Броят на жертвите от труса в Мексико достигна 230 души

Обявен е тридневен национален траур в памет на загиналите
21 сеп 2017 07:30,
2
Броят на жертвите от труса в Мексико достигна 230 души
Снимка: БТА

Мексиканските федерални власти съобщиха, че загиналите при земетресението с магнитуд 7,1 са станали 230 души, след като броят на потвърдените смъртни случаи в столицата Мексико се повиши до 100, предаде Асошиейтед прес.

Мексиканската столица понесе най-тежък удар като брой загинали и нанесени материални щети при земетресението във вторник и бе сцена на драматични спасителни акции.

Още по темата

Вчера мъж, който прекара над 24 часа под руините на частично срутен жилищен блок, бе изваден жив.

Обилен дъжд се сипе над разрушеното училище, в което загинаха най-малко 25 души, включително деца и където се води усилена акция за спасяването на поне едно дете, затрупано под развалините. На място са изпратени линейки, лекари и медицинско оборудване, но спасителната операция е затруднена заради метеорологичните условия.

Мексиканските служби за реагиране при аварии и бедствени ситуации, огнеборци, войници, полицаи и доброволци копаят с кирки и лопати в търсене на оцелели под купчините бетон, останали от съборените сгради.

Над 40 сгради в Мексико сити са срутени и на още около 500 са нанесени щети, много от които са негодни за обитаване.

Президентът Енрике Пеня Нието обяви тридневен национален траур в памет на жертвите.

"Това земетресение е тежко и много болезнено изпитание за нашата страна, но ние, мексиканците, сме научили как да реагираме с отдаденост и чувство за солидарност", заяви той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Град Мексико е с население над 10 милиона. Има сгради, напълно рухнали, но са малко на общия фон.
1
0
 
9
 
! Отговори
kristina преди 6 години
Бог да прости загиналите! Войните хората си ги създават и се унищожават помежду си.. Но срещу природата никой не може да се бори, толкова сме малки, егоистични и самовлюбени, заети всеки ден да печелим, воюваме .. че не виждаме по-далеч от носа си и не си даваме сметка пред каква огромна мощ на природата сме изправени..