12 от ранените в Барселона остават в критично състояние

54 от пострадалите при терористичните атаки са в болница
Обновена: 19 авг 2017 16:41 | 19 авг 2017 15:52, Анисия Иванова
11
12 от ранените в Барселона остават в критично състояние
Снимка: БТА

Петдесет и четири от пострадалите при терористичните атаки в Барселона и Камбрилс са все още в болница, съобщи в Туитър каталунската агенция за гражданска защита, цитирана от ДПА.

От ранените в атаката в Барселона 12 души са в критично състояние, 24 имат сериозни рани, 11 са с по-леки травми, а трима са съвсем леко ранени.

От тези в Камбрилс един е в сериозно състояние, двама са с по-леки рани и един е със съвсем лека травма. Испанският крал Фелипе и кралица Летисия ще отидат днес в болница в Барселона, за да посетят ранени в нападенията и лично да им пожелаят бързо оздравяване, съобщи на уебсайта си кралският дворец, цитиран от Ройтерс.

Испанското правителство реши днес да не повишава нивото на заплаха за сигурността до максималното ниво и то остава четвърто, една степен преди максималното, съобщи Ройтерс.
Френската полиция извършва допълнителни гранични проверки на пристигащите от Испания в опит да открият беглец, замесен в нападенията в Барселона и Камбрилс, предаде Асошиейтед прес.

Няма извършени арести тази сутрин, каза френски източник от службите за сигурност. По думите му проверките по обикновено отворената граница са рутинни и се правят винаги, когато съседна държава сигнализира за потенциална опасност.

Друг френски източник по сигурността каза, че испанските власти са сигнализирали за автомобил тип "баничарка", за който се смята, че е бил нает в Испания от заподозрян за нападенията в четвъртък и който може би е пресякъл границата и отишъл във Франция.

Испания ще запази четвърто ниво на тревога за сигурността, една степен под максималното - за непосредствена заплаха от нападение, предаде Ройтерс, като цитира вътрешния министър Хуан Игнасио Соидо.

Соидо каза на пресконференция, че правителството ще засили сигурността в райони, където се събират много хора, и на места, посещавани от туристи, след смъртоносните нападения в Каталуния тази седмица. 

"Ще пренасочим усилията си и ще ги приспособим към всяко място или район, където е необходима особена защита", заяви министърът на пресконференция.

По думите му испанските власти смятат, че групата, стояща зад нападенията, е напълно разбита.

Джихадистката групировка Ислямска държава днес пое отговорност за нападението в курортния град Камбрилс, в испанската област Каталуния, където петима терористи с автомобил Ауди прегазиха хора, преди да бъдат застреляни от полицията, съобщи Франс прес. При нападението бяха ранени един полицай и петима граждани. Тежко ранена жена по-късно почина в болницата.

Ислямска държава, която вчера пое отговорност и за нападението в Барселона, при което загинаха 13 души, посочи в комюнике, разпространено от нейната агенция Амак, че "два ескадрона джихадисти" са извършили двете нападения срещу "сборища на кръстоносци". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още мечета и гей паради?
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се как ще производители на тоалетна хартия не са си направили реклама? Безплатни рула от нашата фирма за всички безстрашни парададжии. Също и продажбите на кафеви панталони ще скочат - "Бъди безстрашен с нашите панталони!". Не знам дали ще съберат средства за колайдера, при толкова тъмна материя, но има място за реклама. Пеераси ще оставят сираци по улиците и т.н.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, за сметка на това над 500 хиляди искат още бежанци.