Путин към света: Нужен е широк антитерористичен фронт!

"Антитерористичната борба в Сирия трябва да продължи"
Обновена: 1 сеп 2017 08:55 | 1 сеп 2017 08:37,
135
Путин към света: Нужен е широк антитерористичен фронт!
Снимка: Reuters

За формиране на "широк антитерористичен фронт" "не на думи, а на дела" призовава руският президент Владимир Путин в програмна статия за новите хоризонти на стратегическото партньорство в рамките на организацията БРИКС.

Руският печат обширно цитира материала, публикуван на сайта на Кремъл в навечерието на предстоящия в китайския град Сямън лидерски форум на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка).

"До голяма степен благодарение на действията на Русия и други заинтересовани държави напоследък са създадени предпоставки за подобряване на ситуацията в Сирия. Нанесен е мощен удар по терористите", констатира Путин, цитиран от вестник "Росийская газета".

При все това подчертава, че антитерористичната борба "в Сирия, в други страни и региони трябва да продължи".

"Русия призовава не на думи, а на дела да се пристъпи към формиране на широк антитерористичен фронт на общопризната международноправна основа, централна роля в който да има ООН. И в това отношение естествено ценим подкрепата и съдействието от страна на нашите партньори в БРИКС", добавя президентът на Федерацията.

Ситуацията на Корейския полуостров "балансира на ръба на мащабен конфликт", отбелязва Путин. Според Русия "е погрешно и безперспективно" да се разчита, че само чрез натиск върху Пхенян може да бъдат спрени ракетно-ядрените му програми.

Проблемите в региона трябва да се решават чрез пряк диалог между всички заинтересовани страни без предварителни условия, се казва в статията.

Путин предлага да бъдат разработени правила за международна информационна сигурност и посочва, че е необходимо да бъде изградена единна международноправна база за сътрудничество в тази сфера, пише "Комсомолская правда".

"Важна стъпка" към бъдещите "универсални правила за отговорно поведение на държавите в тази област" според него може да стане сключването на международна спогодба за информационната сигурност в рамките на БРИКС.

Путин изтъква, че Русия последователно се обявява за разширяване на сътрудничеството между страните от БРИКС в областта на глобалната информационна сигурност.

Руският президент заявява, че на предстоящата среща на върха делегацията от Москва се надява да обсъди с другите участници и въпроси, засягащи търговското сътрудничество, допълва електронното издание ФАН.

По думите на Путин руската делегация ще прикани държавите от БРИКС да обсъдят борбата с инфекциозните заболявания и епидемиите, също и въпроси около създаването на нови лекарства, пише във връзка със статията вестник "Известия".

Според руския лидер страната му нарежда сред приоритетните насоки в сътрудничеството с БРИКС дейността в сферата на науките, иновациите и медицината. Той отбелязва високия потенциал на съвместните разработки и на пазарите за наукоемка продукция. Крайно важно е освен това сътрудничеството в областта на дребния и средния бизнес, добавя Владимир Путин.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадеца вида дръжте крадеца.
109
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е световен Терорист N1, а Путин тръгнал да дава ум на другите!Да върне Крим и после да говори!Питайте съседите на Русия от кого ги е страх, кой ги беше поробил за 70 години ?
108
3
 
