Ким Чен Ун нареди: Повече бойни глави за балистични ракети!

Тилърсън приветства равнището на сдържаност на Северна Корея
23 авг 2017 10:30, Елка Василева
77
Ким Чен Ун нареди: Повече бойни глави за балистични ракети!
Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун разпореди да се увеличи производството на бойни глави за балистични ракети и ракетни двигатели с твърдо гориво. Той говори при посещение в научен институт на националната Академия за военни науки, съобщи официалната агенция КЦТА, цитирана от ТАСС.

Още по темата

Напрежението около ядрената и ракетната програма на Северна Корея нараства все повече през последните месеци. През юли Пхенян извърши под наблюдението на Ким Чен Ун два опита с междуконтинентални балистични ракети, след които обсегът на оръжията му изглежда вече обхваща голяма част от американския континент, отбелязва Франс прес.

Вашингтон и Пхенян си размениха заплахи, после тонът леко се смекчи, но тази седмица САЩ и Южна Корея започнаха годишното си общо военно учение, което Северът винаги осъжда като репетиция за нахлуване на негова територия.

Експертите не знаят дали Северът вече притежава технология за връщане в атмосферата на изстреляните бойни глави, без да се разрушават. Пхенян уверява, че е разработил такава. Той заплаши да изстреля ракети в близост до американския остров Гуам в Тихия океан, но впоследствие заяви, че ще изчака.

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън приветства вчера "равнището на сдържаност", което проявява Северна Корея след наложените й от ООН нови, по-сурови икономически санкции.

Той изрази надежда, че въздържането от ракетни изпитания и ядрени опити е знак за волята на Пхенян да започне преки преговори с Вашингтон "в даден момент в близко бъдеще". 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
2
 
! Отговори
ку ку руку ку преди 6 години
*** човек комунист
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако на интелекта и отказа да се вкараш в "американската мечта" и другите клишета и лъжи на САЩ им казваш аутсайдерска психика, да аутсайдери сме. Но по-добре да си аутсайдер и да мислиш със собствената си глава отколкото други да го правят вместо теб и да ти казват какво да правиш.
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A САЩ защо искат да нападад Северна Корея?
51
0
 
2
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Бира, секс и рок енд рол! Аре стига с тея ракети за днес, че стана ракиено време! Наздраве!
50
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Путин и Ким симпатизират само хора с аутсайдерска психика.*** в панелки без достъп до качествени ***. Материал за радикализиране преврати те "полезни ***".
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук няма как да не се съглася с теб - и аз предпочитам любов (секс) пред война. :)
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЕбал съм повече рускини от колкото тополи са изтреляли по мен.Така че да- смея им се.
47
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ФАКТА какъв трябва да си (Примрерно СОЦИОПАТ) да симапатизираш на САЩ дето си пъха гагата на всякъде?А където са си напъхали Гагата само военни конфликти се случват. Всеки нормален човек в Европа вече изпита на гърба си Мигрантската вълна директен резултат от напъхването на гагата на Хамериканците в Близкия изток. А за жертви сред мирното население няма да говорим защото реално не знаем истинските мащаби които ревниво се крият.
46
12
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
Трябва да си изключително психично болен за да симпатизираш на прасето Ким, или пък на джуджето Путин!!!
45
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До хаааахахахУмнико запитай се как 27 годишен дебеланко взима и най-важното задържа властта в СКорея? Защото започна да прави реформи същите каквито Китай запона да прави през 80 години на миналя век. Вече се самзхранват. А защо са опасни твърдогоривните ракети - защото 5 мин след пдаване на команда са излетели дори сега ни САЮ ни Русия имат технология която да спре такава ракета. Вярно течногоривните ракети са с по-голям обсег и носят повече товар, но им трябват часове за подготовка за полет
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"РТ от означението на ракетата означава ракета твердотопливная (твърдогоривна ракета), а УТТХ означава улучшенные тактико-технические характеристики (подобрени тактико-технически характеристики). Наименованието ѝ в НАТО е SS-27. Топол означава топола на руски език."....Май не са много смешни ракетите на твърдо гориво.
43
2
 
9
 
! Отговори
Макрон преди 6 години
След всяко такова разпореждане в САЩ рязко се увеличава потреблението на памперси за възрастни и на медикаментите срещу фобии.
42
13
 
2
 
! Отговори
хаааахахах преди 6 години
ракетни двигатели с твърдо гориво - хахаха победителя на сащ КИМ великия и неговия предводител Путин Къси хахахаа направо са изправили косите на Тръмп хахахаха ми с коне ли ги транспортират или с волове хахахаха
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Янките не са прости, помнят си урока от Виетнам. Знаят, че Ким не е майтап работа.
40
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бе те няма кво да ядат, ракети ми правят... бе откачена работа... комунист му кажи и не го обиждай повече...
39
4
 
1
 
! Отговори
до 46 преди 6 години
не знам кой е ***, заплатата и цените са обвързани, ама вие тва марксистите няма как да го знаете - нали са ви изпилили мозъка...
38
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
болните мозъци на Решетников си прожектират филма , че ЕРусия и КНДР могат д победят САЩ... Ще ги победят, колкото през 1989...Ами се запаюсявайте с трева, че голем глад ви чака.... КАто гладомора през 50-те...
37
1
 
3
 
! Отговори
Европеец с цървули преди 6 години
Номер 42 гледа се не само заплата ами и цени. В бг е по скъпо от германия. Мноо си ***
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва законодателна инициатива - НФСБ да я вкарат за ЗАкон за защита на държавата. ДАНС набарва айпитата на руските шпиони в днес.бг и поединично ги арестува. После - белене!! нали така се прави с предателите и чуждите мекерета?
35
2
 
9
 
! Отговори
Европеец с цървули преди 6 години
Намер 41 заплахата за този свят се нарича сащ. Северна корея не са демократизирали никой още. Затова са ми симпатични. Маршируват си там не ми пречат . Не са ми спрели ю. Поток не ми се бъркат с нпо