Обискираният дом в Лондон - на семейство с орден от кралицата

Полицията претърсва втори дом в лондонско предградие заради атентата
Обновена: 17 сеп 2017 16:59 | 17 сеп 2017 16:57, Анисия Иванова
8
Обискираният дом в Лондон - на семейство с орден от кралицата
СНимка: БТА

Жилището в градчето Сънбъри край Лондон, в което от събота антитерористичното подразделение на Скотланд ярд извършва обиск като част от разследването на терористичния акт в лондонското метро, е собственост на възрастна двойка, чиито заслуги към страната са били наградени от кралица Елизабет Втора, предаде ТАСС, позовавайки се на Би Би Си.

Още по темата

Според медията в жилището живеят 88-годишният Роналд Джоунс и съпругата му - 71-годишната Пенелъпи Джоунс, на които през 2010 г. кралицата е връчила Ордена на Британската империя за помощ във възпитанието на стотици деца, включително бежанци.

Има информация, че те са останали при приятели, докато върви обискът.

Алисън Грифитс, приятелка на съпружеската двойка, е определила семейство Джоунс като "стълбове на местната общност", които са приели стотици деца през последните 40 години. По думите й напоследък в дома им са живели двама души на възраст 18 и 22 години. Тази информация отговаря на предположенията, че именно в този дом е живял 18-годишният юноша, който вчера бе арестуван в морското пристанище Дувър.

Той може би не е единственият замесен във взрива, заяви британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд. По думите й в момента полицията работи в тясно взаимодействие със службите за сигурност, извършила е два ареста и се опитва да събере възможно най-много информация за извършителя на терористичния акт.

Втори заподозрян беше арестуван по-рано днес при разследването на бомбения атентат в лондонското метро в петък, при който бяха ранени 30 души.

Британската полиция претърсва дом в лондонското предградие Стануел във връзка с втория арест в разследването на бомбения атентат в столичното метро, предаде Асошиейтед прес.

Полицията съобщи, че обискът е свързан със снощния арест на 21-годишен мъж, който е задържан за тероризъм. Това е вторият арестуван заподозрян във връзка с петъчния бомбен атентат в лондонското метро, в който бяха ранени 30 души.

Стануел се намира на около 25 км югозападно от центъра на Лондон в посока летище "Хийтроу". По-рано полицията претърси къща в Сънбъри във връзка с първия арест по разследването. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Хм... преди 6 години
Така значи, дъртата вещицa била отглеждала малки ***-джихадистчета!? Огън бий...!
5
4
 
13
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Ако Скотланд Ярд дестваше в България, до сега щяха да надъшат бандата свързана с отвлечанията.... Нашите продължават да се ослушват в пълно безсилие...
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наивността на ингилизите направо е безмерна! Да отглеждаш муслиманчета и да получиш награда от кралицата, да те обяват за стълб на обществото си е подигравка с Християнството. Преди се ядосвах, как ецвъзможно да допуснеш толкова агресивен ислям свободно да се шири из Англия. Днес ми е все тая, щом Мей не взима крути мерки значи иска да е така, да живеят в страх, ще оживеят ли днес. Колко е ще търпят ингилизите не знам, тяхна работа. Толкова са аморфни, беззащитни, егоисти, страхливи, а са били
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е по ислямските земи - Лондонстан, Британстан, Афганистан. Вече не е интересно, всеки ден по нещо правят. Подкрепяха муджахидините срещу СССР в Афганистан.
2
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво стана сега, изкуфялата царица организира атентати в кралството си ?
1
2
 
31
 
! Отговори
мухахахахаааа преди 6 години
имената на хазаите не ни интересуват...дайте тези на "юношите"