Руският представител в ООН зове за хладнокръвие за КНДР

Василий Небензя: Военният поход не може да реши проблемите
27
Руският представител в ООН зове за хладнокръвие за КНДР
Снимка: БТА

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя заяви, че военният подход не може да разреши проблемите на Корейския полуостров и предупреди, че е необходимо да се запази хладнокръвие и да се избягват действия, които могат да доведат до ескалация на напрежението, предаде Ройтерс.

Още по темата
"До всеобхватно решение на ядрените и други проблеми, засягащи Корейския полуостров, може да се стигне само чрез политически и дипломатически канали, включително като се използват усилията за посредничество на генералния секретар на ООН", подчерта Небензя пред Съвета за сигурност на ООН.

Провокационната ракетна и ядрена дейност на Северна Корея (КНДР) в последно време е придобила опасна динамика, и мирът в региона е подложен на сериозно изпитание, добави Небензя, цитиран от ТАСС. "Заплахата противопоставянето да премине в гореща фаза е безпрецедентно висока", предупреди руският дипломат.

Пекин няма да допусне военно решение на севернокорейския проблем, заяви китайският постоянен представител в световната организация Лю Цзеи, цитиран от ТАСС. "Китай винаги се е обявявал за мирно решение на севернокорейския проблем. Пекин никога няма да допусне военни действия на Корейския полуостров", добави той.

Китайският дипломат призова за съвместни действия за решаване на проблема и отбеляза, че смята за практична и осъществима съвместната инициатива на Китай и Русия, предложена на 4 юли. Двете страни предложиха КНДР да замрази ракетните и ядрени изпитания, а САЩ и Южна Корея да замразят съвместните си военни учения.

Планът на Москва и Пекин предвижда чрез инициативата за двойно замразяване да се постигне напредък в политическия процес. "Целта е възможно най-бързо да се понижи напрежението в региона и да се предотврати възможна ескалация", подчерта Лю Цзеи.

"Чрез диалог можем да постигнем денуклеаризация на Корейския полуостров", заяви китайският дипломат пред Съвета за сигурност, цитиран от АФП.

"Призоваваме Северна Корея да престане да предприема неправилни действия, да влошаващи ситуацията и неотговарящи на нейните собствени интереси и да се върне към решаването на проблема чрез диалог", добави Лю Цзеи, цитиран от Ройтерс.

Малко по-рано постоянната представителка на САЩ в ООН Ники Хейли отхвърли категорично руско-китайското предложение, отбелязва АФП.

Хейли заяви, че САЩ планират да внесат тази седмица нова резолюция за Северна Корея и искат тя да бъде гласувана от Съвета за сигурност следващата седмица. Американската представителка призова Съвета да наложи възможно най-строги санкции, за да разубеди Северна Корея от предприемането на други стъпки по ядрената си програма.

Тази седмица САЩ ще водят преговори по резолюцията, заяви Хейли. Тя добави, че с последния си ядрен опит Северна Корея "е ударила плесница на всички". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: оонядрен опитРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 25Брей, брей, брей.....къде били "разумните"...брей, пък ний да не знаем......Вах! По-правилно би било да започнеш "коментара си" така - ВСИЧКИ ДРУГИ ПУСКАТ РАКЕТИ, защо пък другаря Ким да гледа???? И като помислиш, защо ли? Че той и Кадафи ако ги имаше и досега щеше да си бъде жив и здрав и що милиони щяха да са живи и здрави.......а не да позволяват на това отвратително краварско стадо да се разхожда КЪДЕТО НИКОЙ И НИКОГА НЕ ГИ КАНИ!!!!!
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странна логика, другарят Ким да си пуска ракетки, обаче другите да го гледат само.???Стойте кротко и го гледайте кви ги върши, обаче нали той е нещо така, та му е позволено, а ние разумните само да гледаме.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Браво на КитайДа дадем ядрени оръжия на Турция, на Сърбия, на Македония, на Косово, на Ангола, на..........
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сега са 6 ядрени опита. До кога ще чакат преговорите? До 60-тия? До 600-ния? Просто Русия и Китай трябва да спрат да ги подкрепят!
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дон16 - Аз нищо не съм продавал. Но съм на 25, вече имам собствен акъща, автомобил, пестявания, обещаваща кариера и малки странични доходи. За мен, не е толкова лошо положението :)
16
3
 
