От другата страна: US дезертьор останал предан до край на КНДР!

Джеймс Джоузеф Дреснок бил предан на режима над 50 г.
21 авг 2017 21:42,
71
От другата страна: US дезертьор останал предан до край на КНДР!
Снимка: NKnews

Американски войник, дезертирал преди над 50 години в Северна Корея, е починал миналата година в Пхенян, потвърждавайки на смъртния си одър, че остава верен на "великия ръководител Ким Чен Ун", съобщиха неговите синове, предадоха Франс прес и БТА.

Джеймс Джоузеф Дреснок бил сред малцината американски войници, дезертирали в Северна Корея след Корейската война (1950-1953 г.). Поделението му било разположено в Южна Корея; през 1962 г. той прекосил демилитаризираната зона, разделяща Севера и Юга.

После бил показван в севернокорейски пропагандни филми като последния известен американски войник, избягал в КНДР - другите дотогава починали или получили разрешение да си заминат.

Във видеоразговор, качен в петък на севернокорейския сайт Uriminzokkiri, Тед и Джеймс Дреснок потвърждават, че баща им е починал през ноември 2016 г. вследствие на мозъчно-съдова атака.

"Баща ни живя в прегръдките на Републиката и получаваше от партията само обич и грижи, докато почина на 74-годишна възраст", казва по-големият син Тед Дреснок.

Също като баща си той носи военната униформа на севернокорейците, украсена със значка с ликовете на Ким Ир-сен - основателя на КНДР, и на неговия син и наследник Ким Чен Ир.

Двамата мъже говорят слабо корейски със силен акцент от Севера.

"Баща ни искаше да служим предано на нашия велик ръководител Ким Чен Ун", добавя Тед Дреснок, който носи и корейското име Хон Сун Чол.

По повод неотдавнашното засилване на напрежението между Вашингтон и Пхенян във връзка с балистичната и ядрената програма на Севера Тед Дреснок предупреждава "американските империалисти", че разпалват "военна истерия", без да знаят нищо за армията на КНДР, нито за народа на страната.

Ако избухне война, "няма да пропуснем случая да изличим САЩ завинаги от картата на света", заканва се синът на дезертьора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
4
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До АнонименМоже и да е така, обаче едно е сигурно - нямат хал-хабер какво е САЩ след корейската война. Съответно това са севернокорейци от американски произход. Да се сетим каква е България от 50-те и сега и да си помислим, някой който го е нямало през тези години колко познава страната си.
46
8
 
2
 
! Отговори
олег преди 6 години
В СК карат на китайски внос. И ние така. Обаче на нашите *** корейското китайско им се чиния яко, а нашето гадно! Кое е вярното?Или само си дрънкаме комунистически хвалебствия за спорт?
45
6
 
7
 
! Отговори
BitCoin преди 6 години
До ФутурологНад 1 милиард души в Китай и Индия живеят все по-добре,демек,целият свят живее по-добре.... СИГУРНО Е ТАКА ??? ДОСКОРО ТЕЗИ 1 МИЛИАРД ДУШИ СА ЖИВЕЕЛИ С ПО 50 $ НА МЕСЕЦ , А СЕГА ВЕЧЕ ЖИВЕЯТ С 60 $ НА МЕСЕЦ , КОЕТО НЕМИНУЕМО СЕ Е ОТРАЗИЛО НА ЖИЗНЕНИЯТ ИМ СТАНДАРТ ...
44
15
 
14
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Имаше един такъв пациент на четвърти километър , когото бяха хванали да бяга в Съветския съюз .
43
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корейците на Ким ще ги стигнем чак когато ни захрупа гза трева от глад :-D
42
8
 
6
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Пълни глу.пости! Зомбита.
41
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Шего(у)биец! Съсипа ни от смях. Направо си като Къци Вапцаров и г-н Андреев. Духовит като х-американски вентилатор.
40
6
 
19
 
! Отговори
Червен кретеноид преди 6 години
Каква статия направо се просълзих от умиление... Да живее партията!
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде ишсега и безродните ни коментари да го последват. Приятен път.
38
22
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Изживял е по-смислен и стойностен живот, отколкото би живял в родната си Кравария. Факт !
37
5
 
7
 
! Отговори
олег преди 6 години
А защо не ви притеснява, че връщаме плутония от Козлодуй на Русия? Що не искате да правим бомби с него, а да си го ползват руснаците за техните бомби? А като имат 100% грамотност вас кой ви спря да учите, че пишете двойно И с Й накрая и допускате правописни грешки?
36
7
 
9
 
! Отговори
олег преди 6 години
Много *** народ ей! Кучетата като да гладни и раждат по 5-6 кутрета. И половината умират. Същото е и в третия свят и Северна Корея. Африка и те ли е супер с голяма раждаемост. Само Китай е изключение. А това, че имат ядрена програма е наука наистина, но в България на вас пука ли ви, че в София и Варна има циклотрон в който се произвежда флуор 18 и се ползва за медицински цели?! Не ви пука. Пука ви за бомби уран 235 и плутоний.
35
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отървал се е от американската простотия.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наври си мнението там, откъдето си го изкарал.
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-вероятно е да има българо-арменска граница... Лека, тежка, не е твоя работа.
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време имаше немско-германска граница. Сега вече няма. Сега остана корейско-корейска граница, но и това няма да го има. Не знам кой ще надделее, надявам се да е разумът.
31
4
 
6
 
! Отговори
Тодор Живков преди 6 години
до Анонимен Приятелю не напразно има поговорка че старите хора по голямата част от тях са като малки деца,наивни и вярват на всичко което им кажеш.А това от къде имат пари по-голямата част със сигурност са ги извадили по честния начин,цял живот са имали.А това че органите на реда ако искат да спрят това нещо много лесно може да се случи.
30
12
 
24
 
! Отговори
Anton Kura- Yambol преди 6 години
Въпрос: Защо има положителен прираст на населението в Сев.Корея вече доста години. Защо Св. Банка дава минимум 3% ръст на икономиката им всяка година. Как се поддържа 1.2 млн арми яс 12 млн резервисти. Как една уж западнала и бедна страна може да разработва и да им балистични ракети и ядрено оръжие. Как е възможно в тази бедна страна да има 100% грамотност в населението? Моля някой разбирач да ми ги изясни тия неща за да разбера колко е зле в Сев.Корея и как ядат хора и деца. Благодаря
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има всякакви болести.
28
7
 
6
 
! Отговори
Тодор Живков преди 6 години
Може ли да плащал ток на месец 200-300 лева ,на минимална заплата 420 лева ,а с пенсия от 150 лева и ако няма кой да ти помага,какво правиш вариантите са два или се самоубиваш или се разболяваш и отиваш у,мира.Много са заблудени много голяма част от населението,но вярвам и знам че ще се събудят един много голям процент,искрено вярвам в това.