Нападател в Барселона - убит при престрелка?

Двама души са задържани за атаката с 13 жертви и десетки ранени
Обновена: 17 авг 2017 23:05 | 17 авг 2017 22:05, Веселина Йорданова
54
Нападател в Барселона - убит при престрелка?
Снимка: БТА

Каталунската полиция потвърди, че един човек е бил задържан във връзка с атаката в Барселона, но уточни, че няма заподозрени, укрили се в заведение в града, предаде Франс прес.

Още по темата
Каталунските власти потвърдиха за 13 убити и най-малко 50 ранени при атаката с микробус.

Предполагаемият наемател на микробуса, използван при нападението, е бил задържан, предаде ТАСС, като се позова на испанския вестник "Публико".

Това е мъж на име Дрис Укабир. Той е с постоянен адрес в Санта Перпетуа де Могода, северно предградие на столицата на Каталуния, съобщи друг испански вестник, "Паис".

Заедно с Укабир е бил задържан още един човек, свързан с днешната атака, допълни "Публико".

Вестник "Вангуардия" съобщи, че един от предполагаемите организатори на нападението е бил убит в престрелка с полицията, предаде ТАСС. Това е станало в община Сан Жуст Десверн, на около 10 километра от град Барселона.

По данни на "Паис" микробусът е преминал над 530 метра по туристическата улица "Рамбла" в центъра на Барселона, помитайки хората по пътя си.

Открит е втори микробус, който вероятно принадлежи на извършителите на терористичния акт, предаде ТАСС, като се позова на телевизия "24 орас".

Впоследствие местните власти съобщиха, цитирани от Ройтерс, че този автомобил е бил намерен в малкия каталунски град Вик. Според испански медии вторият микробус е бил използван от нападателите, за да избягат.

Междувременно в Барселона автомобил блъсна трима полицаи, които опитали да го спрат за проверка на булевард "Диагонал", предаде още ТАСС.

Не е ясно дали шофьорът е свързан с атаката в града. След като блъснал полицаите, той избягал с колата от местопроизшествието.

Към 21.30 ч. българско време няма постъпила информация за пострадали български граждани при извършения терористичен акт в Барселона, съобщи МВнР.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
1
 
! Отговори
123 преди 6 години
Много лабави тея каталунци бе. Даже още не са хванали извършителя. Някакъв сгазил трима полицаи.... Това дори и тука не може да се случи. Направо с еучудвам колко са смотани. Знам че това терористичен акт и е тъжно за агиналите, но такъв не професионализъм е недопустим.
29
0
 
16
 
! Отговори
Лека Склероза преди 6 години
Абе, аз позабравям малко, но нямаше ли точно там, в Барселона, преди 4 месеца един огромен митинг-манифестация с мото "Да Приемем Още Бежанци"?!?
28
2
 
10
 
! Отговори
Къде е Сийка преди 6 години
Абе стига пък и вие сте ни занимавали с глупости- на някой отруден мюсюлманин му прилошало и взел, че загубил управление над МПС-то си и без да иска бутнал някакви безделници! Случва се, голяма работа сега! Много по-интересно и разумно е да пишете, как белите тероризират *** в САЩ, и колко голям расист е Доналд Тръмп... както и колко лоши са белите по принцип! Тъкмо и стипендийката от Джордж Сopoc ще ви вдигнат така!
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Испания,Гърция и Италия е пълно с такива.
26
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Българин 40Че кой ти пречи да имаш оръжие бе Мунчооо?!Аааа, разбрах, или си психично болен или криминално проиявен.Оръжие "На мук" за теб!Пасеш говедата с гегата и тва е положението.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието така е формулирано че все едно футболист на Барса е станал случайна жетва при престрелка.Журналистика ли бе да я опишеш.....
24
2
 
29
 
! Отговори
Меркел Акбар преди 6 години
Барселонците веднага трябва да отговорят с нов милионен протест "Искаме повече бежанци". Цветя, мечета и свещи са препоръчителни, а шествието да завърши с мощен концерт на стадиона с Ариана Гранде, Джъстин Бийбър, Майли Сайръс, Роби Уилямс и други, веселие и забава, прегръдки, лозунги "Ние не се страхуваме" и възторжени аплодисменти.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маврите се завръщат в Испания,а испанците нямат нищо против.Изглежда не си познават историята от периода от ужаса на мавърското нашествие.Как да ги съжаляваш?
22
3
 
21
 
! Отговори
от Брюксел преди 6 години
Молим най-учтиво гражданите на съюза да умират по-дискретно, да не снимат с телефоните си мазалото и да не вдигат много шум, полицията да не щурмува местата за да не създава впечатлението, че ситуацията в Европа е извън контрол, а медиите да продължават според проведеният им инструктаж да обявяват случаите за автомобилни катастрофи, за да не наливат вода в мелницата на популизма.
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Bolt Thrower"*** льо Уакабир. Пак арабско-мюсюлманска отломка."---А, какво ще кажете за името "царския" внук (от Калинката) - Симеон-Хасан МУНЬОС? :):):)
20
6
 
8
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Разрешение ти ни да имаме оръжие за да се защитаваме, явно е че са времена от дивия запад
19
0
 
31
 
! Отговори
българина преди 6 години
къде са онези 500 хил *** които скандираха добре дошли преди 2 месеца, ще стане май ДОВИЖДАНЕ! подчертавам Западна европа са олиго френи, източна европа е бъдещето, там са белите хора! ще стане испанския и немския водопроводчик
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
брао,брао на испанската полиция,задържали 2ма.остават им още няколко милиона
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МОЩЕН контра гей парад ! ВЕДНАГА !Само това е решението !
16
1
 
7
 
! Отговори
българина преди 6 години
малко са, мултиидиотизма и немските каски не се лекуват с 10 или 20 жертви. още 20 30 хил трябва, за да бъдат изгонени и съдени всички соросогади, цру фондаци и имами и други чаршафи и тюрбани. юнкер на бесилото, Орбан председател на ЕК и ЕП
15
3
 
8
 
! Отговори
РОЗОВ ГЕРБераст преди 6 години
Как се осмеляват тези расисти журналисти да наричат тоя убав човек Д' рис Укабир "нападател " .В цяла Европа кипи един чудесен щасТлиВт живот -НЯМА УБИЙСТВА ,НЯМА ТЕРОРИЗЪМ ,САМО ЛЮБОВ ! Всички хора от Сирия Иран ,Ирак ,дори от Африка това всичкото носи САМО МИР и ВЕДРИНА със себе си . Исляма е най мирната и любяща религия. КОЙТО СИ ПОЗВОЛИ ДА ПИШЕ ЗА ТЯХ ЛОШО, ТРЯБВА ДА СЕ НАКАЖЕ !!!! Слава чна бог че ги доведе при нас да донесат любов и мир .Бежанци , обичаме ви .
14
0
 
13
 
! Отговори
Надето преди 6 години
Миролюбиви хора.Припомнете кой искаше да бори демографската криза,като бъдат разселени тук?
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толерастията и русофилията, болести ли са.
12
2
 
2
 
! Отговори
men преди 6 години
да видим как се пише фалсе флаг на булгеристаниан....
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито съм потресен,нито ги съжалявам за сполетялото ги!!Жалко за жертвите и травмираните...........част от които сигурно участваха в онзи знаменателен петстотин хиляден митинг преди два месеца в Испания отразен от всички световни медии по света с плакати "Добре дошли бежанци" и "Не на расизма и ислямофобията!!!А,сега???Два реда сълзи,сополи........до следващият митинг на толерантните/потенциалните жертви,де/!!