Пхенян предупреди САЩ, че наливат масло в огъня

Военните маневри са съвместни с Южна Корея, започват утре
20 авг 2017 10:54,
108
Пхенян предупреди САЩ, че наливат масло в огъня
Снимка: архив Reuters

Северна Корея предупреди САЩ, че "наливат масло в огъня" със започващите утре съвместни военни учения
с Южна Корея.

Те стартират на фона на крайно изострено напрежение между Вашингтон и Пхенян, припомни Франс прес, цитирана от БТА.

В маневрите ще участват 17 500 американски военни, както и военни от Австралия, Канада, Колумбия, Дания, Нова Зеландия, Холандия и Великобритания. В миналогодишните учения участваха 25 хиляди военни.

"Ученията Ulchi Freedom Guardian (Пазител на свободата на улчи) ще протекат основно с компютърни симулации с цел да се подобри бойната готовност и защитата на района и да се укрепи стабилността на Корейския полуостров", се казва в декларация на Пентагона.

Според Пхенян тези учения са провокационна репетиция на нахлуване в Северна Корея. "Съвместните военни учения Ulchi Freedom Guardian отново ще налеят масло в огъня и ще влошат ситуацията на полуострова", се казва в редакционна статия на органа на управляващата партия "Нодон синмун".

Предупреждавайки за "неконтролируема фаза на ядрена война", вестникът уверява: "Ако Съединените щати си фантазират, че една война на полуострова ще се води у някой друг, далеч от тях на другите брегове на Тихия океан, те жестоко се заблуждават".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
5
 
4
 
! Отговори
Таз година преди 6 години
Коледа да ще дойде по- ранкоТръмп Велики ще сготви Прасчо преди това;)
77
3
 
5
 
! Отговори
полковник Каназирев преди 6 години
Аз мисля че е най-добре да дадат пълни пълномощия на Северно-корейския Прасчо,който е толкова бесен и луд че за 6 месеца ще очисти света от тази терористична напаст, като започне да ги привързва един по един пред дулата на артилерийски гаубици . . .
76
3
 
7
 
! Отговори
Хохохой преди 6 години
Аааа, какво червено дилдо са приготвили за ФАЩ.....жив член си е.
75
9
 
3
 
! Отговори
грух грух преди 6 години
на шопара му отесня *** и взе да грухти
74
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ударил е "часът на прасето".Да се готви джуджето!
73
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато целия свят иска да имигрира в западна Европа и най-вече в САЩ ,една друга упадъчна прослойка на обществото иска да отиде в Русия,където беднотията е по-тежка дори и от тази в България.В Русия живота е заседнал в 19 век и няма мърдане братко.Народа живее по-бедно и от нашия ,но българските деби*лни русофили им се кефят.Боже опази.
72
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е Чичо Сам да напръска тази дебела *** с подходящ "прашец"!
71
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай краварника! Единствения начин за световен мир - тотално унищожение на кравария!
70
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от краварска демокрация! Тия където видят индианец да е по-организиран и гледат да го изтрепят. И нефта ги влече много. Съвременен колониализъм в действие
69
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КНДР няма какво да ядат ама се пъчат!Тия са тотални *** които не за един ден а само за час ще капитулират и ще се предадат !Само за купичка с ориз и правото да дишат което при тях е кът са се предали!
68
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 75 ; Защо пишеш по теми от които очевидно си нямаш грам идея ? Живеем в ерата на технологиите в които САЩ са най-развити ,а ти ми говориш за битки от 50-те години? За какъв флот ми говориш въобще..Подводници на СК са възможно най-старите и могат да бъдат свалени само с една Американска и в днешно време няма абсолютно никакво значение каква армия имаш,защото СК нямат ресурс да поддържат такава армия,да не говорим ,че е аматъорски обучена.Аман от такива глуп*аци като тебе, дето коментират.
67
12
 
9
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
Китай прекратиха договора за съюзничество със Северна Корея,защото САЩ ги натиснаха.А само болни русофили могат да твърдят,че Северна Корея ще може да издържи повече от един ден срещу най-силната и модернизирана армия за всички времена-САЩ.Цялата военна техника на СК е от 50-те години на миналия век.Корейците нямат ресурса да водят война,нито да снябдяват с храна войниците си.Това е положението..Най-голяма сила е САЩ,след това е Китай.Един самолетоносач е достатъчен да заличи Северна Корея.
66
3
 
13
 
! Отговори
До 67 преди 6 години
Ти т -р - о-л-ч-е мълчи -голям политик се извади -*** лижи задниците на американците .Те и виза ще ти дадат след 10 години.
65
5
 
10
 
! Отговори
slovenia преди 6 години
Интересно психодесните защо не харесват Ким.Нали са колеги.Зад Северна Корея не стои Русия,а най-мощната държава в света Китай.Дракона ще опърли на Кончитите брадите.
64
7
 
12
 
! Отговори
***" преди 6 години
Как ви се струва,дали краварите ако бяха сигурни в победата над СК,до сега нямаше да ги нападнат,онзи пербедроления колко се заричаше,ако изстреля още една ракета,че ще бомби,а СК,изстреля цяла дузина още,и накрая нищо,само закани.
63
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До И дa триетеНормалните хора са наясно, че психопата Ким е поддържан от феновете на психопата Путин. Диктаторите и техните слуги винаги са се поддържали. Мракобесна путинска Русия и нейните лакеи винаги ще поддържат режима на Ким, както поддържат този на касапина Асад
62
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 62Неутронно оръжие да си бил направил :) То да не е да напишеш поредния глупав коментар :)
61
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До И дa триетеТи ако по минусите и плюсовете си правиш изводите за положението в света значи работата е доста сериозна и трябва да потърсиш помощ.
60
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Светa е с КимКой е този свят който е с Ким? Въображаемия в който живеете ли?
59
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким ако си направи неутронно оръжие ще бъде на далавера. При него няма разрушения, то убива само живите същества. Като обстреля примерно самолетоносач на сащ , всички ще бъдат мъртви а корабът ще остане цял и ще бъде негов. Начин за безплатно въоръжаване.