Солидарност след ада: Мохамед превозва ранени на "Рамбла"

Жители на града се обединиха след ужасното зверство
18 авг 2017 12:30, Елка Василева
99
Солидарност след ада: Мохамед превозва ранени на "Рамбла"
Снимка: Reuters

Ако нещо бе доказано след ужасното зверство в Барселона, това е непоколебимостта на човешкия дух, констатира телевизия канал "Юронюз".

Още по темата

Докато службите за спешна помощ са полагали отчаяни усилия да помогнат на хората, лежащи ранени на пешеходната улица "Рамбла", жителите на града са се обединили и в знак на солидарност са предлагали безплатен превоз, храна и подслон на нуждаещите се.

Телевизията интервюира Мохамед - един от хората, предложили превоз на изпадналите в безизходица туристи. По думите му всички са били уплашени, някои не са осъзнавали какво точно се е случило, а мнозина са крещели.

"Качих шведски туристи, чиято дъщеря била близо до нападението. Тя беше ранена в крака, след като етажерка от будка паднала върху нея. Те бяха толкова уплашени. Сърцето ми се свива само като си помисля за това", казва Мохамед.

"Юронюз" подчертава, че това не е бил изолиран акт на добрина. Туристическата администрация в Барселона е предложила безплатни стаи на хилядите посетители на града, останали на улицата, след като полицията блокира райони, в които има около 50 хотела.

Така останалите без подслон имаше къде да прекарат тази нощ, преди да бъде възстановен редът, добавя телевизията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
34
 
! Отговори
Заглавие лъжа преди 6 години
Леле как се опитват да ни манипулират.
25
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тези високопарни бръщолевения след всеки атентат. Избиват християните като ***. Време е да се даде отпор на тази ислямска ИНВАЗИЯ стига сме плямпали за расизъм, дискриминация и тям подобни фактите говорят сами. Стотици загинали в кървави атентати заради либерастките виждания на политиците. После не се чудете защо националистическите партии набират ход.
24
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЯХ В БАРСЕЛОНА ПРЕЗ АПРИЛ. ХОСТЕЛА МИ БЕШЕ В BARRIO GOTICO, НА ЕДНА ПРЕСЕЧКА НА РАМБЛА, ТОЧНО СРЕЩУ TEATRO PRINCIPAL. ВСЕКИ ДЕН ЗА ДА ОТИДА КЪДЕТО И ДА E, ИЗЛИЗАХ НА LA RAMBLA И ПРЕКОСЯВАХ ЦЕЛИЯ БУЛЕВАРД ДО PLAZA DE CATALUNYA. ПРЕКРАСЕН ГРАД, ЕДИН ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ НА ЗЕМЯТА. КОГА ЩЕ СЕ ОСЪЗНАЯТ ЗАПАДНИТЕ ЛИДЕРИ ЧЕ ТЕЗИ ВЛЕЧУГИ ЖИВЕЯТ В ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ КОЕТО НЯМА НИЩО ОБЩО С НАШИТЕ ЦЕННОСТИ, МАНТАЛИТЕТ И НАЧИН НА ЖИВОТ.
23
1
 
35
 
! Отговори
Х преди 6 години
ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ТРИК В УСЛУГА НА ПОЛИТИЦИТЕ. АКО НЕ БЕШЕ МОХАМЕД ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ИСМАИЛ ИЛИ С ДРУГО АРАБСКО ИМЕ.ВАЖНОТО Е ДА ИМА И ДОБРИ МЮСУЛМАНИ.ТОВА Е ПОРЪЧКОВА СТАТИЯ ЗА ЗАБЛУДА НА ХОРАТА.
22
16
 
3
 
! Отговори
Митко Палаузов преди 6 години
БКП и Идил, вечна дружба!
21
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига с тези подмамващи новини за добричките муслита!!! Добричкия Мохамед помагал?? Кой знае как потрива ръце и казва на децата си, нашата религия е силна, смела, войните ни отиват в Рая, жертват се за нас като изтребват неверници. Помагал защото е разбрал, рано или късно махалото ще се върне и ще го удари. Колкото и да са безпомощни западняците, има и такива които няма да оставят това. Ще гинат резньовци защото си го заслужават. Вместо да учат и работят,гъзурчене в джамиите и коран.
20
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юронюз, Би Би Си, Си Ен Ен... после Гугъл, Фейзбук и тон други са основните спонсори на анти-бялата пропаганда в света. Не ми вярвате ли? Влезте още сега в търсачката на Гугъл и потърсете на английски например "European people art" и вижте какви резултати ви излизат в графата със снимките...
19
0
 
25
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До 11. Само че не един мюсулманин е терорист. Сигурен съм че във всяко мюсулманско семейство има поне един, който е готов да убива християни.
18
0
 
35
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Хората са ядосани, разбираемо е. Защо трябва да ни дразнят повеве с подобни статии. Един Мохамед пролет не прави. Трябваше всички мюфтии или там както им се казват религиозните лидери в един глас да изреват срещу тея атаки, ама никой не е чул подобно нещо. Защото те ги организират и проповядват тези деяния. А болшинството мюсулмани ги одобряват вътрешно в себе си. Защото религията им е такава - скапна.
17
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от евтина пропаганда, ако нямаше мохамедовци нямаше да се налага да вози никой.
16
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aха, "Юронюз" ... ясно. Една от основните "европейски" бяломразещи медии. Същата която говори за ислямския терор в Европа като "случки". В центъра на Барселона е станало "случка" с ранени. Издирва се мъж. Мотивите са "неясни:.
15
0
 
34
 
! Отговори
Don Marco преди 6 години
Не всички мюсюлмани са терористи, но всички терористи са мюсюлмани! Това е истината, колкото и неудобна да е тя!
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ако нещо бе доказано след ужасното зверство в Барселона, това е непоколебимостта на човешкия дух, констатира телевизия канал "Юронюз"."Ако нещо бе доказано след ужасното зверство в Барселона, това е че на запад сте пълни *** и непоколебимо ще си рецитирате едни и същи мантри за солидарност и толерантност след всеки атентат.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А линейките дали са закъснявали? -За един приятел питам
12
0
 
14
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Браво rлупи!!!
11
15
 
5
 
! Отговори
към отвратен преди 6 години
, Ако няма човещина без националност и религии, ще има Ад. Както се случва Хора като описания Мохамед отдалечават Ада, хората, изпълнени с омраза, го правят реален. Омразата никога не е довела до добро
10
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се, че ви е по-лесно да ги сложите всички под общ знаменател. То за реалноста се иска мозък. Предполагам ако един християнин е педофил и всички са? М/у другото съм атеист преди някой да ме обвини ... Приятно слагане на минуси глупита..
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да извозва арабеските до родините им, тогава го показвайте
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да наред са акции за ограничаване на щетите като тази. Песни за толератност и кумбая. Но е разбираемо. Алтернативата е да се хванат за гушите всички, анархия и безредици. Кошмар за всяко правителство.
7
2
 
33
 
! Отговори
Бай Ставри преди 6 години
Изобщо не ни ги навирайте тия Мохамедовци в очите, защото не мога да ги гледам вече и тях и тяхната "религия на мира" и "мирните" им прояви на джихад. Крайно време е да започнем да си ги пращаме (заедно с африканците) кой от където е дошъл, докато не намалеят до здравословните 0,05% от европейското общество.