Кримски градове се побратимяват с наши – за инвестиции, култура

Ще обменяме опит в решаване на проблеми: жилища, пътища...
4 сеп 2017 08:37,
148
Кримски градове се побратимяват с наши – за инвестиции, култура
Снимка: Reuters, архив

Градовете Феодосия и Евпатория на полуостров Крим, планират да сключат споразумения за побратимяване с австрийски и български градове, съобщава днес руският в. "Известия", цитиран от ТАСС.

Изданието се позовава на Георгий Мурадов, постоянен представител на Република Крим към президента на Руската федерация, анексирала полуострова през 2014 г. Мурадов не е казал с кои точно градове ще се побратимят кримските градове.

"Проявяваме интерес към опита на чуждестранни градове в решаването на проблеми, засягащи жилищно-комуналното стопанство, енергетиката и развитието на пътните мрежи. Стремим се да укрепваме културните и хуманитарните връзки. Нещо повече, подобни споразумения привличат инвестиции от бизнес сдружения в чужди страни", обяснява Мурадов.

Протоколите за сътрудничество се очаква да бъдат подписани на годишната конференция "Крим в международния контекст", която ще се състои в Ялта в началото на ноември с участието на делегации от европейски страни, добавя той.

Подобни документи градове от Крим може да подпишат в бъдеще с общини от Франция и от Италия, с които ще се преговаря на конференцията, посочва пред "Известия" републиканският лидер Сергей Аксьонов.

След 2014 г. някои кримски селища вече се побратимиха с италиански и гръцки градове, припомня ТАСС.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путинова провокация.
136
6
 
5
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
Срамота!
135
9
 
12
 
! Отговори
Мужик преди 6 години
с Долно yйно и Горно нанадолнище!
134
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А с кого ще се посестрят?
133
5
 
4
 
! Отговори
до 135 преди 6 години
Не се прави на умен. Нямаш нужния умствен капацитет.
132
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 132Имаш вече 2 минуса за очевидни всеизвестни истини! Цял свят го знае, само наш Гульо - не или се прави на ощипана мома! И веднага 2 минуса, ПОДОЗРИТЕЛНО!
131
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново КГБ хибридка: ще "побратимяват" забележете - КРИМски градове с татарски кметове !
130
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** АНАЛИЗАТОРАНАЛ ЛИЗАТОРЕ, Русия строи мост за десетки милиарди долари към Крим, прекара електропровод, строи електростанция, снабдява ги с храни! В Крим отиват много курортисти. Ти какво искаш? Изведнъж да се изсипе рогът на изобилието? Не става!
129
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 123Само че американски танкер с втечнен газ ще стигне до Бургас на куково лято - Турция няма да разреши плаваща бомба да мине през Босфора с неговите 11 млн души по бреговете му! Просто и ясно!
128
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 128 КРИМ отдавна е в ЕС, но по нотариален акт се нарича България !...,а на жаргон я наричат троянски кон.
127
16
 
12
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИ АНАЛИЗАТОР преди 6 години
Кримски градове се побратимяват с наши за инвестиции, култураСЛЕД КАТО ПУТИН НЕ ИЗПЪЛНИ ОБЕЩАНИЯТА СИ И НЕ ИНВЕСТИРА В КРИМ ,КРИМЧАНИ ОТЧАЯНО ТЪРСЯТ ИНВЕСТИЦИИ ОТ ЧУЖБИНА ! ТА ЗАКЛЮЧЕНИЕТО Е -НЕ СЕ ПУСКАЙТЕ В КЛАДЕНЕЦ КОГАТО РУСНАК ОБЕЩАВА ДА ДЪРЖИ ВЪЖЕТО НАД КЛАДЕНЕЦА !
126
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КРИМ отдавна е в ЕС, но по нотариален акт се нарича България !
125
6
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 111 преди 6 години
Един съвет: НЕ ИЗЛАГАЙ НА ПОКАЗ ТЪПОТИЯТА СИ!Руснаците наричат Александър II Освободител не, че ни е освободил от турско робство, а че е премахнал крепостничеството. А в подвластното им Финландско княжество това е станало в началото на XIX век. Руснаците са свободолюбив народ, който винаги се е бунтувал срещу самодържавието! Пугачев, декабристи, народоволци, анархисти, есери, болшевики.Когато властта ги е притеснявала, те са взимали брадви и пушки и са тръгвали към свободата в Сибир и на Север!
124
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само 3% от руснаците живеят извън граница - в САЩ и западна Европа. И като отиват там вендага си купуват къщи, а не слугуват както българите евроатлантици на втора скорост.
123
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А българите защо отидоха 3 милиона, 1/3 от населението да мие улиците на запад и да слугива на богатите? А не си стоят в просперираща евроатлантическа България.
122
12
 
17
 
! Отговори
ЕС мизерия преди 6 години
Когато бяхме с Русия живеехме много по добре. България беше в първите 30 страни в света по стандарт на живот. Днес при ЕС е мизерия, България е васална територия, на втора скорост, депо за черноработници и слуги и пазар за нискотехнологичните стоки на Запада. Първи по смъртност в света!
121
15
 
13
 
! Отговори
Супер Русия преди 6 години
Защо руснаците емигрират в лошия Запад от 200 години?Защо децата им учат и живеят в ЕС и Америка?Питайте Путин и Лавров за дъщерите им, ***- за сина и ?!Защо руснаци се заселват у нас, а българи не бягат в Русия ?Защото русия е ужасно място, не става за живеене!
120
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До редникАми не купувайте скъп газ от Русия бе, защо купувате скъп газ от Русия! Диверсифицирайте се! Купувайте евтин шистов газ от САЩ или евтин втечнен газ от Катар, защо купувате от Русия, сега сме свободен пазар. САЩ и Катар са натискат да продават евтина газ на България, Газпром вдигнал цената - ами кажете чао на газпром и купувайте евтино шистова газ - ей го американския танкер с евтината шистова газ чака на простанището в Бургас.
119
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавите на запад, които са далеч от Русия са щастливи и богати. Всички се стремят към тях.Които бяха до Русия живяха окупирани 70 години, сега не искат да чуват за Русия!
118
9
 
13
 
! Отговори
Последно10 преди 6 години
Какво е това смешно русофобско тролене тук? Каква е таз отчаяна русофобско-сатанинска паника от наближаващата развръзка за Сорос и сатанистите му, тъй като скоро ще бъде обявен на терорист, авоарите и имотите му конфискувани и той пратен зад решетките!Напразно си хвърля в последен отчаян щурм дъртака проклети. Вижте само "армията му" от клеветници. И в детската градина няма да им повярват на злобните приказки.