Русия прати 4 от най-новите МиГ-ове на бойното поле в Сирия

Очаква се да стрелят по обекти на "Ислямска държава"
14 сеп 2017 09:24,
146
Русия прати 4 от най-новите МиГ-ове на бойното поле в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Русия е изпратила в зоната на бойни действия в Сирия 4 от най-новите си изтребители МиГ-29СМТ, пише "Комерсант".

Вестникът се позовава на източници от Военнокосмическите сили, коментирали снимки от сайта на министерството на отбраната. По техни данни самолетите са изпратени в региона, за да може максимален брой руски пилоти да получат практически опит, а МиГ-овете да бъдат изпробвани в бойни условия.

МиГ-29СМТ са най-новите самолети, произвеждани серийно от корпорацията МиГ и може би последната от руските военни новости, все още неизползвани в операцията "Възмездие". Най-малко един от тези МиГ-ове вече е хвърлял бомби върху позиции на джихадистите в Сирия; очаква се те да стрелят по обекти на ИД и с крилати ракети Х-29Л с лазерно насочване.

Освен проверка на характеристиките и бойните възможности, Русия изпраща в Сирия МиГ-29СМТ и с чисто търговска цел, коментира военният експерт Руслан Пухов. "Успешните действия на руската техника в Сирия я рекламират възможно най-добре на международния пазар", което "ще засили износния потенциал на корпорацията" МиГ, прогнозира той.

Многоцелевите изтребители МиГ-29СМТ ще тренират в Сирия техники за унищожаване на наземни цели с управляеми и неуправляеми ракети и различни бомби, включително с възможност за корекция в прицелването. Ще бъдат също тествани 30-милиметровите артилерийски оръдия, уточняват експерти, цитирани от регионалното издание "Вестник Мордовии".

Видеозапис, показващ как руски лек изтребител от четвърто поколение МиГ-29СМТ излита от сирийската база Хмеймим, публикува в Туитър репортерът на Би Би Си Стив Роузънбърг, посочва "Росийская газета".

Най-новата модификация на този МиГ с код СМТ предвижда по-специално възможност за дозареждане във въздуха и за стрелба с прецизни оръжия, напомня всекидневникът.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
16
 
9
 
! Отговори
Помните ли в Турция? преди 6 години
Дааа, видяхме колко са добри рашките над Турция ;)Над Сиирия само пускат бомби върху болници, пълни с майки с деца, ама над Турция веднага бяха свалени от старичкия Ф-16.Това са великите руски пияни пилоти и техните разбричкани самальоти ;)
49
0
 
6
 
! Отговори
Сиктиракис преди 6 години
до 40Попаднал си на коректните шваби.Ако те бяха поканили хитрите гърци на парти ?
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби Какво имаш предвид под Фейк Самолет?Има достатъчно инциденти за да се определи като НЕ надежден в определени условия .
47
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кола, телефон или молив не могат да сделат руснаците, камо ли приличен самолет !Това е стара Лада с нови гуми, а не модерен самолет.
46
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо да са нови мигове, като само имат малко подобрения и нищо ново...?!Това не е 4-то поколение самолет изтребител!
45
7
 
