Едно си Меркел знае: Пускането на бежанците в ЕС – правилно!

Не би постъпила по друг начин, ако попадне в същата ситуация
20 авг 2017 21:53,
207
Едно си Меркел знае: Пускането на бежанците в ЕС – правилно!
Снимка: Reuters, архив

Германската канцлерка Ангела Меркел защити днес решението си да отвори границите на Германия за стотици хиляди бежанци преди две години, предаде Асошиейтед прес.

"Продължавам да мисля, че решението ми беше правилно", каза Меркел, след като беше попитана в предизборно телевизионно интервю дали би постъпила по различен начин, ако попадне в същата ситуация. По-рано канцлерката е защитавала решението си като необходим отговор на извънредна хуманитарна ситуация.

Тя заяви, че нейното правителство е предприело множество стъпки, за да гарантира, че кризата няма да се повтори.
Напливът от почти един милион бежанци в Германия през 2015 г. предизвика остри критики срещу Меркел от някои десни политици, включително консервативните й съюзници в Бавария.

Хорст Зеехофер, който оглавява Християнсоциалния съюз - баварската сестринска партия на Християндемократите на Меркел, обаче, изглежда, отстъпи от отдавнашния си призив за ограничаване на броя на бежанците. По-рано той настояваше за таван от 200 000 бежанци на година.

Меркел каза по германската телевизия Ер Те Ел, че ще се бори за пълен четиригодишен мандат, ако бъде преизбрана през септември.

Попитана дали ще се кандидатира отново през 2021 г., канцлерката заяви: "Това ще бъде отново обсъдено в подходящо време." 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
30
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Германците сринаха хилядолетния Рим, сега ще сринат уродчето ЕС. Прокълнато племе са си.
16
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тази извърши престъпление против човечеството, арест и строг тъмничен режим!
15
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом като е правилно да слезне от бронираният мержан да тръгне пеша по улиците да я видя дали ще има смелост! Но тя няма да слезне от мержана няма да се откаже от охранените и няма да тръгне по улиците. Защото точно тези с които си прави селфита ще я изненадат в гръб на задна скорост!
14
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прилича на гримирана крава
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НадетоОф, Наде, нали се сещаш, че половината атаки ги правят 3-то поколение амуджи от гетата, дето и полиция не влиза. Но иначе можем да благодарим на онези, дето сеят демокрация в Близкия изток без някой да им я иска и после...
12
3
 
24
 
! Отговори
Дедо Ванго преди 6 години
До реалистМеркел, моето момче, ще спечели изборите на 31 февруари, по време на крушобера от върби в знойното кукуво лято, малко след като еврейските кьосета си пострижат брадите и си дойдат от жътва с цъфнали налъми.
11
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дърта лесбо_бабишкера,агентка на Щази. Тая ли чукундерка намериха да застане начело на най_силната държава в Европа. А сега слагайте бурки и отварачяйте бузи тъ.пи шваби. Мозъците са ви като печени картофи.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Чудя сеТези красиви неща, дето ги описваш така щастливо са цъфналите лилии на повърхността на бездънното блато.там ще отидат всичките тези "ПОБЕДИТЕЛИ", няма нищо вечно на този свят
9
3
 
64
 
! Отговори
нн преди 6 години
Европа в момента има най - слабите политици откакто съществува. Меркел не е изключение.
8
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая бездетна бабичка е най-големия срам за Европа в цялата й история !
7
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОБРЕ Е МЕРКЕЛ ДА СПЕЧЕВЛИ, ТАКА ЩЕ ПОГУБИ ГЕРМАНИЯ ОКОНЧАТЕЛНО.А БЕЗ ГЕРМАНИЯ ЕС Е МЪРТЪВ.НО Е ДОБРЕ СЪЩО ДА СИ ПРИБИРА ВСИЧКИ БЕЖАНЦИ В ГЕРМАНИЯ, А НЕ ДА ГИ НАТРАПВА НА ДРУГИТЕ СТРАНИ. ТОВА Е ПОДЛО.
6
40
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Чудя се кой ли всъщност се на.с.ра, след като Меркел е на път да спечели изборите; националистите из цяла Европа се издъниха; Путин се кротна и вече статиите за него са веднъж седмично, а не три пъти дневно; дори в България ГЕРБ спечели изборите, а Динко и партизаните вече не скиторят из горите, а се снимат с македонския премиер.Чудя се...
5
2
 
43
 
! Отговори
реално преди 6 години
До АнонименНе са по-*** от нас... ..За съжаление соро соидната машина за манипулации и тях води за носа! Ето, например Шулц бе определен за претендент, опозиция и алтернатива на Меркел с цел да спечели изборите пак тя! А дори и да изберат него, и той е от същото котило, т. е. масона пак ще дерибейства!
4
1
 
40
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Луд умора нема...
3
3
 
67
 
! Отговори
Един преди 6 години
Ама като не е грешка да се пусне някоя вечер без охрана по гетата. Ще й излезе късмета да й оберат паяжината.
2
3
 
70
 
! Отговори
май преди 6 години
Германия за пореден път води Европа към катаклизъм и то заедно и германците при това!
1
3
 
75
 
! Отговори
Из фолклора преди 6 години
Има една нашенска народна мъдрост, отразена в пословичен израз: "Никой няма да каже на.ср.ах се!"Та и Меркел така.