Досега срещу КНДР: Нищо в сравнение с това, което ще се случи

Тръмп: Новите санкции са съвсем малка стъпка
Обновена: 13 сеп 2017 09:02 | 13 сеп 2017 08:30, Елка Василева
112
Досега срещу КНДР: Нищо в сравнение с това, което ще се случи
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че новите санкции, наложени от ООН на Северна Корея тази седмица, са само съвсем малка стъпка и "са нищо в сравнение с онова, което предстои да се случи", предаде Ройтерс.

"Ние смятаме, че това само още една много малка стъпка и не е кой знае какво", каза Тръмп пред журналисти преди срещата с малайзийския премиер Наджиб Разак. "Не знам дали има последици от нея, но беше хубаво да се съберат петнайсет гласа за и нито един против. Тези санкции обаче са нищо в сравнение с онова, което предстои да се случи", каза президентът.

Още по темата

Европейският съюз ще приложи новите санкции, наложени на Северна Корея от ООН заради шестия й ядрен опит и продължава да обмисля допълнителни санкции, заяви върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини. "Сега ще приложим санкциите на ООН, както сме правили винаги досега", заяви в Страсбург Могерини, цитирана от Франс прес.

"Нашата цел - безядрен Корейски полуостров, може да бъде постигната само с дипломатически и политически средства. Няма военно решение на тази криза", подчерта тя.

Северна Корея се зарече днес да ускори разработката на забранените й военни програми в отговор на "зловредните" санкции, които й наложи Съветът за сигурност, предаде Франс прес. "Приемането на новата незаконна и зловредна резолюция за санкциите, изфабрикувана от САЩ, позволи на КНДР да се увери, че избраният от нея път е правилният. КНДР ще се постарае да се сдобие с още по-голяма сила, за да защитава своя суверенитет и правото си на съществуване", се казва в декларация на севернокорейското външно министерство, публикувана от агенция КЦТА и цитирана от АФП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: САЩСеверна Кореяес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
7
 
18
 
! Отговори
Кучетата си лаят ... преди 6 години
... и Ким го премести ... в другия крачол
65
6
 
13
 
! Отговори
Сър Пичук преди 6 години
Вашингтонският пънкар да не намеква, че ще замразят на Ким III милиончетата в Швейцария?
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия КНДР са доста интересни в същото време се радвам, че са толкова далече от нас
63
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми е ясно, как точно ще свалят Кимку от власт. Тези санкции ще съсипят само народа, комунистическият елит ще продължава да си живее в разкош. Ядрени ракети - невъзможно, защото Южна Корея е на километри. Тази сага ще продължи много време.
62
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
там където има диктатура трева не никне, прочетете повече за Сев. Корея, не могат сами да се преборят обикновените хора с оръжията. Оруел е осъществен наистина.
61
2
 
5
 
! Отговори
До 67 преди 6 години
Пише се "***" неграмотнико. Полуграмотен си и даваш оценка. *** на смешковците.
60
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 65А ти ли си тоя дето да казва на другите как да живеят? Подобна пропаганда бълваха и срещу Садам Хюсеин и срещу Муамар Гадафи. След "демократичната" намеса и в двете страни е потресаващ хаос и разрушение, в пъти по-лошо, отколкото при тяхното управление. Севернокорейците са тези, които трябва да променят нещата.
59
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гладуващите северно-корейци ровят в земята за корени и треви, и затворени в трудови лагери, трагични болници, глад и страх, зомбирани хора молещи се за жалкия си животец и... същевременно развиват космически технологии с които дори Германия и Франция не разполат - колко прос може да бъде човек да вярва на това.
58
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 70те на миналия век се наблюдава постоянен спад на жизнения стандарт в САЩ. За да го запазят американците започнаха да работят повече и да взимат кредити - САЩ е трудов лагер, взимат кредити, работят на предела на силите си, стресирани са, изчерпани са, не могат да работят повече и следователно да поемат повече кредити, достигнат е лимита.
57
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера, да защитаваш побъркания Ким който е пълен и::иот, превърнал народа си в животни, живеещи от неговата милостиня, хранещи се сбкой знае какво, със стотици лагери в които вкарва без съд и присъда "враговете" по негово усмотрение. Имаше филм по NG в който показваха истинското състояние на страната. Трагични болници, глад и страх. Зомбирани хора молещи се за жалкия си животец, като препарирани пред чужди журналисти. Това ли ви харесва, колкото и лош да е живота в световен мащаб?
56
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека направим експеримент, една група да поживее в СК и после в Америка. Който е живял и работил в САЩ знае, независимо каква е външната им политика, работят, здраво работят и ценят познанията и интелекта. Образованието е здраво, не можеш да купуваш професора или диплома. Не може! Не се интересуват от външния свят, малко знаят за него. Нищо не е идеално но къде е? У нас как е, по-добре ли? Те не оставят пенсионерите да умират от глад и без лекарства. Специални грижи има за тях. Намаления.
55
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моите деца са завършили в Англия елитни университети и работят престижни професии в Лондон.
54
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ 95 милиона души не работят, една трета живеят на социални помощи, 70 000 завода бяха изнесени извън САЩ в Мексико, Китай, Индия, заради евтината работна ръка. Някога процъфтяващите градове като Детройт, Филаделфия и Лос Анджелис са се превърнали в запустели гета, дом на безработни и бездомни хора.
53
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сравнително малко тук знаят колко са развити технологично САЩ, колко здраво се работи и учи, как се заплаща за образование и умения, а не за вярност към партия или *** на управляващи ***. Имам деца образовани в САЩ. След като завършиха веднага ги взеха на работа. Всяка година им се увеличава заплатата. СК е една ненормална и бедна държава с народ държан като овце в кошара. За да властва Ким ги е направил на маймуни. Бедността ще го удари още и за да отклони вниманието може и да изстреля р
52
7
 
15
 
! Отговори
Античалгар преди 6 години
Доналд Тръмп пак изпадна в жалката и смешна ситуация да заплашва, което е признак на слабост и страх. Естествена е реакцията след това, което правят по света... Възможно е да им отидат " гости " щом те самите ходят неканени и си разполагат базите в различни точки. Бумерангът има свойството да се връща, но американците са глупави и забравят този факт.
51
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-големият агресор в света и неговото лице !
50
22
 
7
 
! Отговори
Васил Готов преди 6 години
Жълти гномчета,които се хранят с кучета и котки ......!Тръмп много ви гали...!!Трябва ви Фюрера на вас,жъли изчадия!!!!!
49
3
 
14
 
! Отговори
Шегаджия преди 6 години
За Ваше сведение живея в България и чрез собствения си бизнес осигурявам заплати, осигуровки и всичко нужно на българите, които работят при мен! Спазвам си българското законодателство, имам достойнство и не се кланям нито на американци, нито на ***.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
47
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КРАВАРЯ плаши Гаргите34547