Фрида София: Мексиканчето, чийто живот виси на косъм

След зловещия трус тя е блокирана в развалините на училище
Обновена: 21 сеп 2017 14:27 | 21 сеп 2017 14:15,
5
Фрида София: Мексиканчето, чийто живот виси на косъм
Някъде под руините е и Фрида София Снимка: Reuters

Мексикански спасители се опитват да извадят 12-годишно момиченце изпод развалините на училище, както и да открият други оцелели под отломките след опустошителното земетресение в Централно Мексико, предаде Ройтерс.

Най-малко 237 души загинаха при земетресението с магнитуд 7,1, припомня БТА. По данни на Асошиейтед прес загиналите в столицата са 115. Земетресението този вторник беше най-тежкото в страната от 32 години.

Още по темата

Спасителите могат да разговарят с момиченцето, чието име е Фрида София. Тя е съобщила, че наблизо има още двама ученици, но не може да каже дали са живи.

Изпод развалините на училището вече са извадени телата на 21 ученици и четирима възрастни. Учител и двама ученици са изпратили SMS-и изпод развалините. Спасителите работят бавно, като издигат дървени скелета, за да предотвратят повторно сриване на отломките. Тежки машини няма да се използват, докато под руините има признаци на живот.

Спасителните екипи периодично призовават събралите се наоколо хора за пълна тишина, за да чуват молбите за помощ.

Две жени и един мъж бяха извадени живи изпод развалините близо 36 часа след земетресението. Общо бяха спасени 52 души, съобщава отдела за социално развитие на Мексико сити.

Това е надпревара с времето, предупреди мексиканският президент Енрике Пеня Нието. Той предупреди в Тwitter, че "всяка минута е от значение, за да спасим живота на хора".

Вниманието на хора в цялата страна е фокусирано върху развалините на училището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Truth преди 6 години
И какво се оказа накрая. Всички *** преписват една и съща измислена история. Изиграха те Борянке. Фалшиви материалчета пробутваш тук. Жалко за истинските загинали.Български - Журналист е като Африканец - Скиор
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надявам се да открият всички, които са оцелели под развалините и да успеят да се възстановят от шока. Мексико е голям град, но въпреки това всяка жертва боли. Сърцето ми е с мексиканците - хора, които показаха че се обичат и ги е грижа един за друг. Погледнете колко много доброволци помагат. Това е нация. Не нашата, в която ако се случи такова нещо, 60% от населението ще се изнесе за чужбина директно.
2
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Дано има повече спасени и да няма нови трусове!
1
0
 
13
 
! Отговори
Трагедия преди 6 години
Голяма трагедия. Аз живея в Мексико една позната извървя близо 10 км, за да отиде до училището на дъщеря си. Половината училище беше срутено слава бога дъщеря и оцеля. Един колега още не може да открие съпругата си. А да не говориме, че заради хаоса крадат и убиват под път и над път. Полицията не може да се справи с всичката тази лудост.