Стив Банън: Напускам и тръгвам на война за Тръмп

Това коментира главният стратег на Белия дом след оттеглянето си
Обновена: 19 авг 2017 09:29 | 19 авг 2017 09:29,
16
Стив Банън: Напускам и тръгвам на война за Тръмп
Снимка: БТА

Бившият главен стратег на Белия дом Стив Банън, който снощи се оттегли от поста си, заяви, че би "тръгнал на война" за президента Доналд Тръмп, информира Блумбърг.

Още по темата

"Ако има някакво объркване, позволете да изясня: напускам Белия дом и тръгвам на война за Тръмп срещу противниците му - на Капитолия, в медиите и сред корпоративна Америка", заяви Банън в първия си коментар, след като напускането му бе обявено вчера и по-късно стана известно, че той се връща на поста генерален директор на десния новинарски сайт "Брайтбарт".

Банън е ръководил редакторската колегия тази вечер и е призовал журналистите да работят както никога досега в името на консервативните каузи.

Оставката на Банън е резултат от опитите на генерал Джон Кели, който неотдавна пое ръководството на администрацията в Белия дом, да прекрати вътрешните конфликти сред сътрудниците на Тръмп. Това посочва в. "Уолстрийт джърнал", цитиран от ТАСС, коментирайки изявлението на говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

"Началникът на администрацията на Белия дом Джон Кели и Стив Банън се споразумяха, че днес ще бъде последният работен ден на Стив", каза Сандърс.

Според "Уолстрийт джърнал" в Белия дом Банън е бил най-силно свързан с представителите на консервативните сили, с поддръжниците на популизма и национализма и тези идеи са били подхванати от Тръмп в предизборната му кампания.

Според изданието с оттеглянето на Банън се очаква по-силно да се чуват умерените гласове на държавния секретар Рекс Тилърсън и на съветника по икономическите въпроси Гари Кон.

Според АП Банън е бил активен поддръжник на някои от най-спорните инициативи на администрацията на Тръмп като забраната за влизане в САЩ на граждани на седем предимно мюсюлмански страни и оттеглянето на Вашингтон от Парижкото споразумение за климата, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Хахахаха преди 6 години
Хахахаха, смешковциииииии
11
1
 
2
 
! Отговори
Александър Македонск преди 6 години
До 8,по-полечка, не изпадай в истерия, ще ти стане лошо, може да се повредиш. 😁
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки тъгува за родината си, но руснаците тъгуват живеейки в Америка или Европа.Не ми обяснявай какви са алкохолиците.
9
5
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Ти бил ли си в Русия общувал ли си с обикновените хора руснаците са родолюбци.По слушай от песните на белогвардейците"те не са комунисти"и ще разбереш може би какво значи като умрат в чужбина да им поставят на гроба шепа руска земя.
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За руснаците е важно какво става в САЩ, защото те бягат по традиция в Америка.Бягат от Русия.Децата им учат там. Имат имоти, инвестиции...Всеки руснак иска да избяга от Русия в Америка.
7
14
 
9
 
! Отговори
ПУТИН преди 6 години
НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С америка, НА НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА КАКВО ПРАВЯТ ТИЯ МЪРШИИИИИИ, америка СКОРО НЯМА ДА Я ИМА, СМЪРТ НА ТИЯ МЪРШИИИИИИИИИИИ
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така действат по умните,крачка назад,и после пак напред!Като плувката на въдицата,отвреме навреме я подръпваш ,та шаранчетата да клъвнат!
5
1
 
5
 
! Отговори
Наздраве и успех! преди 6 години
Хубаво е че тръгва. Още по-хубаво е ако стигне до някъде. ... ако успее.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сетих се за Ванга,която беше казала,че черен ще е последен.Само не разбрах за президент или папа се отнася.
3
4
 
7
 
! Отговори
айде сега преди 6 години
Той си знае защо е напуснал,скоро ще се разбере!Останалото са спекулации!
2
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стив Банън напусна Белия Дом, защото е е разочарован от Доналд Тръмп, който в крайна сметка беше принуден да каже няколко лоши думи за Ку Клус Клан и белите супремасисти.
1
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пьлен перко.