Атентатите – страшен сценарий за дестинация като Барселона

Всяка година каталунската столица привлича милиони туристи
18 авг 2017 12:45,
7
Атентатите – страшен сценарий за дестинация като Барселона
Снимка: БТА

Терористичното нападение в Барселона е най-страшният сценарий за големите туристически дестинации, пише в. "Фигаро" в електронното си издание, припомняйки, че всяка година каталунската столица привлича милиони туристи.

Емблематичният и много оживен булевард "Лас Рамблас" е символът на провинциалния град, превърнал се за няколко години в световна столица на туризма. Всяка година около 10 милиона туристи пристигат тук, за да прекарат ваканцията в празнична атмосфера - следобед на плаж, после цяла нощ веселба. През лятото Барселона е град, който никога не спи, се казва в публикацията.

Свръхпосещавана, дори задръстена от посетители, Барселона беше в светлината на прожекторите цяло лято, припомня "Фигаро". Жителите на града, начело с кметицата Ада Колау, подкрепяна от лявата партия Подемос, заявиха, че им е писнало от този туристически поток.

Платформата за наемане на частни квартири Airbnb има такова мащабно присъствие, барселонци се чувстват прогонени от центъра на града с все по-многобройните незаконно давани под наем жилища.

Барселона, която е с население от 1,6 милиона души, посреща годишно не само десетина милиона туристи, които остават да пренощуват поне една вечер. Към тях се прибавят още десет милиона, пристигнали с круизни кораби, които само прекарват деня в града.

Това е градът в Европа, който преживява най-силния туристически бум след Олимпийските игри през 1992 година. Тя е и най-голямото круизно пристанище в Европа.

"Лас Рамблас" е една от няколкото митични градски артерии, известни в цял свят, подобно на "Променад-дез-Англе" в Ница или "Шан-з-Елизе" в Париж. Туристите задължително посещават и прочутите забележителности като храма "Саграда фамилия" (4,5 милиона посетители през 2015 година), парка Гуел (2,9 милиона посетители) и музея на ФК Барселона (1,9 милиона).

По данни на Агенцията по туризма 15-те най-посещавани обекта в Барселона са посрещнали близо 21 милиона туристи миналата година - най-вече испанци (над 20 процента) и много европейци (51 на сто), начело с британците, французите, италианците и германците, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ И СЕЛА НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ СТРАХУВАТ.ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ Е ЗА СТОЛИЦИТЕ И ГОЛЕМИТЕ ЦЕНТРОВЕ, КЪДЕТО СЕ СЪБИРАТ МНОГО ХОРА, КЪДЕТО ИМА МЕТРО И ПРЕПЪЛНЕНИ С НАРОД ГОЛЕМИ ТЪРГОВСКИ УЛИЦИ.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Една добра идеяПpocташкият цинизъм и пъченето трябва да бъдат горени на клада. Включително и тъпизма "Барселона продължава да живее". Да, но не и за умрелите 14 души. За мъртвите вече няма Барселона. Писна ми от бодряшки, ***, лицемерни лозунги на едно зомбирано, неестествено мислещо общество, което пее и танцува, за да докаже, че "не му пука от смъртта". Но не и на убитите, осакатените, роднините, и особено на децата им.С искрена мъка и съчувствие!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Барселона протестират срещу туристите, така че ще са доволни.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тероризмът може да бъде ликвидиран бързо и изцяло, но... определено няма политическо желание. Светотатствено поведение на властите. Под диктовката на свръхбогата черна световна реакция, чиито увредени психики изпитват огромно ненормално удоволствие да властват над хората, техния мозък и живот. Точно те имат нужда от тероризъм, затова го създават и поддържат. Всичко останало е raдно лицемерие и промиване на тъnи мозъци.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне сега, цените на пакетите до Барселона ще паднат.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каталунците нали мразят европейски туристи за сметка на мирните бежанци от Близкия изток? Какъв е проблема.