Поясите с експлозиви на терористите – фалшиви

Разследващи: Група от 8 души е замесена в атаките в Каталуния
Обновена: 18 авг 2017 13:47 | 18 авг 2017 13:45, Елка Василева
8
Поясите с експлозиви на терористите – фалшиви
Снимка: Reuters

Поясите, които са носели петимата ликвидирани в Камбрилс терористи, са били фалшиви, каза премиерът на Каталуния Карлес Пучдемон пред местното радио РАС1, цитирано от Ройтерс.

Новината е потвърдена от експерти по обезвреждане на експлозиви.

Още по темата

Испанските власти предполагат, че клетка от осем души може би е извършила атаките в Каталуния вчера и че групата е планирала да използва бутилки с пропан бутан, предаде Ройтерс, като се позова на източник от разследването.

Пред местно радио представителят на каталунското правителство Жоаким Форн каза, че нападателите може би са мислели да използват газови бутилки в атаката вчера.

Сега приоритет за властите е да идентифицират хората, замесени в нападението и да установят какви са отношенията между тях.

Вчера микробус прегази хора на оживена пешеходна улица в Барселона. Загинаха 13 души и десетки бяха ранени. Силите за сигурност издирват водача на микробуса. Тази нощ петима души с автомобил Ауди прегазиха хора в курорта Камбрилс в опит да повторят нападението от Барселона от вчера следобед. Полицията ликвидира терористите. В атаката в Камбрилс бяха ранени петима граждани и един полицай.

Испанското радио "Кадена сер" съобщи, че властите издирват трети микробус, който може би е свързан с терористичните атаки, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Данни на каталунското правителство показват, че преди вчерашните атаки в Барселона и района са били арестувани от началото на годината 11 предполагаеми терористи. Това е повече, отколкото където и да е в Испания, посочи Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
F-16 преди 6 години
До реалистХа сега англо-американците да бомбардират градове и села! Лесно им беше преди!Само тероризма е непобедим! Пет пари не струват бомбардировките......
2
1
 
2
 
! Отговори
реалист преди 6 години
До 1.'но'о си *** Герги. Целта на тероризма е да всява страх. Бас ловя, че дори ако сложат и спасителен пояс с пате, ти пак би се поср.ал ако ги видишА ако са били истински, мислиш ли, че нямаше да ги взривят като са ги притиснали? М? А?
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зорошоиден медии от вчера до днес не спряха да бълват фейк нюз.