Папа Франциск се отърва с малка рана след инцидент в Колубия

Човек изскочи пред папамобила му, наложи се да спре рязко
Обновена: 10 сеп 2017 22:12 | 10 сеп 2017 22:10, Камелия Цветанова
9
Папа Франциск се отърва с малка рана след инцидент в Колубия
Снимка: Reuters

Папа Франциск получи рана на лицето днес, когато папамобилът му се наложи да спре рязко насред тълпи от хора в колумбийския град Картахена и той се блъсна в едно от стъклата, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Осемдесетгодишният Франциск приветстваше събралото се множество в бедняшкия квартал Сан Франсиско, в последния ден от визитата си в Колумбия, когато автомобилът му наби спирачки, за да не блъсне застанал на пътя му човек.

Един от телохранителите му помогна да се изправи и почисти с бяла кърпичка кръвта, покапала по белите одежди на Светия отец.

След инцидента ръководителят на Римокатолическата църква се появи отново, с чисти дрехи и лепенка над веждата, за да произнесе молитвата "Ангел Господен".

Франциск ще се върне днес в Рим след петдневната визита в Колумбия, която се опитва да отгърне нова страница след повече от половин век въоръжен конфликт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: папаКолумбияпапамобил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този човек преди 2 седмици обяви ,че изнасилвания,убийства пожари и погроми са малка цена която следва да бъде платена от всички християни за честа и удоволствието да са безплатни прислужници на афро-арабски клошари особено ако са мъже и мюсюлмани.Мисля,че или много друса или от старост е изкукал или е някакъв скрит агент радетел за халифат.Може и да е обладан от Дяволът.Сигурноста на обикновените граждани не била нищо в сравнение на подслонът който Европа трябвало да осигури.Хипар някакъв?
3
1
 
12
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Папомобилът няма ли предпазни колани?
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде се намира Колубия? Да не имате в предвид Колумбия?
1
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Папата да не е отишъл на среща с големите колумбийски наркобосове?Нищо за чудене-типично за мафиотската държавица-джудже Ватикана.