6
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Има още държави за освбождаване и нормализиране - Ирак, Либия, Афганистан - Борбата за Свобода е безмилостно жестока и епична!
107
6
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Като че ли му иде акъла, ама как ще стане? Светът е залят от руски иновации и стоки с висока принадена стойност.
106
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големия терорист е кремълския психопат и военнопрестъпник Вова!
105
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИналата година по това време Джуджето обяви, че ИДИЛ били смазани. Кво стана сега ?!
104
7
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 106Това е за 90 години на миналия век статистикаСега и за САЩ и за Русия важи 600+ бойни глави поставени на носители и още 1600-1800 на склад всеки има по 2200-2400 ядрени боеприпасиРазберете ядрения боеприпас ОСТАРЯВА (тече постоянен разпад на радиоактивните вещества) След няколко десетилетия ги разглобяват и рециклират.
103
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 84Чети, момче, чети, хората са ти го написали черно на бяло; Русия общо - 11000, САЩ общо - 8000, не ми разказвай хуморески. Привеждам ти факти, не ми разказвай приказки.
102
6
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 101 продАрмия която на всичкото отгоре не зачита местните а и международните закони(Ако САЩ военен направи Зулум някъде по света се Съди от САЩ Военен Съд по САЩ законодателство.Служби започнали десетки конфликти по света. Пряко или косвено САЩ са виновни за смъртта на милиони по света и то само за този век да вземем статистиката.
101
8
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 101Значи САЩ е НАЙ-ФАШИСТКАТА ДЪРЖАВАЛидер - НЯМА има общество(За което се знае много малко със сигурност но в него влизат най-големите кръвопийци пърдон банкери) което вече над 2 века без смяна на строя управлява САЩСАЩ са заграбили чрез монополи което е по-лошо от Олигарси(което се равнява на Картели) бизнеса почти на целия свят.(Да бе Да ама е Не - ако примерно проследиш по редичката на собственост се оказва че всички фирми правещи пример снаксове се контролират от една фирма)
100
7
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 95Ано Умни аз не защитавам Русия а се опитвам да разсея Лъжите за Русия. Руснаците си имат свои интереси и си ги защитават за разлика от нас. Нещо което да съм написал в постовете ми да не е вярно? Но ако ще спориш спори с указване на конкретни събития и/или факти.
99
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз горкия се чуди как да се навре сред белите страни ама никой не го иска. Това в Сирия ако някой си мисли че е в името на народа на Сирия значи е невероятен наивник.
98
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е типична фашистка държава. Това е ясно и на най-***.те хора, т.н. русофили. Но това им харесва, защото обичат да слушат, да ги мачкат и унижават. Харесва им друг да мисли вместо тях, да ги командва и те покорно да изпълняват. Това са хора без самостоятелно мислене, неспособни на творческа дейност.Относно фаш. държава.Един лидер с безгранична власт и мощна репресивна машина, в случая гвардия. Зомбирано стадо, обединено около водача. Олигархия, която е присвоила националните богатств.
97
8
 
5
 
! Отговори
до 97 преди 6 години
Коя България е това ? Сигурно групата на сороските драскачи протестерите ?
96
5
 
2
 
! Отговори
до 97 преди 6 години
От психоклиниката ли пишете или избягахте ? Д- р Иванов
95
7
 
2
 
! Отговори
до 97 преди 6 години
Къв си ти бе ? Вие сте една шепа наркомане. Май скоро ще " отпътуваш" . Вече си поръчал еднопосочен билет.
94
12
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 6 години
Смъртта на русофилите трябва да е национален приоритет. Те са и.змет,ненужна с.***,безполезна за себе си,вредна за околните. Повечето са гласоподаватели на БСП, пенсионерска и.змет, която не знае чужди езици, живее в гнусни панелки, кооперации и клозети, села и паланки забравени от Бога!
93
9
 
3
 
! Отговори
84 преди 6 години
Те 2500 глави са в бойна готовност. Колко имат е Божа работа, но по 6500 са деклариралич че имат. Пиши си домашното преди да пишеш. Ся за тия дето много знаят за Крим и Донбас. 1992 Украйна върна ли на Русия 2000 ядрени бомби? Върна! Русия подписа ли договор за териториална цялост на Украйна? Подписа! Ко после направи Русия? Взе бомбите и хоп "Крим наш". Та не ми дъднетв кой е фашист щот Украйна спази уговорката. Ся щеше да е 3та ядрена сила в света. Дали Крим щеше да е Руски с 2000 бомби?
92
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби такива , като тебе са нелепо тъъппи. Твойте думи правят ехо към югоизточна България, където също масово говорят Турски. Това означавали , че трябва да се оценят и ти подкрепяш ли такова действие ? Малко ти се губи общата картина за в бъдеще....В ролята си да защитаваш Русия ..Ще си навредиш на себе си , като гражданин. Мислете малко с тея глави.
91
7
 
11
 
! Отговори
111111 преди 6 години
До Анонимен 85Нещо си в грешка, в Крим са си руснаци, руска територия, подарена от пияния Хрушчов, ама то не е било от голямо значение - и Украйна е била в СССР. Направиха си хората референдум, гласуваха, върнаха се в Матушка Русь! Тебе това какво ти пречи!? Кой си ти, че да определяш дали Иван е руснак, или трябва да се прави на украинец, за да угоди на ФАЩ!? За Донбас - също,миньорите не си поплюват, здраво племе са, да са живи и здрави!