Лява коалиция? Меркел: Германия не може да си го позволи!

Живеем в несигурни времена, посочи Ангела Меркел
16 сеп 2017 20:44,
34
Лява коалиция? Меркел: Германия не може да си го позволи!
Снимка: архив Reuters

Трипартийна лява коалиция, без управляващия в момента Християндемократически съюз (ХДС), е експеримент, който Германия не може да си позволи. Това заяви днес германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ДПА, на предизборен митинг в морския курорт Бинц.

За да отстрани ХДС от властта, Германската социалдемократическа партия (ГСДП), която е втората по големина в страната, ще има нужда от подкрепата на крайнолявата "Левите" и на екологичната Съюз 90/Зелени. Подобен алианс досега не се е образувал на национално равнище, отбелязва агенцията.

Още по темата

"Живеем в несигурни времена. Не бива да си позволяваме да влизаме в експеримент в такова време", каза канцлерът само девет дни преди парламентарните избори, при които се очаква да спечели четвърти мандат.

Меркел критикува ГСДП, че не е заела ясна позиция по въпроса за трипартийна коалиция.

Появата на Меркел в Бинц бе придружена от единични неодобрителни освирквания. На събитието ХДС се обърна към 5000 поддръжници, като изявленията на ораторите бяха предавани и на аудитория на съседния площад чрез видео връзка.

Най-новите социологически анкети сочат подкрепа от 36 процента за ХДС. ГСДП е втора с 23 процента.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още един мандат на Мюмюркел? Европа и светът не могат да си го позволят.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел е като Бойко, несменяем клоун. Дори да има лява коалиция с единствената цел да я свали от власт, тя ще отвърне на удара, както Бойко свали Орешарски.
21
0
 
8
 
! Отговори
Енгелс преди 6 години
Германия скоро ще отхвърли капитализма.
20
12
 
2
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
Меркел няма алтернатива в Европа. Доказа, че е добър и умен политик. Ще се възползва от живата сила за да подкрепи разстежа на икономиката си. Докато помага и на фашизуоди като орбан и поляците по принуда. Евала Меркел. Ти си номер 1.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел да се маха, а който слага минуси е грозен бежанец.
18
7
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Този ка вал Шулц преди години, като беше шеф на левите във европарламента ако не се лъжа ни изкара какви ли не, от тогава бе стм чуден(меко казано), но сега съм с двете ръце да победят, макар да не е ясно какво следва. Но статуквото е пагубно за християните(парадокс при все че управляват Християн демократи). Иначе според мен разликата между двамата опоненти е по- малка и умишлено скривана
17
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако изборът е: от двете злини, по-малката, - то всеки избор различен от либерастията е по-добрия избор.Изборът и на най-лявото е стотици пъти по-добър от сегашната гнила ситуация.
16
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който и да спечели, ако не са АФД (а те няма да са) ще се продължи полиМотиката с бежанците. Тези неадекватни либерали ще съсипят Европа, ако хората продължават да спят. Надявам се повече българи с немско гражданство да гласуват за АФД, което за съжаление може и да не стане. Младите българи в Германия са масово фенове на социалистите - СПД, нещо което забелязах в студентските си години там, може би заради това, че те премахнаха студентските такси преди няколко години.
15
7
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
"Лява Коалиция ...?" - нито една уважаваща Себе си държава не би трябвало да си го позволява, още по-малко Германия, тя вече изживя кошмара на едни леви националсоциалисти.... Източна Германия-ГДР, част от която беше и Меркел пък изживя кошмара на своите комунисти и съвеЦките им другари, както и на ЩАЗИ и Берлинската стена, които те и заформиха, и разделиха Германия по подобие на Северна и Южна Корея .... !!!
14
0
 
5
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
Проблемът на германците е като нашия - нямат ясно изразена по-добра алтернатива и затова пак се знае кой ще спечели...
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тия дето не са още разбрали и си живеят в 80те--левите и зелените са най-големите радетели за мигранти в западна Европа. Германия няма добър ход с тоя "избор" .
12
1
 
10
 
! Отговори
Dart Vader преди 6 години
Дори Императорът от Star Wars е по-красив от нея.
11
2
 
20
 
! Отговори
АДОЛФ преди 6 години
Германия може само да си позволи милиони шебеци и главорези и една напълно изкукала ялова лесбобабичка.
10
0
 
15
 
! Отговори
Чок салам преди 6 години
Вай, вай фрау Меркел ... Их либе дих чок! Чок гезундхайт, чюююс...
9
8
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Пред комунистите, за предпочитане да са куку, отколкото обрани!
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия немци ако ще я избират са пълно куку.
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой направи времената несигурни бабо? Не беше ли ти? Или ще кажеш не съм аз аз само си правих селфита с пришълците!? Е така може!!
6
5
 
17
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Лява коалиция в Германия означава всички тарамбуки да се върнат принудително по родните си места. А това е кофти за дебилократуните от Брюксел.
5
3
 
3
 
! Отговори
Исмет преди 6 години
До *** пак ли ва уоииииии шти баксирам зурлаъа вооооооооо
4
3
 
20
 
! Отговори
Циник до хахото преди 6 години
Османчо...когато големите колела направят 1 оборот....малките чупят спици...Ако Германия се срине...България ще цъфне...и дървени философи, като теб, ще питат къде акат гладните!Иначе Меркел опортюнистката ще се съюзи и с аллаха да остане на власт!Дано AFD я "изненада" и спечели повече места в Бундестага....иначе африканоарабската алахогъзна смр ад ще продължи да залива континента!