Социолози: Меркел и либерали в коалиция след вота

Блокът на канцлера ще получи 36% от гласовете в неделя
20 сеп 2017 08:37,
7
Социолози: Меркел и либерали в коалиция след вота
Снимка: БТА

Ново допитване до общественото мнение на социологическата агенция Форза, публикувано вчера, показва, че блокът на германския канцлер Ангела Меркел Християндемократически съюз/Християнсоциален съюз ще спечели 36 процента на изборите в неделя, предаде Ройтерс.

Германската социалдемократическа партия ще получи 23 процента. Партия "Левите" ще е на трето място с 10 процента. На четвърто място ще са антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" и либералната Свободна демократическа партия с по 9 процента. Зелените ще получат 8 процента.

Според проучването, че ако избирателите имаха възможност да избират пряко канцлере, то 48 процента от тях щяха да гласуват за Меркел, а 22 процента - за социалдемократа Мартин Шулц. 30 процента не предпочитат нито един от двамата.

Допитване на агенция ЮГав също отрежда 36 процента на блока на Меркел, предаде ТАСС.

Това би му отредило 255 места в 631-членния Бундестаг.

Социалдемократите ще получат 25 процента, т. е. 176 мандата в долната камара на германския парламент. Левите ще имат 10 процента (74 места), а Свободната демократическа партия и Зелените - по 6 процента (44 места).

Според допитването на трето място ще остане "Алтернатива за Германия" с 12 процента (85 места).

При такова разпределение християндемократическият блок на Меркел няма да има мнозинство заедно с предпочитания си коалиционен партньор - либералите. Това означава, че канцлерът ще трябва да търси трети съюзник или да продължи т. нар. голяма коалиция със социалдемократите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ГерманияизбориМеркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Арети преди 6 години
Вечната канцлерка, немския вариант на Клинтън!!! Германците, отдавна трябваше да я пенсионират!!! Верни на принципите си да експериментират с Европа, да раэсипват цели държави до пълен КРАХ!!!
6
1
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Тантето да събира шапитото и да си бие шута към някоя дестинация където има само тарамбуки! Там да живее щом са и толкова мили и драги та ги надовлече в Европа! А за нов мандат хич и да не мисли освен ако новите германци от Африка Близкия Изток и Анадола не и дадат пак гласовете си!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще видим... Резултатите, след мача. Не казвай хоп, преди да си скочил.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще гласуват за Меркел, защото в страната има по-голям икономически растеж от прогнозите, голям бюджетен излишък, в контраст на повече от 100% -ния вътрешен дълг в САЩ, практически всеки може да си намери работа.Между другото в Г. юношите имат право да работят по няколко часа на седмица още от 13-годишна възраст, правят го масово, свикват с натоварване и организация на личното си време и финанси. При нас се смята за естествено даже 70 и повече годишни да подпомагат деца и внуци.
3
2
 
11
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Форза е агенция-слугиня на Мурксул!Трета ще е AFD! А ако немците имаха и грам акъл щяха да гласуват всички за нея!
2
2
 
12
 
! Отговори
36% е малко преди 6 години
Дайте и направо 100%,и след това-в лудницата!
1
0
 
11
 
! Отговори
:):) преди 6 години
кой го интересува