Досега срещу КНДР: Нищо в сравнение с това, което ще се случи

Тръмп: Новите санкции са съвсем малка стъпка
Обновена: 13 сеп 2017 09:02 | 13 сеп 2017 08:30, Елка Василева
112
Досега срещу КНДР: Нищо в сравнение с това, което ще се случи
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че новите санкции, наложени от ООН на Северна Корея тази седмица, са само съвсем малка стъпка и "са нищо в сравнение с онова, което предстои да се случи", предаде Ройтерс.

"Ние смятаме, че това само още една много малка стъпка и не е кой знае какво", каза Тръмп пред журналисти преди срещата с малайзийския премиер Наджиб Разак. "Не знам дали има последици от нея, но беше хубаво да се съберат петнайсет гласа за и нито един против. Тези санкции обаче са нищо в сравнение с онова, което предстои да се случи", каза президентът.

Още по темата

Европейският съюз ще приложи новите санкции, наложени на Северна Корея от ООН заради шестия й ядрен опит и продължава да обмисля допълнителни санкции, заяви върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини. "Сега ще приложим санкциите на ООН, както сме правили винаги досега", заяви в Страсбург Могерини, цитирана от Франс прес.

"Нашата цел - безядрен Корейски полуостров, може да бъде постигната само с дипломатически и политически средства. Няма военно решение на тази криза", подчерта тя.

Северна Корея се зарече днес да ускори разработката на забранените й военни програми в отговор на "зловредните" санкции, които й наложи Съветът за сигурност, предаде Франс прес. "Приемането на новата незаконна и зловредна резолюция за санкциите, изфабрикувана от САЩ, позволи на КНДР да се увери, че избраният от нея път е правилният. КНДР ще се постарае да се сдобие с още по-голяма сила, за да защитава своя суверенитет и правото си на съществуване", се казва в декларация на севернокорейското външно министерство, публикувана от агенция КЦТА и цитирана от АФП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: сащСеверна КореяЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
до 88 преди 6 години
В СК не може да се емигрира. Тя не е разграден двор! Тя е нормална държава!
85
1
 
3
 
! Отговори
Bg American преди 6 години
May God Bless America!
84
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"са нищо в сравнение с онова, което предстои да се случи", предаде Ройтерс.-- тръмпуняк ще ходи след това в тоалетната и можем да си представим, че там ще стане нещо страшно. Немея и нямам думи.
83
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия *** от САЩ не разбраха ли, че демокрацията им не върви? Щеше да върви ако целта им не беше да ограбят страните в които прилагат тази демокрация. Тази империя ще се срине, скоро външния им дълг достигна 20 трлн. $. .Изобщо не са за война сега с когото и да е. А от КНДР получиха един голям сочен среден пръст. Само гледайте как ще си извъртят скоро обратната страна и ще омекнат. Русия при всичките провокации срещу нея няма да спази санкциите и ще извлече изгода
82
2
 
4
 
! Отговори
упс... преди 6 години
С действията си всички американски администрации и президенти само доказват правотата на севернокорейците.Примери за неадекватните действия на САЩ колкото щеш свалиха Шаха в Иран- свалиха Мубарак в Египет- свалиха Кадафито в Либия - свалиха Садамчо в Ирак- опит да свалят Асат в СирияЗнаете ли какво е общото между всички тях - всички бяха светски държави и съюзници на САЩ, дори Сирия преди гражданската война беше обърнала гръб на РФ и създаде тесни политически контакти със САЩ.
81
1
 
1
 
! Отговори
до хибризни миризми преди 6 години
Сам си си отговорил - защо мислиш, никой не ходи в КНДР? Именно.
80
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои тук твърдят че в КНДР хората живеели добре... Това е жалко. Посочете ми един човек, който е емигрирал в КНДР.
79
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да твърдиш, че хората в КНДП живеят добре е висша форма на цинизъм и може би за по-фанатичните червенички - самозаблуда
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ви каза че КНДР правели ракети? Те ли? Някои хора не се научиха да не вярват на комунистическа пропаганда.
77
2
 
5
 
! Отговори
до хибризни миризми преди 6 години
Прочети книгата "Империя на ужаса" - писана е от човек, живял там и успял да избяга.ПП. Има и доста пътеписи за КНДР - разни екстремисти редовно ходят натам - взимат ти документите още на границата и щъкаш само с партиен отговорник.
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъжното е, че от тези санкции страдат хората в КНДР. Кимчо гладен няма да стои, но народът му умира от глад.
75
0
 
4
 
! Отговори
ДНЕС, преди 6 години
В ТУИТЪР НЯМА ПОДОБНИ ПОСТОВЕ НА ТРЪМП, НЕГО ГО ВЪЛНУВА, КАТО ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИК , УРАГАНА! КЪВ Е ТОЯ ФЕЙК?
74
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
айде бе! КАЖЕТЕ СИ, ЧЕ СТЕ РУСКИ МЕКЕРЕТА, ТИЯ ДЕТО ПОДКРЕПЯТ КНДР! КАЖЕТЕ СИ, ЧЕ ВИ ПЛАЩАТ В РУБЛИ!
73
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чичо ти Дончо съвсем скоро ще нахлузи на Кимчето каскета до кръста :)
72
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чичо Дончо вече става смешен. Заплашва като малко дете, което е несериозно от президент макар и на САЩ. С този тон на говорене и заплахи само ще надъха СК да продължат в същата посока.p.s.Голям залък ***, голяма дума не казвай!
71
4
 
18
 
! Отговори
ХИБРИЗНИ МИРИЗМИ преди 6 години
Странно!Всички знаят как живеят хората в Сев.Корея, макар, че никой не е ходил там.Дори и тези, които правят филмите за сев.Корея, и те не са стъпвали там
70
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАЕ-ХА-ХА ТРЪМПЕЛЪТ Е БЕЗСИЛЕН ДА НАПРАВИ КАКВОТО И ДА Е НА СЕВ-КОРЕЯ.КИМ МУ ПОКАЗВА СРЕДЕН ПРЪСТ И МУ СЕ ПЛЕЗИ, ХА-ХА-ХА
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 76ТИ СИ ЧЕЛ НЕЩО ЗА БЪЛГАРИЯ
68
7
 
13
 
! Отговори
тато преди 6 години
До Анонимен На знам кой филм си гледал, но са те излъгали, северните корейци си живеят добре, гладни и боси не могат да правят ракети и ядрени бомби, значи си гледал друг филм не за северна Корея.
67
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никъде не се пише но наркоманията в СК расте невероятно! Търсят дрога за да се нашмъркат и забравят за света в който ги е натикал Великият Откачалник.