Пхенян се хвали: Ядреният опит – перфектен успех, нямало радиация

Светът реагира остро да поредната провокация на Северна Корея
Обновена: 3 сеп 2017 16:08 | 3 сеп 2017 12:47,
158
Пхенян се хвали: Ядреният опит – перфектен успех, нямало радиация
Снимка: Reuters

Севернокорейската централна държавна телевизия обяви, че проведеното днес изпитание на водородна бомба в страната е "перфектен успех".

От там добавиха, че устройството може да бъде прикрепено към балистична ракета, предаде AFP.

Часове по-рано държавната агенция КЦТА разпространи снимки на лидера Ким Чен-ун с оръжие, за което се твърдеше, че е нова водородна бомба.

Още по темата
"Опитът с водородната бомба е преминал напълно успешно", обяви държавната телевизия, добавяйки, че водородният заряд, с който е направен днешният опит, може да бъде качен на междуконтинентална балистична ракета.

От Пхенян са категорични, че изпитанието не е довело до изтичане на радиация или други негативни последствия върху околната среда.

Шестият ядрен опит на Корейска народнодемократична република (КНДР)е заплаха за цялата международна  общност и е напълно неприемлив. Това заяви днес премиерът на Япония Шиндзо Абе, цитиран от ТАСС.

"Ядреният опит на Северна Корея е откровено и грубо нарушение на действащите резолюции на Съвета за сигурност на ООН и е сериозна заплаха за сигурността на района и цялата международна общност", се подчертава в изявлението на японския премиер.

Днес КНДР съобщи за успешен опит на водороден заряд, който може да се използва като бойна глава за междуконтинентални балистични ракети. Според оценки на японски и южнокорейски сеизмолози силата на "изкуственото" земетресение е близо 10 пъти по-голяма, отколкото аналогичен земен трус, регистриран през 2016 година, когато Пхенян потвърди, че е извършил петия си ядрен опит.

Южна Корея посочи, че мощта на заряда, който днес бе взривен в КНДР вероятно е близо 100 килотона.

Южна Корея заяви днес, че предизвикателният шести ядрен опит на Северна Корея трябва да срещне възможно най-твърда реакция, включително и санкции на Съвета за сигурност на ООН, за да бъде поставена тази страна в пълна изолация, предаде Ройтерс.

Сеул и Вашингтон освен това обсъждат разполагането на американски стратегически военни съоръжения на Корейския полуостров, след като Северна Корея пренебрегна предупрежденията на международната общност и днес по-рано направи най-мощния си ядрен опит досега. Това заяви, цитиран от Ройтерс, южнокорейският съветник по националната сигурност Чхун Ею-йон.

Китай също реагира остро на ядреното изпитание. Външното министерство на Китай призова Северна Корея да прекрати "погрешните действия", след като Пхенян съобщи, че е извършил успешно изпитание на водородна бомба, предаде Reuters.

В официално свое заявление министерството решително се противопостави и силно осъди действията на Северна Корея и призова страната да спазва резолюциите на съвета за сигурност на ООН.

 (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди да влясзат в Полша, руснаците са чакали 20 дена реакция от "великите" западни сили срещу Хитер за да гфи подкрепят. Обаче реакцията не идва. Е това можете да очаквате от англия, франция и германия. Както и от италия, испания и т.н. Можете да очаквате да ви настроят срещу този, който ви създаде държава само защото не могат да ви направят тяхна колония. Каквато много ви се иска да бъдете ;))) Мекерета евроатлантически ;))
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди Сталин заедно с Хитлер да нападнат Полша, Полша заедно с Хитлер напада Чехия. Защо калпаците винаги забравят да споменат този факт? Първи Германия навлиза в Австрия. После Германия си поделят с Полша Чехия - така се създава Словакия. И всички си траят и подкрепят Хитлер. Обаче, когато Сталин си поделя Полша с Хитлер, всички врякат. После Германия окупира цяла европа, а където не вкарва войници сключва съюзи(България). И накрая напад Русия.
117
2
 
