КНДР: Ще потопим Япония, ще превърнем САЩ в пепел!

Острата реакция е заради приетите нови санкции
Обновена: 14 сеп 2017 10:56 | 14 сеп 2017 10:48, Елка Василева
232
КНДР: Ще потопим Япония, ще превърнем САЩ в пепел!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея заплаши да използва ядрени оръжия, за да "потопи" Япония и да превърне САЩ в "пепел и мрак" заради подкрепата им за санкциите срещу Пхенян, предаде Ройтерс. В понеделник Съветът за сигурност на ООН единодушно прие резолюция за нови санкции срещу Северна Корея заради шестия й и най-мощен ядрен опит.

Още по темата

Корейската комисия за мир в Азиатско-тихоокеанския регион, която е натоварена с външните връзки и пропагандата на Пхенян, призова също за разпускането на Съвета за сигурност на ООН, който тя нарече "инструмент на злото", съставен от "подкупни" страни, действащи по заповед на САЩ.

"Четирите острова на архипелага трябва да бъдат потопени в морето от атомната бомба" на Северна Корея, се казва в декларацията на комисията, разпространена от официалната агенция КЦТА. "Япония вече няма нужда да съществува близо до нас", добавя севернокорейската комисия, която отправя заплахи и срещу Вашингтон.

"Нека превърнем континенталната част на САЩ в пепел и мрак /.../ като мобилизираме всички средства за ответен удар, които бяха подготвени досега", се казва в декларацията.
 

/БТА/
 


232
Още от
Напиши коментар Коментари
163
8
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
И Ким и САЩ разчитат на едно и също нещо - на военната мощ. Затова всеки един знаейки какво ще последва при размяна на ядрени удари ще залага на многото приказки и ще се въздържа от действия. Т.нар. "санкции" са чиста пропаганда с нулев ефект. Трима Ким-а вече се изредиха да управляват КНДР при постоянни санкции, последни предупреждения, заплахи, ултиматуми и прочие политически водевили. Както показват 69 години история на КНДР ... нищо не се е случило.
162
11
 
16
 
! Отговори
Здрав Разум преди 1 месец
Ким не е нито луд, нито глупав. Доказателства: още е жив и здрав, народа му го обожествява, способен е да изкара от кожата им САЩ и лакейската свита, в Сеул и в Токио се насират от страх при всеки тест на балистична ракета или ядрен опит на КНДР. Ако Ким беше луд досега отдавна да го е споходила съдбата на Саддам или на Кадафи.
161
4
 
13
 
! Отговори
Не! преди 1 месец
До Анонимен
Правиш ли разлика между това да си напълно психясал садист и да си смел? Пет пари не дава за собствения си народ, готов е да остави американците да ги изпепелят, това ли е смелост?!? Не, лудост е малоумниче, лудост!
160
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да го наричат всякакъв но,Кимчо е единственият човек в света който директно се дърви по най-дързък начин на САЩ! Няма друг такъв в историята! Респект за смелостта му! Другото не го коментирам.
159
0
 
9
 
! Отговори
Не! преди 1 месец
До ZFix
Бисерче, бисерче шарено, да си чувал за политиката "една държава, две системи"? Да, Китай е капиталистическа страна, индустрията е частна! Частна! Китай е КОРПОРАТИВЕН! Бисерчо...
158
1
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Виждаме червеният комунизъм в неговото високо хуманно и братско действие...
157
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
157, да най-доброто измислено от човек е скандинавския модел. Но изглежда при други народи няма да вирее. То си е до нагласата на хората.
156
6
 
5
 
! Отговори
ZFix преди 1 месец
"Китай е ултра-капиталистическа икономика..."
Мисля, някой трябва да започне подбор на коментари тук, нещо подобно на кандидат-студентските бисери.
То на селска кръчма е заприличало.
155
5
 
9
 
! Отговори
Не! преди 1 месец
Може да се родят след 10 000 години. А може и след доста повече. Но и американския олигархичен "модел" не струва. Тва е.

Най-доброто до момента е скандинавският модел, но по причините, които изброи за комунизма е неприложим в останалия свят. А относно САЩ, целият свят страда от тази корпорация /това не е държава/ и не му се вижда края в близко бъдеще.
154
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Манолски

ахъ, тяхна плът и кръв от дракона Шъ на върха на Планината...
Ким Първи е роден в Еврейската автономна област на Сесесер
153
6
 
19
 
! Отговори
Ким Чен Кардашян преди 1 месец
Голям го вади дребния очилатко ама МЕК!
152
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къф комунизъм. Това е оксиморон. Мечтата на народите да се възцари един справедлив и хуманен свят. Такова нещо не е съществувало и скоро няма да хо има. За такъв свят - комунистически - трябват хора ангели. Може да се родят след 10 000 години. А може и след доста повече. Но и американския олигархичен "модел" не струва. Тва е.
151
3
 
17
 
! Отговори
Не! преди 1 месец
До Анонимен
Китай е ултра-капиталистическа икономика, само името на партията е комунистическо. Не сравнявай социалният и супер толерантен скандинавски свят с еврейското извращение!
150
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Не сте добре червените ***.анари. И психиатър не може ви помогна.
149
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунизмът е жив в Китай, Финландия, Норвегия, Швеция.
148
3
 
13
 
! Отговори
до Манолски преди 1 месец
Ами всъщност севернокурейците не живеят по волята на вожд от плът и кръв. СК е некрокрация - Ким I е вечен Вожд, нищо че отдавна е в Пъкъла. А измират по прищевките на внучето му, Ким III... Типична робовладелска история.
147
3
 
17
 
! Отговори
Не! преди 1 месец
До Анонимен
Комунизмът е най-гнусния еврейски експеримент! Добрата новина е, че верующите в него са ултра малцинство и никога няма да стане реалност!
146
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бита карта ви е комунизма, мъртъв е. Има само шепа *** като тоя дето го възхваляват
145
4
 
18
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 месец
ХАХАХАХАХА
Ким III пак е прекалил с опиума... Ще потопят на баба ми праните гaщи...
144
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
143, питай некой *** или мексиканец, а може и бял, който живее в американско гето как живее добре или зле.