9
 
! Отговори
Браво на Китай преди 6 години
Северна Корея видя, че неядрени държави биват нападани.Няма да допусн конфликт като: Египет, Сирия, Ирак, Афганистан, Косово - бомби с уран, Грузия - афроамерикански наемници обучаваха грузинците да избиват цивилни през Олимпиада, Украйна - 5 милиарда долара за нацистки организации и снайперисти. САЩ нападат държави, които нямат ядрен потенциал, чрез революции, НПО-та, финансиране на крайни режими и фалшиви доклади. Това е: "Баланс на силите"Какво прави НАТО на границите на С.В., агресия!
15
8
 
2
 
! Отговори
Y2g преди 6 години
А, а може би русначките искат да използват с.к.като ракетна площадка от която да изстрелят свои ракети. Хитро, много даже но ще ги хванат сигурно
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато "оправяте" света, Антъни, Майкъл и Джон, са най-разпространените български имена в момента! Тоя народ масово деградира.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато "оправяте", Антъни, Майкъл и Джон, са най-разпространените "български" имена в момента! Тоя народ масово деградира.
12
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16"суицида", "чоропогащниците", "смонням"За препинателните знаци да не говорим! То бива неграмотност, ама това е направо стряскащо.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14Е, ако наричаш суицида, който руснаците си направиха тогава (като и ние през 1989 - Боже мили, да си продадеш Родината за стъклени дрънкулки, скъсани дънки, дъвки, кока-кола и банани........уникум!!!) "победа".............тогава мой човек, СИ МНОГО, АМА МНОГО ЗЛЕ! А пък и аз те попитах за ИСТИНСКИ ПОБЕДИ, на войници........на каквито тия с чоропогащниците обичат да се правят!!!! А не за доброволно предаване на оръжие! Ха-ха....още си смонням Доналд Кук........
10
4
 
12
 
! Отговори
редник преди 6 години
Постигнати са договорености между Русия и Китай ! След войната американските земи остават за Китай , Европа за Индия , Русия не е пожелала нови територии !
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10Ха-ха-ха-ха-ха-ха..............е те това вече ДАЖЕ НЕ Е СМЕШНО!!!! Абе, "умнико", Я МИ ПОСОЧИ ЕДНА, повтарям ЕДНА победа на краварската държава????? Ама истинска, срещу истински войници!!!! Индианци, тарамбуки, ескаватори, сватби, погребения и мирни жители - НЕ СЕ СМЯТАТ!!! Корейска война - КРАХ; виетнамска война - КРАХ, Близкия Изток - КРАХ И ХАОС, Африка - ХАОС.....не ми стигат буквите.......е, може някоя Гренада или Панама......и то най-подмолно, с зелена тоалетна хартия....
8
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА 1Ооооооооооооооо, много бъркаш!!!! Ракетите му са украински!!!! На онова бандеровско, неофашистко недоразумение-"държава"!!! Що краварите не пищят???? Като разбраха ЧИИ са, си глътнаха езиците!!!! Нищо, с техните камъни - по техните глави!!!
7
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Това, че не знаеш, че Русия, като правоприемница на СССР,който ОСНОВАВА ООН И ИМА ПРАВО НА ВЕТО си е ЧИСТО ТВОЙ ПРОБЛЕМ!!!! То е ясно, че във времената на "демокрация" УЧЕНИ И ГРАМОТНИ ХОРА ПОЧТИ НЯМА! Има само зомбита със заучени "опорни точки" от разни шо.ро.шо.идни полусъщества.............колко жалко.........преди 27 години влизахме в десятката на НАЙ-ГРАМОТНИ ХОРА! Мдааааа, жалко....жалко.....
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6 Съгласно китайския терминологичен речник, това означава, че Китай е схванал същността на проблема и се заема с решаването му. Малко по-трудно ще стане с проблема с насъскването на мюсулманите срещу китайска Бирма. Все пак Путин ясно показа, че управлява ислямския свят.
5
5
 
25
 
! Отговори
нн преди 6 години
Пекин няма да допусне военно решение на севернокорейския проблем, заяви китайският постоянен представител в световната организация Лю Цзеи, цитиран от ТАСС. "Китай винаги се е обявявал за мирно решение на севернокорейския проблем. Пекин никога няма да допусне военни действия на Корейския полуостров", добави той. Категорично и ясно послание към САЩ, нямате работа там. Това е най-новото в света. То се очакваше, рано или късно.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4Еййй, колко много си остроумен хахах
3
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А! Изненада!Русия имала представител в ООН! Че тогава защо Занзибар няма?
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами разбира се, че за хладнокръвие Нали и ракетите и бомбите са руски. Ще е забавно, как Китай ще излезе о г-ната!