12
 
! Отговори
Фен на РАША преди 6 години
Аз пък работих на рушката военна база на Марс, там откъдето товарищ путин доведе зелените човечета с които спечели референдума в Крим, казвам Ви *** са уникални, даже марсиянците им се чудеха .... Чакам някой ветерен от войната в Афганистан, да сподели и той своя опит ... Да здраствиет РАША ! Да здравствует товарищ путин !
44
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия"нови" самолети са вече морално и технически остарели.*** произвежда барраки, нормално.
43
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Зареждане във въздуха и стрелба с точни оръжия" - сега тезу МиГове ще ги тренират ;)Ф-16 прави това от 20 години !Русия пак е 300 години назад от модерния свят ;?
42
12
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 42Какво имаш предвид под Фейк Самолет? Самолета си е 4 поколение (без плюсове) както казахме ползва стария планер, но примерно кабината е модернизирана по концепцията ХОТАС и е оборудвана с големи цветни екрани. Обаче заради ползване на стария планер самолета има много малък набор оръжия. Не казвам че оръжията са остарели
41
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиТоя Грипен е толкова ЛЕК , че направо си е делтапланер ... като го духне вятъра над морето и пилота е катапултирал ...
40
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разберете, не съм пристрастен, такава ми е била работата. Не съм "Рушки", а работех по линия на DPKO - New York / department of peace kiping operations / в Африка. Може да се подигравате, ваша работа, но две години съм работил със всякакви. Казвам съвсем обективно това което съм усетил и видял. Пари ми трябваха да изуча сина си в САЩ. Ако сте работили такава работа с американци и руснаци, пишете обективно, това което сте разбрали. Нищо не е така както изглежда първоначално. Различен манталитет.
39
10
 
5
 
! Отговори
адвокатчето преди 6 години
ей Президенту, нали неставали вече рашките Мигове, а то ко стана, че са едни от работните коне на руската авиация в борбата с ислямските не.ре.зи ... неможели да служат на натото Миговете, ми как ше могат нали са руски ... мое да са руски ама са изпитани яки добре направени машини доказали се с годините, кат им се посмени радар и електромика и дисплейчетата и са готови ... ем нашите пилоти знаят как да летят на тях , че и Президента може ама вече не ги харесва ...
38
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният руски фейк самолет. Хората вече разработват самолети 6-поколение руснаците продължават да добавят плюсове към Миг29 концепция 1970 година.
37
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Но пък американецът каца с С-130 на пясъчен плаж, стоварва десант и после пак излита, след като е изрулирал на заден ход (реверса на С-130 позволява този фокус)."Реверсът позволява, ама после тия турбини ще ти ги подарят барабар с 8-те кубика пясък в тях, за да си доизмажеш вилата, дрогарю селски тарикат, реверсивен разбирач.
36
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хей, хора, не плюйте по обикновените руснаци! Те нямат нищо общо с политиката на Путин. Единствено с тях пи света сме се разбирали, канили на гости, говорили по човешки. Опитайте с американци, англичани, шведи и ще видите разликата. Стиснати до безумие! Само ние с руснаците правихме партита с наши пари и канехме всички. Познайте дали някой друг го правеше. Щвабите ме поканиха на парти и после ми искаха 10 евро?? Хвърлих им 20 и повече не стъпих на техни събирания. Имаме обща култура, славяни сме
35
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази новина накъдри космите на плешивата тиква на Соррош.
34
12
 
17
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
Става интересно, освен рушкия военен специалист боби, във форума се появиха и летци изпитатели от Африка, както и командоси обиколи руските, американските, италианските, френските и немските военните бази. Това което ги свързва обаче е факта, че въпреки големият им международен опит, продължават да говорят на матерния си рушки език .... !!!
33
12
 
21
 
! Отговори
*/* преди 6 години
По отношение на руските самолети.Изказването е на френски пилот след демонстрацията на су 35 на изложението в Бурже."Всички летят както могат,само руснаците както искат."Толкова за грипени,фантоми.юрофайтъри и т.н.
32
1
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Изразходиха ли си старите оръжия основните играчи ?Новите военни техники ли ще си мерят, както във Виетнам ?!
31
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както и АН 24, така и Херкулес С 130 са уникални машини. Летях с МИ 8 в Африка. Екипажа беше воювал в Чечня и Афганистан. Смели хора, опитни. Летяха безупречно, но си пиеха водка пи време на полета. Поради многото мини в Ангола не смеехме да кацане на непознати места. Но при едно разследване кацнахме на една равна скала. Пилота искаше витлото да му е хоризонтално. Американец никога няма да пие и лети, а да кацне на скала, забрави. Различни са много но руснаците ни уважаваха и ние тях.