Джими Картър: САЩ са олигархия, не демокрация

Към Тръмп: Поддържай мира, отстоявай човешките права, казвай истината
13 сеп 2017 13:05, Елка Василева
61
Джими Картър: САЩ са олигархия, не демокрация
Джими Картър. Снимка: архив, Reuters

Бившият американски президент Джими Картър заяви, че Съединените щати са по-скоро олигархия, а не демокрация, и отправи остри критики към външната политика при управлението на президента Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Картър каза, че Тръмп трябва да преговаря открито със Северна Корея за мирен договор, вместо да сипе заплахи.

Бившият президент освен това смята, че няма надежда Тръмп да постигне успех като посредник в преговори за мир между Израел и палестинците. Той се отказа от отдавнашната американска позиция в подкрепа на решение с две държави на близкоизточния проблем, припомня АП.

Картър направи това изявление пред няколкостотин свои поддръжници в неговия "Картър център" в Атланта, в Джорджия.

Без да му бъде поискан, бившият президент даде следния съвет на сегашния: "Поддържай мира, отстоявай човешките права и казвай истината".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: САЩДжими Картър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дохвайте чорбатаКакво значение ,колко минуси има на коментара ,при положение ,че сайта е пълен с руски *** и хора предпочитащи беднотията и мизерията в Русия ,пред богатия живот на Запад ?
49
2
 
2
 
! Отговори
Дохвайте чорбата преди 6 години
"Я кажи сега за руската *** и рублата от която дори и българския лев е по ценен ?"Съотношението харесвания/нехаресвания на коментарът ти казва достатъчно. Няма нужда да ти се казва каквото и да било повече.
48
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СинемаИ какво искаше да кажеш с това бе клошар ? САЩ са една от най-младите държави ,но въпреки това са най-богата и развита държава в света ,която диктува всичко по цялата планета.Държава от която зависи световната икономика и всичко останало.Историята ли ти прави успешна държавата? Русия като има история ,не им пречи да са едно икономическо джудже с мизерстващ народ и разпадащи се градове пред които дори и Кърджали изглежда като Париж,нали ? Така че , видя ли се колко си смотан ?
47
3
 
11
 
! Отговори
Синема преди 6 години
До АнонименСАЩ е велика държава! Има и свойте национални герои, като Мики Маус, Супермен, Спайдермен, семейство Симпсън, Пикачо, Рамбо, Роки, Капитан Соло, Армстронг, прототипи на луноходи и други светли анимационни и филмови герои. Това е САЩ...
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щати кандидати за независимост-- Калифорния, Тексас, Аляска.
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо демокрация, послеолигархия, след това революция.
44
0
 
6
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Картър е почти столетник. Освен това е гений. Можел да изчита една страница от книга в пъти по бързо от обикновен човек. А сега Кравария се управлява от войнолюбци. Като министъра им на отбраната
43
0
 
12
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Подобни изказвания показват, че някога Америка е била друга
42
2
 
3
 
! Отговори
подкрепям преди 6 години
До 33 Подкрепям Тръмп и ако и ти пожелаеш да се биеш срещу С. Корея и тебе подкрепям. Да го туря в тъпата ти проста кратуна, *** с *** ти.
41
0
 
13
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Джими Картър: САЩ са олигархия, не демокрация------Картър откри Америка... наново!!!!!!!-)))))))
40
0
 
1
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"Вчера го свалиха- явно за да прибавят нови нули към дълга."...Наистина ли са го свалили?
39
0
 
20
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Един прекрасен пример че в САЩ има почтени хора и то не малко .За жалост тяхното влияние в политика военно дело и финанси е незначително.Представете си една добронамерена просперираща Америка!Целият свят ще стане друг.
38
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера в САЩ стана знаменателно събитие. Външният дълг на САЩ премина 100% и е по-висок от брутният им произведен продукт. Тази страна-вампир не може да съществува ако не изсмуква пари от целия свят. В Ню йорк имаше голямо табло с размера на външния дълг на САЩ и колко от него се пада на всеки американец.Вчера го свалиха- явно за да прибавят нови нули към дълга. Нашата преса разбира се не отрази този факт.
37
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са олигофренархия.
36
9
 
12
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Нормална реакция от страна на Джими Картър. Все едно в Бг-то Корнелия Нинова да джафка срещу Бойко. Той е единствения президент на САЩ, който е по-политически активен след президентството си, отколкото по време на него! И да, в САЩ има корупция със сигурност, особено при "демократите" но със още по-голяма сигурност е по-малка отколкото във почти всяка друга точка по света!
35
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФактСвета можел да живее без САЩ.... Това да не ти е руската незначителна дупка бе клоун.САЩ са най-важната държава за света и световната икономика ,без която почти нищо няма да е същото.Я кажи сега за руската *** и рублата от която дори и българския лев е по ценен ?
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно , че си пишите "великите" заключения в среда създадена от САЩ :) Малко е лицемерно да твърдите, че не създавали . Но е нормално за вас дребните души :)
33
1
 
20
 
! Отговори
Роб преди 6 години
Света е олигархия и нашия крал е Ротшилд, а вскички политици са неговите придворни клоуни.
32
3
 
14
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Анонимендо 35 Тия работи,дето ги изреждаш,полека-лека изчезват едно по едно,други вече ги правят.Напоследък САЩ създават най-вече несигурност!Всъщност Светът спокойно може без САЩ,но САЩ НЕ МОГАТ без Света!Ако използваме термини от биологията,можем да сравним САЩ с ***,който става все по-специализиран и НЕ МОЖЕ да оцелее без гостоприемник.
31
7
 
4
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
балъцитеи глупаците у БГ никога нема да свършат .......като ви гледма глупавите коментари и ми става лошо .....САЩ отдавна не е държава а БИЗНЕС - който разбрал , разбрал ......айде всенайковци чао