Пред ООН: Тръмп се закани да "унищожи напълно" КНДР

Нарече споразумение с Иран "най-лошата" сделка на САЩ
19 сеп 2017 21:42,
163
Пред ООН: Тръмп се закани да "унищожи напълно" КНДР
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп предупреди днес, че САЩ ще бъдат принудени "да унищожат напълно" Северна Корея, ако Пхенян не спре с ядрените предизвикателства, предаде Ройтерс.

Тръмп нарече севернокорейския лидер Ким Чен-ун подигравателно "ракетния човек", който по думите му е тръгнал на самоубийствена мисия.

Още по темата

Силна шумотевица изпълни зелената мраморна зала на Общото събрание на ООН, когато Тръмп произнесе най-острото си предупреждение, отправяно досега към Северна Корея, чиито тестове на балистични ракети и ядрени опити предизвикаха повсеместно безпокойство.

"Няма да имаме друг избор, освен напълно да унищожим Северна Корея", ако тя не даде заден ход, каза Тръмп. "Ракетният човек е на самоубийствена мисия - за него и за режима му", добави президентът и призова държавите членки на ООН заедно да изолират правителството на Ким, докато не спре с "враждебното" си поведение.

Той благодари на Русия и Китай, че са подкрепили новите санкции на ООН срещу Пхенян, предаде ТАСС.

В дебютната си реч пред Общото събрание на ООН, Тръмп нарече Иран "икономически изчерпана престъпна държава", чийто основен износ е насилието, предаде Асошиейтед прес.

Той нарече договорената през 2015 г. от неговия предшественик Барак Обама ядрената сделка с Иран най-лошата и едностранчива, подписвана някога от САЩ. По думите му светът не може да позволи на "убийствения режим" да продължи с дестабилизиращите действия и да строи опасни ракети.

"Време е да изобличим и да подведем под отговорност" държавите, които предоставят финансиране и убежище на терористични групировки. "Ще спрем радикалния ислямски тероризъм, защото не можем да позволим да разкъсва страната ни и целия свят", каза Тръмп в 40-минутната си реч.

Тръмп заклейми "неприемливата ситуация" в "социалистическата диктатура" Венецуела, предаде Франс прес.

"Не можем да останем със скръстени ръце. Като добри приятели и съседи, ние и всички други трябва да си поставим за цел да им помогнем да си върнат свободата, да си възстановят държавата, да си възвърнат демокрацията", каза Тръмп.

САЩ са готови да предприемат "по-нататъшни действия", ако режимът на Николас Мадуро "продължи да налага авторитарно управление", добави държавният глава.

Тръмп каза, че страната му "се стреми към деескалация на сирийския конфликт", към "намиране на политическо решение, което ще уважи волята на сирийския народ".

По думите му международната общност трябва да се бори със заплахите срещу националния суверенитет - от Украйна до Южнокитайско море.

Масовото движение на бежанци през международните граници е "нечестно" както за приемащите страни, така и за родните им, каза още Тръмп.

Загубата на граждани е изтичане на човешки капитал за родните им страни. В приемащите страни мигрантите са бреме за хората с ниски доходи, на които медиите и правителствата не обръщат внимание, каза Тръмп.

Американският държавен глава не спести критики и по адрес на ООН. "Плащаме 22 процента от целя бюджет (на организацията) и дори повече. Ако можеше действително да изпълни всичките си цели, тази инвестиция лесно щеше да се отплати", заяви Тръмп и допълни, че ООН се фокусира повече върху бюрокрация, отколкото върху постигане на резултати, предаде ДПА.

Речта на Тръмп, продължила 40 минути, бе излъчвана по иранската държавна телевизия. Веднага след края й израелският премиер Бенямин Нетаняху пък каза, че в 30-годишния си политически опит той не е чувал по-смела реч и поздрави Тръмп, че е казал истината за големите опасности, пред които е изправен нашият свят и че е отправил силен призив за противопоставяне на тези опасности с цел гарантиране на бъдещето на човечеството, предаде Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
31
 
! Отговори
луд свят преди 6 години
Да заплашваш друга държава с унищожение от трибуната на ООН е чудовищен скандал и само показва истинското лице на САЩ,лице на терористи и убийци.
22
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, за 40 мин Тръмп заплаши половината страни по света, как да не обичаме Америка.Напълно щял да унищожи КНДР, че то само Хитлер е заявявал такива неща... и докъде стигна. Да унищожи Северна Корея напълно, Тръмп може само по един начин и това е с ядрено оръжие. А Китай и Русия дали пък ще гледат докато този *** сипе атомни бомби край границите им. За конвенционална война срещу Корея и дума не може да става, Китай ще разсипят американците от бой.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ох... Вярно е, че политиката е една от най-древните професии. Сещате се поне за още една подобна нали? Сигурен съм в това!На Доналд Тръмп определено не му достига сиво вещество. Но за някои неща които е казал е прав.Честно казано обаче, мислех израелския премиер за по-умен от Тръмп.Но, сигурно съм сбъркал, след като и той се оплете в речите си и се изпусна да каже, че Хитлер не е искал да избие евреите. От глупост го е казал, не нарочно.
20
7
 
