Азербайджан съзря клеветническа кампания срещу страната

Помощник на президента е категоричен: Докладът руши имиджа ни!
7 сеп 2017 20:50,
9
Азербайджан съзря клеветническа кампания срещу страната
Баку Снимка: Reuters

В изявление, направено пред AZERTAC, помощник на президента на Азербайджан, отговарящ за обществено-политическите въпроси Али Хасанов коментира доклад на Проекта за разследване на корупция и организирана престъпност (OCCRP), разпространен в чуждестранните медии.

Още по темата

"Бързото развитие, независимата вътрешна и външна политика на Република Азербайджан, която е конституционна, демократична държава, сериозно засяга някои заинтересовани среди, особено Армения и арменското лоби", отсече Хасанов, цитиран от "Фокус".

"Доклади, съдържащи предубедени твърдения и субективни възгледи на непрозрачни организации като OCCRP, създадени да обслужват известни цели, се подготвят по заповед на анти-азербайджански центрове и мрежи и след това се разпространяват в световните медии, заяви Али Хасанов.

Според него има кампания, която цели да навреди на репутацияа на Азербайджан и да създаде отрицателна нагласа към странаа .

"Кампанията е насочена и към известни личности - обществени и политически фигури, длъжностни лица, експерти, които имат приятелско отношение към Азербайджан и правят положителни коментари за развитието на страната, обществения и политическия живот, икономическите постижения, като по този начин се поставя под съмнение дейността на тези фигури", посочва помощник президентът.

"Арменското лоби и представителите на анти-азербайджанските мрежи и медии, които са повлияни от арменското лоби, допринасят за широкото разпространение на този материал в световните медии", отбелязва Хасанов.

Той набляга на факта, че един от основните автори на доклада - журналистката Дина Нагапетян е арменска гражданка.

"Бих искал да подчертая, че и в миналото са се появявали подобни предубедени твърдения срещу Азербайджан, неговия президент и членове на неговото семейство, както и че е имало усилия да се организира мръсна кампания срещу нашата държава, но тези, които са поръчали и извършили тези кампании, не са успели да постигнат целите си", категоричен е Хасанов.

"За пореден път заявяваме, че обвиненията, отправени от OCCRP, са предубедени, неоснователни и провокативни и са част от мръсна клеветническа кампания, организирана от известни кръгове срещу Азербайджан", завършва помощникът на президента на Азербайджан. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПравославна армения ?
8
1
 
2
 
! Отговори
Бокова и сие преди 6 години
Ний само си берем...
7
1
 
0
 
! Отговори
Ммм даа преди 6 години
Не ги е срам азерите да предлагат фондове на умните,чстните,добрите и красиви наши и ваши дипломати....
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОРИСОВ Е МНОГО ГОЛЯМ ПРИЯТЕЛ НА АЗЕРБАЙДЖАН. ХОДИ ТАМ ПЕТ-ШЕСТ ПЪТИ ЦЕЛУВА СЕ С ВСИЧКИ, ТУК ИДВА ПРЕЗИДЕНТШАТА, ПОСРЕЩНАХА Я КАТО ПРИНЦЕСА.С АРМЕНИЯ НЯМАМЕ ТАКИВА ОТНОШЕНИЯ, ДОРИ БОРИСОВ Я ЗАОБИКАЛЯ КАТО МАЛКА ГАРА.
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 2010 година уеб сайта Уики Лиикс разкрива дипломатическа кореспонденция между правителството на САЩ и Република Азербайджан.Част от тези документи свързват Илхам Алиев с мафиотски групировки и оставят много хора да се чудят дали всъщност неговото правителство е демократично и дали в Азербайджан малцинствата не са репресирани.Ама Калин Митрев му дреме....
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Азербайджан съзря клеветническа кампания срещу страната"---E, пак ли ПРАВОСЛАВНА АРМЕНИЯ им е виновна на тия в МЮСЮЛМАНКИ АЗЕРБАЙДЖАН?Целенасочена пропаганда на исляма! От български сайт! Доживяхме!
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Тиквата като развеждаше азербайджанската кифла по Трапезица и се пъчеше, него няма ли кой да го разследва.Все пак изпраха 16 млн евро тогава, чрез измислената й фондацийка.А пък Плевела я награди с Орден Стара планина - най-високото държавно отличие.А за какво точно, така и не се разбра.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
има ли някой, който вярва на тея прогнили ябълки ?
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, разбира се. Преди 3-4 години като вървяха реклами , репортажи и новини възхваляващи страната, разтежът на стопанството и БВП, както колко честни и почтени хора са управляващите- тогава не бяха платени. Ей така на хора , никога не чули и незнаещи къде се намира тази република, им хрумва да пишат оди и ямби.