14 са вече жертвите на атентата в Барселона

Жена, която е била тежко ранена в Камбрилс, почина
18 авг 2017 15:23, Елка Василева
9
14 са вече жертвите на атентата в Барселона
Снимка: Reuters

Броят на убитите при двете терористични нападения с автомобили в испанската автономна област Каталуния нарасна на 14, след като жена, тежко ранена при атаката в курорта Камбрилс, почина в болницата, съобщиха ДПА и Ройтерс, като се позовават на местните власти.

Още по темата

Два терористични акта бяха извършени вчера в Испания. През нощта автомобил се вряза в група хора в Камбрилс, на 120 км от Барселона. Пострадаха шестима души, трима от които полицаи.

Четирима терористи бяха ликвидирани, а петият беше ранен и почина по-късно от раните си. На телата им е имало пояси на камикадзета, но те се оказаха фалшиви.

Преди това бус се вряза в множеството хора на пешеходната улица "Рамбла" в Барселона. Полицията нарече инцидента терористичен акт. Отговорност пое "Ислямска държава".

Досега беше потвърдена смъртта на 13 души, ранените са над 100.

Освен това две експлозии станаха в Алканар – в сряда вечерта и в четвъртък вечерта. При взривовете загина един човек, над 10 души пострадаха. Предполага се, че е избухнала бомба, приготвяна от терористи. Властите смятат, че събитията в Барселона, Камбрилс и Алканар са свързани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
от Уикипедиа преди 6 години
При атентата в черквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500; повечето от които умират от раните си. # Умират 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-*** майори, 9-*** капитани, 3-*** депутати и множество граждани, включително деца. # Целта на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната, включително и цар Борис III. # Т.е.: БАШ-ТЕРОРИСТИТЕ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на МЕСТАН и любовно ГО целуна в устата . . .# от Уикипедия.
8
1
 
8
 
! Отговори
Дориан преди 6 години
Нас не ни е страх! Да де, ама нещо бягаха през глава като от чума, да не би пък да са се уплашили барселонците?! Ако е така -срам, не са достатъчно евроатлантици!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но най-важното е, че нападателя не е бил раист! Газил е наред, което му прави чест. Ако беше ошамарил черни, такъв срам щеше да бере Барселона, а сега пей сърце и само дизел!
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито една медия не смее да говори за нещата с истинските си имена. Какви "атентати" и "нападения". Става въпрос за ислямистки терор, а жалката Европа в момента се намира в епицентъра на световния джихад срещу белите хора. Юронюз, Би Би Си, Си Ен Ен... после Гугъл, Фейзбук и тон други са основните спонсори на анти-бялата пропаганда в света. Не ми вярвате ли? Влезте още сега в търсачката на Гугъл и потърсете на английски например "European people art" и вижте в снимките какви резултати излизат.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време за малко хаштагове в Туйтър и каталунски профилни знамена у Фейса. Така ще унищожим ИД ! Треперете!
4
5
 
13
 
! Отговори
Толерантен Европеец преди 6 години
Не бива да се озлобяваме въпреки всичко срежу емигрантите и мюсюлманите, важно е да стоим заедно, защото така сме по - силни. Хайде, бойс, вдигайте знамената с цветовете на дъгата, гей парадите продължават с пълна пара! Не сме плашим!
3
1
 
15
 
! Отговори
Барселона преди 6 години
Не ни е страх! Не ни е страх! Рефюджийс аре уелкъм!
2
2
 
16
 
! Отговори
М. Кунева преди 6 години
Нека само няма расизъм спрямо джихадистите. Нека и политически партии в България да пазят евроценностите в изказванията си. (За това изказване получавам заплатка от 25 хилядарки на месец от Брюксел)
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е, че враг номер 1 на каталунеца остава европейският турист а не ислямският джихадист-бежанец.