Русия прати 4 от най-новите МиГ-ове на бойното поле в Сирия

Очаква се да стрелят по обекти на "Ислямска държава"
14 сеп 2017 09:24,
146
Русия прати 4 от най-новите МиГ-ове на бойното поле в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Русия е изпратила в зоната на бойни действия в Сирия 4 от най-новите си изтребители МиГ-29СМТ, пише "Комерсант".

Вестникът се позовава на източници от Военнокосмическите сили, коментирали снимки от сайта на министерството на отбраната. По техни данни самолетите са изпратени в региона, за да може максимален брой руски пилоти да получат практически опит, а МиГ-овете да бъдат изпробвани в бойни условия.

МиГ-29СМТ са най-новите самолети, произвеждани серийно от корпорацията МиГ и може би последната от руските военни новости, все още неизползвани в операцията "Възмездие". Най-малко един от тези МиГ-ове вече е хвърлял бомби върху позиции на джихадистите в Сирия; очаква се те да стрелят по обекти на ИД и с крилати ракети Х-29Л с лазерно насочване.

Освен проверка на характеристиките и бойните възможности, Русия изпраща в Сирия МиГ-29СМТ и с чисто търговска цел, коментира военният експерт Руслан Пухов. "Успешните действия на руската техника в Сирия я рекламират възможно най-добре на международния пазар", което "ще засили износния потенциал на корпорацията" МиГ, прогнозира той.

Многоцелевите изтребители МиГ-29СМТ ще тренират в Сирия техники за унищожаване на наземни цели с управляеми и неуправляеми ракети и различни бомби, включително с възможност за корекция в прицелването. Ще бъдат също тествани 30-милиметровите артилерийски оръдия, уточняват експерти, цитирани от регионалното издание "Вестник Мордовии".

Видеозапис, показващ как руски лек изтребител от четвърто поколение МиГ-29СМТ излита от сирийската база Хмеймим, публикува в Туитър репортерът на Би Би Си Стив Роузънбърг, посочва "Росийская газета".

Най-новата модификация на този МиГ с код СМТ предвижда по-специално възможност за дозареждане във въздуха и за стрелба с прецизни оръжия, напомня всекидневникът.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
12
 
15
 
! Отговори
Ме бае, а разтрива преди 6 години
До Бай ИванИ САЩ стреляха 6 години по подобни "автомобили и колиби" в Сирия, но за разлика от Русия неуспешно. Нарочно ли беше или толкова си могат? :)
29
8
 
14
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До макеАн-2 е проектиран 1946 година, няколко пъти е модернизиран и вярно е лети от полюс до полюс - Самолет легенда
28
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да си го кажем в прав текст, Русия победи САЩ/ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА в Сирия .
27
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имал съм възможност да бъда в Руски, Американски, Италуснски, Френски и Немски бази. Американците по отношение на храна, дисциплина, техника и поддръжката й, са на първо място. Ако видите как се хранят войниците им ще разберете. Но руснаците при демонстрации на Тюлени избиха рибата! Уникално добри са. За франсетата и италианците не говоря. Тук пишат платени против Русия. Както и САЩ, Русия е велика сила.Два пъти ги нападаха, два пъти победиха. Колко им коства те си знаят.Престанете да пишете глу
26
14
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 19МиГ-29 по концепция трябва да е лек и ЕВТИН изтребител. Но реално се оказва много скъп в експлоатация. А по маса се доближава до тежкия клас изтребител.Грипен от своя страна наистина е лек самолет. Освен това има интегрирани огромен обем оръжия - Американски, Европейски, Еврейски и Южноафрикански - Избирай доставчик
25
9
 
16
 
! Отговори
маке преди 6 години
до 22 АН2 е единствения самолет проектиран 1924 година който все още лети от полюс до полюс до днес така че действително е уникален като непретенциозна машина
24
16
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До АлоооФ-16 има 4 вида планери и 3 вида електронен пълнеж F-16 A/B/С/Д/V(последния е V-Viper - пепелянка)Ф-15 има 6 вида планери Ф-15 А/Б/С/Д/E и S(Stealth)Ф-18 има 6 вида планери Ф-18 А/Б/С/Д/Е/ФМиг-29 има 4 вида стари планери и 4 вида нови планериМиГ-29 А/Б и С/СМТ(гърбавите)МиГ-29 К/КУБ(Корабни) и МиГ-35 едно и двуместен
23
14
 
13
 
! Отговори
Отговарям преди 6 години
на ПитамНовите машини са необходими за обезпечаване на по-големи възможности на Русия да удари през ръцете многобройните желаещи да се обявят за победители в Сирия и да откъснат части от територията й.
22
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хубав самолет, но аз лично предпочитам АН2М.
21
17
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Иван 14Ванка пак си разбрал недоразбрал. На Индийците голяма част от електрониката не е руска. Имало е проблеми с интеграцията при което се стига до това че са забранявали излитане по технически причини. В момента до колкото знам са оправили проблемите.
20
0
 
20
 
! Отговори
Алооо преди 6 години
До БобиАми то планера на Ф18 е седемдесе и некоя както и на ф15.Ми то планера на ф22 е от деветдесета .То и коментара е от тогава де.
19
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много си е хубав самолета, жалко, че не превъоръжихме нашата армия с такива. Грипена е с по лоши характеристики, а е и по скъп.
18
11
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
"..за да може максимален брой руски пилоти да получат практически опит"И какъв практически опит може да получиш като стреляш по автомобили и колиби. Това си е най-обикновена тренировъчна мисия.
17
16
 
13
 
! Отговори
До :):) преди 6 години
Че защо да няма антирушко говорене, ти на *** ли се обиждаш ? Все пак форумът е български ... !!!
16
12
 
23
 
! Отговори
:):) преди 6 години
всичкото антируско дърдорене е на нога, ключовата дума Русия се появи пък Миг е вече катализатор за пощръкляване. Някакъв англо саксонец зяпач сложил една сномка в нета и някой друг изплющял една полувярна статия и вой до небесата. Ама на товарищ Питин му дреме джуджаците в задунайска Бг какво се пънат.
15
24
 
15
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Мдааааааааа, това са най-новите "модернизирани" Миг-ве. При поява на Ф-15 катапулта се задейства автоматично.........
14
24
 
12
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Безплатно ли е, както МИГ-овете в Индия които толкова много и често се трошат по палубите, че братска Русия реши да им ги даде за без пари :D :D
13
30
 
13
 
! Отговори
из пресата преди 6 години
Русия праща МИГ-ове, американците жънат победи над Ислямска държава.
12
11
 
9
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Срещу военновъздушните сили на бунтовниците ли ще се доказват, или срещу ПРОто му?
11
22
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 8И за това същоИзобщо Ескорта беше пренебрегнат от Рашките в първата част на намесата им в Сирия ... Платиха с Кръв за подобно горделиво пренебрегване на правилата писани още Първата световна война