1
 
! Отговори
РУСИЯ СА ГЪЛАБЧЕТА.. преди 6 години
...САМО КЪДЕТО .......КУ.РЕШ.КИТЕ СА ИМ ГООООООООООЛЕМИ......!!!АМА ..ПОСТ--.СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
19
3
 
3
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До ОсманКолега, как да вярват като не им показват и казват тез неща... Нито пък знаят език за да следят поне турски канали...
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ Е ДЪРЖАВА ПРОГНИЛА ОТ КРЪВ. ВСИЧКИ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТИ ОТ ПЪРВИЯ ДО ПОСЛЕДНИЯ СА УБИЙЦИ.
17
10
 
2
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Ердоган е болен. Крият но не е добре със здравето. Турция ще я има. Днес гледах във Фейсбук стотици а може би хиляди коментари, не мога да ги прочета всичките. Голяма част от кюрдите в Турция и Европа го подкрепят. Ако щете вярвайте те са против кюрдска държава в Ирак. Не можете да повярвате нали? Такова единение не съм виждал. Кюрдин от Диярбекир с турски знамена за профилна снимка. Странно. Ами тези хора са припознали Турция като тяхна държава. Премиерът кюрд. Мин.на финансите кюрд. По Трт Курди министърът на финансите си говори за икономика на кюрдски. В БГ такива неща са невъзможни.
16
6
 
6
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
кравешки напъни.
15
3
 
13
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Ердоган беше излъган. Това да имаш враг в къщата е много по лошо отколкото да имаш за враг съседа. Путин се оказа много по разумен и хладнокръвен от Тръмп. На срещата Г20 тази година Путин специално след края на срещата отиде при Ердоган и се сбогуваха. Никой друг световен лидер не уважава Ердо колкото Путин. Даже му помаха отново и Ердоган каза "тенк ю" и той като Бойко не е много на ти с английския.
14
7
 
10
 
! Отговори
До Анадолски преди 6 години
Ердоган и Турция ще бъдат унищожени напълно в следващото Десетолетие.И теб Анадолски ще те е страх да се наречеш Турчин.Нали сме ви добри съседи.Ще ви скрием по църквите.Никой не може да промени естествения ход на събитията.До преди 10 години дори и аз нямах лоши чувства към вашата Култура ,сега са много малко тези които ви подкрепят.След 10 години и децата ще ви намразят!!!
13
4
 
11
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Еми то политиката на фащ винаги е била унищожителна... където е вленала трева не никне! Е го и Обама взе ми Нобел за Мир...да, голям мир докара...и предишния от него и по предишния и т.н.Политиката на фащ е...създай терористи и хаос, аз ще влена да ги спася уж от терористите, ще си взема петрола и другото не ме засяга...
12
4
 
34
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Ердоган е много по мъдър от Тръмп и Ким Чен Ун. В ОНН Президент на най могъщата държава на Света да заплашва с унищожение цяла държава изобщо няма нищо общо с политиката и дипломацията. Тръмп се държи като Ким Чен Ун. Ако Путин беше казал нещо от тоя род всички copocки медии щяха да реват за руската заплаха. И троловета на "да българия" които шумяха под прозорците на Орешарски щяха да пригласят по сайтовете в Бг.
11
5
 
26
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Ердоган преди малко си свърши изказването в ООН с думите...Направо в очите им...цитирам "Не могат само 5 държави да определят бъдещето на света и да решават само те...предлага да се вземат решения питайки и останалите в света" :-) :-) :-) Един вид пак им каза, че "Света е по голям от 5! " сега да видим медиите кои негови мисли и как ще ги цитират:-) :-) :-) :-)
10
2
 
3
 
! Отговори
за 12 преди 6 години
....И С КВО ,БЕ....ХА,ХА,ХАААААААААААААААА....
9
5
 
8
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
....и ше го направи ....БЪДЕТЕ СИГУРНИ!!!
8
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ нападне ли Северна корея , ким изобщо няма да се замисли а на момента ще нанесе ядрени удари.
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
циркаджии
6
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такъв кре тен в историята на света май не е имало.
5
2
 
17
 
! Отговори
1 преди 6 години
Северна Корея заплаши да унищожи САЩ и Япония и всички и повярваха !
4
2
 
19
 
! Отговори
РККА преди 6 години
на този Ким оръжейниците в Краваристан ,краката ще му целуват заради гласуваните 700 милиарда бюджет,нема да се учудя ако му превеждат вече в Швейцария пенсионния фонд....а този с рижавата перука е, като треньора по футбол де в съблекалнята преди мача излиза с думите,,Хайде момчета да вкараме на бързо един гол.....но не казва КАК???