Арестуваха нападателя от Барселона

Полицаи разстреляха мъж с експлозиви в Субиратс
Обновена: 21 авг 2017 18:26 | 21 авг 2017 18:03,
19
Арестуваха нападателя от Барселона
Снимка: Reuters, архив

22-годишният Юнес Абуякуб, издирван за терористичното нападение в Барселона, е бил неутрализиран, предаде „Ройтерс”.

Полицията го е открила на 45 км западно от града. Според агенция ЕФЕ, Абуякуб е бил ликвидиран от полицията. "РИА Новости" допълва, че мъжът е носел колан с експлозиви. Според други информации полицията е арестувала младия мъж.

Още по темата

При нападението с бус в пешеходна зона загинаха 13 души. Група екстремисти от марокански произход опитаха и втора атака в по-малко населено място, като отнеха живота на един човек, но бяха ликвидирани от полицията.

Имаше сериозни колебания за самоличността на избягалия водач от първия терористичен акт, като се изясни, че 17-годишният Муса Укабир е откраднал документите на по-големия си брат Дрис и с тях е взел под наем буса. Зад волана обаче е застанал Абуякуб.

Полицията официално не потвърждава информацията за ареста или за евентуална връзка с друга новина - за ранен човек отново западно от Барселона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: нападателБарселона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само с яйца? И кокошки са в играта, може и агнета.
10
2
 
21
 
! Отговори
до авторката преди 6 години
Мария Захариева---Искам да питам кой ПУЦ си завършила и срещу колко яйца.По объркана статия може да напише само някой който е завършил училище за весели деца.Статията е пълен компот.Кой кой е не може да се разбере.Уж арестуван пък накрая излиза че е застрелян.Басиии
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9Няма да стане понеже С.А. крепят петро-долара, а САЩ са окупирали ЕС и Европа.
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
салафизма и уахабизма да се забранят в ЕС и да се преследват всички, които ги проповядват / изповядват на територията на ЕС.
7
1
 
21
 
! Отговори
Циник до Онбашията преди 6 години
Мда...безплатна медицинска...и стоматологична помощ...3 хранения ( естествено без свинско ) възможност за безплатно образование ( може и висше да изкара....няма бесило...няма "среднощен експрес", няма рязане на ръце ( като в родните им камиларски страни) изобщо сигурен съм, че тарамбука е много уплашен!
6
1
 
26
 
! Отговори
Въпроси без отговор преди 6 години
По-важно е къде е имама дето ги е моделирал като пластелинови човечета и какво правим с исляма оттук насетне ?!
5
5
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
До Цинике, ще кибичи някоя друга година докато се "разболее", както оня атентатор либийския, дето толерастите го пуснаха щото бил болен от рак, и го посрещнаха в родината му като герой, с фанфари и почести. но така правят в нормалните държави, само варвари като *** жадуват да бесят по дърветата
4
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еййййй, мирна тази религия исляма бе, в мирно време що народ изтрепа. Скоро ще има и отряди съставени от яки младежи с черни ризи, които съвсем мирно ще видят сметките на марокини, афганци, тунизийци, пакистанци, бангладешци и още муслита, които все още си мислят, че ще си наложат скапаната религия със страх.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябваше да го задържат преди атаките да го задържат, а службите не могат .
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А така, фишека първо и после разпит.
1
4
 
23
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Заплашва го държавен пансион...с кабелна телевизия...и фитнес зала!Ако не знаете - да ви кажа - в Германия подобен затворник (сума сумарум) коства на данъкоплатеца 350 до 380? - НА ДЕН!За дългогодишна присъда - вие сами смятайте!