Тероризъм у нас? Не сме застраховани, има клетки!

Страната ни е в специфичен и критичен регион
18 авг 2017 09:30,
38

България също може да бъде мишена на тероризъм. Атентатът в Бургас през 2012 г. доказа това. Страната ни се намира в един много специфичен и критичен регион, посочи в студиото на "България сутрин" журналистът Николай Кръстев.

"На територията ни са разположени едни много сериозни клетки. Само преди няколко дни босненските власти отказаха достъпа на 19 саудитски граждани на летището в Сараево. Очевидно Европа обаче подценява ИДИЛ и потенциалните атентатори. Старият континент трябва да се пригоди и да се научи да живее в едни нови условия, примирен от факта, че ислямизъм и тероризъм има и ще продължи да има", допълни още Кръстев пред Bulgaria ON AIR.

"Случайности няма. Тези терористични актове са добре обмислени и организирани. През летния сезон се избират места с много туристи, за да се всее ужас. Рядко обаче нападенията могат да бъдат предотвратени, тъй като те се прикриват отлично. Да речем, че аз реша да убия някого - вие няма как да знаете, на челото ми не е изписано "убиец", посочи журналистът Момчил Инджов.

Анализаторът Мадж Алгафари пък се обяви в подкрепа на смъртното наказание при подобни престъпления.

"Ислямистите не се страхуват от смъртта. Разликата между доброволното им самоубийство и това да бъдат заловени и наказани е, че във втория случай те не изпълняват мисията си и според Корана е прието, че няма да отидат в Рая", обясни анализаторът Мадж Алгафари.

Вчера микробус се вряза в тълпа на барселонската улица "Ла Рамбла". Полицията успя да ликвидира четирима нападатели, а късно снощи издирваният пети се предаде сам в полицията.

Междувременно тази нощ испанската полиция успя да предотврати нова атака при мащабната операция в крайбрежния каталунски град Камбрилс. Четирима терористи бяха застреляни, пети беше ранен тежко и по-късно почина.

Заподозрените носили колани с експлозиви и се опитали да извършат атентат, подобен на този в Барселона, като се врежат с автомобил в пешеходци. Те са ранили 7 души, включително полицейски служители.

Испанската полиция уточнява, че станалата по-рано през деня експлозия в град Алканар, също се третира като терористичен акт. При взрива загина един човек, шестима други бяха ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
Внасящ успокоение преди 6 години
какви атентати у нас, бе! Кой ще хаби скъпи материали за взривове, че да взривява Гольо или *** пардон - Ромбо). Даже Суджук паша Караасфалти не е интересна цел. някакав там с 4 тона суджук и магиктрали, дето не изтрайват и година. Колко ще издържи таз работа в западната преса? 2 минути и половина. Не си струва инвестицията! Тъй, че спокойно народе. Освен туй и дюнерджийници има на всеки ъгъл! Споко!
28
0
 
5
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Ами като се знае, че има терористични клетки защо не се действа срещу тях така като деиства полицията и службите в ЕС. Просто ги откриват и на другия ден по медиите съобщават за ликвидирани определен брой терористи, иззето оръжие, взрив, компютри, телефони и т.н.И така постоянно докато стане ясно, че в БГ се пипа здраво.Тази тактика се приложи по границата и от няколко хиляди на месец сега идват по 100/200 а тези дето трябва да дойдат по договор изчезват безкрайно, от 1200 само 2ма и тях ги няма
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно,ние имаме дюнерджийници на сяко кьоше ! Атентат не мое да има у никой случай!
26
2
 
11
 
! Отговори
Димитров преди 6 години
Никога няма да направят атентат в България, после народа каквито сме агресивни и злобни, че и расисти, представям си как ще се подпалат всички джамий в България. Само по Родопите ще се разминат.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нищо невъзможно, но някои неща са по-малко вероятни от други. С тези атентати терористите целя публичност и PR ефект, които няма да постигнат с посегателство срещу БГ - бедна, мизерна, беззащитна държава, в която има и огромна мюсюлманска общност.
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престъпниците, некадърниците и връзкарите от ДАНС дето проспаха мега пирамидата КТБ ли ще ни пазят от терористи бе ? По-добре хващайте библията и се молете да няма атентати. Познавам много дансаджии и по-големи *** от тях няма.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Аз искам да кажа че Българската държава повече от 25 години е силна в разузнаването"Ако и външното ни разузнаване е като вътрешното, значи сме супер зле.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълно във ваш стил очаквам да пуснете статия със заглавие: "Терорист ли си според зодията ти?"
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е ли ясно,че международно организирани престъпници и терористи официално управляват БГ и Европа още от преди 1989г? Не е ли ясно,че "някой" плаща милиарди за демократични цветни революции и "внос" на бежанци в ЕС, които чрез тероризъм да утвърждават системата на "организиран хаос"? Кой създаде Ал Кайда и ИДИЛ ?Кой официално напсува ЕС в Киев? И докога под бръщолевенето за "Европейски ценности" капиталисти и антикомунисти ще ни връщат в средновековните реалности на живот и отношения?
20
0
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
У нас цели партии симпатизират на тероризма,и сега доста хора потриват доволно ръце след събитията в Баселона.
19
1
 
6
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
Пълни глупости. Ислямът си има таргетна група - всички неверници. Ние сме точно в средата й.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз искам да кажа че Българската държава повече от 25 години е силна в разузнаването не си мислете че нашите са шматки напротив те са едни от най организираните и други като тях няма просто интераса клати феса Искат могат - Не искат немогат
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В днешни времена всеки може да е терорист,прищраква му нещо вади въздушката и почва децата отсреща,или се барикадирва вкъщи и убива полицай,барети и т.н.Тези не са ли терористи,или да казвам за терористите на пътя.Така че при нас тероризмът е отдавнашно явление,и ние сме си свикнали с него.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако обаче заговорим за BGEXIT ще има атентати
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв е смисъла тоя пуяк да ръси мозък по телевизора?Ние нямаме тероризъм, но имаме специалисти по тероризъм...Оффф
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При терористичните актове по времето на соца нещата бяха така-следствие в МВР,ДС в МВР,населението бе сплотено, адвокатите работеха за правото, а не само за пари, милицията бе на ниво и т.н. и въпреки това разкриването им отне години. Днес ДАНС е извън МВР и е дилетанска служба, ГДБОП има други задачи, следствието е извън МВР, обществото е разединено по много линии, полицията е обезличена и деморализирана.Ако стане терор. акт у нас твърдо сами не можем да го разкрием.
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам на журналята да не раздухват темата ако имат няква информация , си има служби да е дават на тях не на обикновения граждани да го стресират излишно.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ал-Гафари не познава Корана, нека каже къде в Корана се твърди нещо подобно
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе,ще тръгне някой да гърми бабички и старци в БГ.
10
4
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Грешиш. Един ден ще има атентат и тук, и ще го направят, просто защото сме им дали възможността.