12 700 войници – Русия и Беларус започнаха военно учение

Тренират се тактически схеми с бойни стрелби, авиация и ПВО
14 сеп 2017 22:45, Елка Василева
87
12 700 войници – Русия и Беларус започнаха военно учение
Снимка: архив, Reuters

Стратегическо военно учение "Запад-2017" започнаха днес въоръжени сили от Съюзната държава между Русия и Беларус на територията на двете страни. Това съобщи руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

В маневрите участват около 12 700 военнослужещи - близо 7200 от Беларус и близо 5500 от Русия.

На три полигона в Русия и на шест в Беларус, както и в беларуската местност Дретун, ще се тренират тактически схеми с бойни стрелби, включващи действия на авиация и сили за ПВО.

Още по темата

Учението "Запад-2017" протича под ръководството на началниците на двата генерални щаба и представлява заключителен етап от съвместната подготовка на въоръжените сили на Беларус и на Руската федерация. Министерството на отбраната в Москва изтъква, че то има изцяло отбранителен характер и не е насочено срещу каквито и да било държави или групи от страни.

Маневрите целят главно да бъде подобрена оперативната съвместимост между щабовете от различни нива, взаимодействието между перспективните системи за управление на войските и оръжията, а командирите от всички степени да получат практически опит във военното планиране и управлението на войските въз основа на данните от съвременните въоръжени конфликти, посочва руското министерство.

Учението "Запад-2017" ще приключи на 20 септември. Съвместни учения от тази поредица бяха осъществени през 2009 и 2013 г., напомня руското електронно издание "Лента".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Съвместни учения от тази поредица бяха осъществени през 2009 и 2013 г., напомня руското електронно издание "Лента".---Сега сме 2017. Значи, ученията имат ПЛАНОВ ХАРАКТЕР - през 4 години. Значи, Путин планово напомня на НАТО да си подменят памперсие.
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18 фактСпокойно, туй учение е да не забравят от коя страна се държи автомата, как се качва на самолета и влиза в танка. А кафето пак си го пият в Париж(бистро е тяхна дума) и Виена,че и другаде, даже тук. И не в униформи.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен до 28 преди 6 години
Прочети и се информирай за жълтия камък, това е барутен погреб с голям фитил и още по голям заряд.От известно време животните са започнали да бягат от парка, и конвенционално оръжие може да предизвика взрив и да избухне вулкана.За какви бая бомби бълнуваш и то водородни не знам.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 31 Ха, ха, ха, хаа 250млрд.ха,ха,хаа,такова нещо дори и западняците не твърдят да е имало. Истината е корено различна, по северният морски път успяват да се промъкнат едва десетина групи от кораби, предимно от първите конвой, следващите са потопени германците, и САЩ преустановяват помоща си за СССР.Но после САЩ натякват "помоща си" . Японски генерал, дословно казва, че те са имали информация за 2те ядр. бомби, но са капитолирали единствено, заради включването на СССР във войната срещу тях.
16
16
 
8
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До 27 : Не пиши глупости ,русофилче.В Черно Море излаз имат 6 държави от които всички без Русия са членки на НАТО или кандидат членки.САЩ могат да се чувстват като у дома си в Черно Море и то много повече от колкото руснаците.
15
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е нищо.Ако не бяха САЩ, Канада и Англия да помагат с пари и всякакви стоки, оръжия... русия щеше да е история.250 $ млрд е помоща за СССР през ВСВ!Русия едно нищо без Запада.
14
13
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
*** иска война, ах как иска!Но да може друг да я започне, та да обявят Великата отечествена 2.НАТО пък закара в Полша 17 000 войници от 11 страни. Да видим стиска ли му на Путин.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахилесовата пета на сащ е йелоустоун..Това е ахилесовата пета на целият свят.
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще трябв бая бомби да се поизсипят по Йелоустоун за да предизвикат някаква реакция и то водородни и то една след друга
11
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО от години е дразнител в Балтийско и Черно море, нежелан от народите, но поканен от правителствата. Ученията са си на територията на двете държави и не мисля, че са интересна тема, като войната в Сирия, например.
10
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен до 24 преди 6 години
Да обаче годината е 2017 и е достатъчна една ракета да цопне в йелоустоун, последиците от това което ще стане оставям на теб да се осведомиш.А ковчезите ще са окло 350 милиона ако има нещо да вкараш вътре.Ахилесовата пета на сащ е йелоустоун а със сигурност 80% от балестичните ракети на Русия са насочене натам.И все пак прочети какво може да стане ако изригне жълтия камък, американците го осъзнават и никога няма да нападнат Северна Корея камо ли Русия.
9
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До чети внимателноТова е най-добрият отговор. Няма такъв стих по темата на английски!Русия не иска война, но не прощава на провокации. Защо не сме като тях?
8
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18Само да не им излезе пак кафето 20 милиона ковчега :)) Че и тоя път Сащ и съюзниците няма да са на тяхна страна.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скука. Повтарят думите на запада. Папагали. Целият им живот е копиране. Никаква идентичност нямат .
6
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия има армия прави учения, ние нямаме и само ще гледаме, така е от както гордо станахме член на НАТО.Събухме си гащите унищожиха ни армията и въоръжението и сега сме спокойни.Но сме горди членове на НАТО и покорно изпълняваме всички заповеди на нашите господари от сащ.А това че сме мишена на Руснаците и са достатъчни точно 3 ракети Сатана, които ще пристигнат за точно 1 минута да унищожат България.Но това нява значение важно е господарите да са доволни, нали така бе червеи продажни.
5
8
 
22
 
! Отговори
Факт преди 6 години
НАТО са се по.*** от страх,с тази жива сила и техника Руснаците ако искат още в неделя ще си пият кафето в Париж.
4
9
 
39
 
! Отговори
Pussy Riot преди 6 години
Русия обяви, че ученията имат антитерористичен характер. Това е коректно. Защото НАТО е една терористична организация!
3
3
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Аз се чудех защо имаше земетресение,пък каква била причината...Ох,олекна ми.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2Не стигаш до гроздето, а... Разбирам те и другите така разправят.
1
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите "партньри" от нато ореваха света, че това учение "застрашавало" Европа - до там ли я докарахме, 13 000 руснака да застрашават Европа, Демокрацията и Амриканската мечта?