Турция платила депозит за руските комплекси С-400

Анкара и Москва са решени да довършат сделката
12 сеп 2017 20:32, Елка Василева
133
Турция платила депозит за руските комплекси С-400
Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че страната му е заплатила депозит за доставка на руски зенитно-ракетни комплекси С-400.

По думите му споразумението вече е подписано и Турция очаква получаването на руски кредит за закупуване на високоточните противовъздушни системи. Държавният глава на Турция съобщи това в разговор с журналисти на връщане от Казахстан, където той участва във форум на Организацията Ислямско сътрудничество, предаде БНР.

Въпреки възраженията от някои страни в НАТО Анкара и Москва са решени да довършат сделката.

Руски източници също потвърдиха подписването на договора.

По думите на Ердоган никоя страна няма право да право да се намесва в независимите турски решения да защити сигурността си.

През 2013 г. Турция обяви търг на стойност 3,4 млрд. долара за закупуване на противоракетни системи, който беше спечелен от китайска държавна компания въпреки конкуренцията на американски, руски и европейски производители. Решението предизвика спорове относно тяхната съвместимост със системите на НАТО и впоследствие беше отменено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: РусияТурцияС-400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четох, че китайския доставчик не е успял да изпълни разни показатели при пробите, а не че е имало несъвместимост с натовските стандарти. Стандартите са зададени при поръчката и производителя ги изпълнява. Хетеродините си ги задава купувача. Ся кое е вярно и кое не, само стари баби знаят. Но Турция е една от малкото натовски държави, които водят реални бойни действия и вероятно знаят добре какво правят и от кой купуват. Останалото е идеология.
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвпадение или не ,но след новината Иракските се отказаха от референдумите....
75
11
 
5
 
! Отговори
HawkTheOttomanHooker преди 6 години
Кюрдите са нещо много тихи. Май скоро предстоят атентати в Пуйкистан?
74
2
 
14
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
Живота стана много труден. Преди беше ясно кои са добрите и кои лошите.Сега Турция от добрите ли са,от лошите ли са .... Ами Тръмп, до преди няколко месеца беше добър сега е лош.Да се чуди човек.
73
2
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До БулРом Да речем, хипотетично, това стане. Кой ще работи и плаща данъци? Ромите ли? А знаеш ли, какво стана в Юар, когато дойде на влас Мандела? Всичко бяло се изнесе оттам, напусна работа, затвори се в именията си . И държавата просто спря. Няма ток, няма вода, няма телефон, няма нищо. Пържиха се в собствен сос, и Мандела спешно издаде директива, белите да не се пипат повече, възстанови ги на местата им, и пак са началници, даже с по-голями привилегии, отколкото бяха...
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнадолскиНикой не може да проумее какво се случва прав си.Дали шефут на отбор ягодка не се опитва да си запази властта а шефът на отбор черешка да му трябват кинти?
71
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Столипиново може да е на едно и също място, но ромите са в Германия. "Щом се е изпразнил квартала :-) :-) :-) :-) :-) :-) нема проблем:-) :-) :-) :-) :-) :-)
70
1
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен Интереса клати феса...То, и нашите оръжейници знаят, че продаденото на Саудитска Арабия оръжие отива право в ръцете на Идил, но продават ли, продават. Американците-и те знаеха, а уж се борят против Идил.а дали ще стрелят по руски цели? Не вярвам. Едно време, в Чечения зенитните комплекси пленени от старите подделения на СССР, били там, "отказваха" да прихванат руските самолети, приемаха ги за "Свои" , макар произведени преди 20-30 години преди конфликта.
69
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готви се война. В Иракски Кюрдистан се готви Референдум за обявяване на независимост. Високопоставено лице от Израел е заявило, че четири държави ще загубят територии. Преди 7 часа по турските магистрали е започнало голямо движение на военна техника в посока от запад на изток. Официално нищо не се съобщава от турска страна.
68
3
 
4
 
! Отговори
HawkTheAnalSlut преди 6 години
Столипиново може да е на едно и също място, но ромите са в Германия. Даже наскоро в медиите имаше новини как германците се оплакват от "българите" (цuraнотурците), дошли в страната.
67
1
 
12
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До 84Точно това е, че никой до сега не успя да прицака Султана:-) иначе имат усилени опити де:-) Не можете да проумеете какво става...и да направите точни анализи спрямо Турция и Русия...Когато двете страни са добре винаги на някои не му е харесало... И Путин и Ердоган знаят кои са...С Гези не стана и...хоп руския самолет и посланик...:-) :-) :-) прай си ти там твойте размисли и страсти ний си гледаме интересите :-) и знаем от кой какво да купим:-) Ти какво купуваш освен винетка? :-)
66
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странни са ми руснаците.Първо казаха,че технологията стелт е безперспективна защото всъщност не била стелт.Сега всичките им нови самолети са със стелт характеристики.Даже и корабите.Миналата година опищяха светът как подло им забили ножът в гърбът,Питин излезе пред голямата карта да показва сателитни снимки как кервани с цистерни от Турция търгува с краден петрол и оръжие с терористите изобщо всичко изглеждаше много сериозно.Сега им продават най-новото си защитно оръжие срещу балистични ракети..
65
11
 
7
 
! Отговори
Путю прецака Султаня преди 6 години
Ха познайте тез ракети дали свалят рушки самолети или са програмирани да ги разпознават и подминават!Само абсолютен *** може да си купи оръжие от потенциалния си противник ;)
64
8
 
9
 
! Отговори
Хора, бдете! преди 6 години
Когато бившите ни поробителки раССия и туркия са добре , ние Българите трябва да държим барутя сух!Никога не са ни мислили доброто!
63
6
 
12
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Южен поток - стана турски поток, АЕЦ Козлодуй нема - има АЕЦ Акю в Турция, нашите ракети нарязани, Турция купува С - 400 от ..............Русия?"Еми Турция се сринва, потъва, затъва, връща се в 15 век и т.н. :-) :-) :-) Целта ни е 2023 година за сринването :-)
62
6
 
17
 
! Отговори
Powerful OttomaN преди 6 години
ЗАЕДНО ЗА ПО-СИЛНА ТУРЦИЯ!МАЧКАЙ ЕРДОГАНЕ!
61
2
 
14
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Индобългарите са номади. Те нямат родина и емигрират от едно място на друго.":-) :-) :-) Столипиново от години е на едно и също място...:-) :-) :-) даже може да кажем, че имат държава в държавата...ти на колко години си бе...:-) :-) :-) :-)
60
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Южен поток - стана турски поток, АЕЦ Козлодуй нема - има АЕЦ Акю в Турция, нашите ракети нарязани, Турция купува С - 400 от ..............Русия?
59
11
 
5
 
! Отговори
HawkTheOttomanFaggot преди 6 години
Индобългарите са номади. Те нямат родина и емигрират от едно място на друго. Сега германците, белгийците и французите им берат гайлето. Кюрдите пък не си дават своята родина Анатолия на турските окупатори!
58
5
 
10
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"хахо, като ще играеш няколко души на хапчета да си пишеш и отговаряш, сменяй си стила"Ти така ли правиш?