Каталуния към двореца: Махнете снимките с пострадали деца!

Кралят и кралицата посетиха пострадали в болницата
23 авг 2017 21:38,
10
Каталуния към двореца: Махнете снимките с пострадали деца!
Снимка: архив Reuters

Каталунските власти призоваха кралския дворец в Мадрид да премахне от уебсайта си снимки с пострадали при атентатите деца и тийнейджъри, съобщи ТАСС, като се позова на агенция Европа Прес.

След атаките в Каталуния крал Филип Шести и съпругата му Летисия посетиха болницата, където се намираха ранените в терористичните актове. По-късно в сайта на двореца и социалните мрежи бяха публикувани снимки, на които кралската двойка разговаря с пациенти. На част от тях присъстват деца и тийнейджъри.

Още по темата

Каталунските власти изпратиха до двореца писмо с молба за свалянето на тези снимки от Мрежата. Регионалното правителство напомня, че използването на снимки на непълнолетни, преживели подобни събития, е забранено от закона за защита на правата на децата.

Властите в Барселона съобщиха, че ще засилят полицейското присъствие край големи туристически обекти в града като базиликата "Саграда фамилия", както и на спортни и културни събития, предаде Франс прес. Ще бъде повишена сигурността на летището и на гарите, край най-важните туристически забележителности и на прояви, където се стичат много хора, като футболни мачове, концерти или демонстрации, поясниха те.

Край Лисабон днес бяха погребани две португалки, загиналите при атентата в Барселона - 74-годишна жена и 20-годишната й внучка. На погребението присъстваха португалският президент Марселу Ребелу де Соуза и премиерът Антониу Коща, но без да правят изявления, съобщи БТА.

Същевременно френски следователи се опитват да разберат защо колат/а, използвана от нападателите в Камбрилс, се е намирала в района на Париж на 11 и 12 август, предаде Франс прес.

Засега е установено, че в колата Ауди А3 е имало двама или трима души, които се пребивавали в хотел в Малакоф южно от Париж и после са посетили известен брой места, каза парижкият прокурор Франсоа Моленс, без да навлиза в повече подробности.

Френски издания съобщиха, че колата е била засечена от полицейска камера за превишена скорост в района на Париж на 12 август, като тогава в нея е имало четирима души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Proba
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимките наистина са си гаднички.
5
2
 
34
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Испания да си припомни 680 г халифат иначе ги чака същото.да им припомня че 50 г след изгонването на арабите, останалите са се размножили по три, след което изселват окончателно с кораби в тунис и мароко всички останали фесове 150 000, и е настъпил рай до появата на израел цру сорос са и ес
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА БИЯТ ШУТА НА ПАРАЗИТНАТА КРАЛСКА ФАМИЛИЯ И ДА ОБЯВЯТ НСЕЗАВИСИМА РЕПУБЛИКА.
3
6
 
27
 
! Отговори
цирк преди 6 години
Това ли ви е проблема снимките,та вия си отглеждате и храните терористи това не е ли проблем а овце...
2
9
 
22
 
! Отговори
Истински толерантен преди 6 години
Сега по-важното е да сме толерантни към Исляма и да не допуснем прояви на Ислямофобия (каквото и да означава това)!
1
7
 
8
 
! Отговори
anonim преди 6 години
bravo Catalunia!