9
 
! Отговори
Ким преди 6 години
Да живее другаря Ким.Истински мъж.Гейските задничета на Запад треперят.Нека се пробват.Успех.
116
0
 
2
 
! Отговори
novo преди 6 години
kupeti si krilat kon samo ot korea na promocia
115
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 133Най големият конфликт в света ВСВ до колкото ни е известно почва от Сталин / нападнал Полша / и Хитлер нападнал Полша. САЩ дойдоха да спасяват задниците на всички . Вторият най- голям конфликт ПСВ започва от Сърбия с политическо убийството поръчано ...Всички знаем от кого :) Мерси за лъжите ти , но все вечв начетени не сме баба ти.
114
2
 
14
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
До 141Третата световна е неизбежна...да не се окаже отново че сме на губещата страна---при третата световна война, като виждам с какво мислят да воюват помежду си - мисля, че няма да аима абсолютно никакво знаачение от коя страна си. Мисля ,че това ще бъде последната война на земята..
113
5
 
6
 
! Отговори
з преди 6 години
Третата световна е неизбежна...да не се окаже отново че сме на губещата страна
112
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и защо всички искат в САЩ на Лъжлива *** сина е в САЩ не в Сев. Корея или Русия, мръсни лъжливи комунисти, трябва да се чете всичко наобратно, хората ви вкараха в Европа без граници и пак искате концлагера, но за нас, за да сме ви роби, да ви работим без пари и да ни правите на луди и да не можем да мръднем от концлагера
111
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕ И КАТО ГРЪМНА ЧЕРНОБИЛ ПЪРВО КРИХА А ПОСЛЕ ОБЯСНЯВАХА В УКРАЙНА , ЧЕ РАДИАЦИЯ НЯМА :DКОМУНИСТА СИ Е КОМУНИСТ!
110
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕ И КАТО ГРЪМНА ЧЕРНОБИЛ ПЪРВО КРИХА А ПОСЛЕ ОБЯСНЯВАХА В УКРАЙНА , ЧЕ РАДИАЦИЯ НЯМА :DКОМУНИСТА СИ Е КОМУНИСТ!
109
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и в чернобил нямаше радиация.
108
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Az sum za debeloto 4ove4e evala nameri se nqkoi koito da gi plashi tiq amerikanci
107
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъвто и конфликт да има по света винаги е предизвикван от Сащ и винаги е на хиляди километри от границата им. Налазили да като *** планетата.
106
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, Кимчо! Поздравления. А янките не ка си лаят.Те знаят само да се репчат, но са страхливи. Намери се един мъж да им покаже среден пръ.ст.яко.
105
16
 
23
 
! Отговори
Браво Ким! преди 6 години
Мачкай наглите янки!
104
17
 
21
 
! Отговори
неутрален преди 6 години
Това пухкаво човече започва да ми харесва. По-добре международен ядрен конфликт, отколкото мултикултурализма в кавички на Меркел. *** в оркистан.
103
11
 
11
 
! Отговори
мислете преди 6 години
До хамави корейциТочно от това идва проблема Севера се чувства застрашен ако ги нямаше тези подводници и кораби всичко щеше да е мирно.
102
9
 
22
 
! Отговори
нищо чудно преди 6 години
САЩ колко заплахи и обиди изрече срещу С Корея една суверенна страна е подложена на агресия,разбира се че ще вземе мерки за защита от страната терорист САЩ.
101
9
 
9
 
! Отговори
321 преди 6 години
До привет от Ню ЙоркОт кой ще бъдат свалени,оръжията на САЩ не вършат работа те са бутафорни и за реклама,стават само да убиват цивилни хора и да съсипват държави и съдби,нация от убийци....е САЩ.
100
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пф, то светът май ще свърши, преди да сме се усетили.