Пхенян за заплахите на Вашингтон: Кучешки лай!

"Маршируването си продължава дори когато кучетата лаят"
Обновена: 21 сеп 2017 08:27 | 21 сеп 2017 08:23,
121
Пхенян за заплахите на Вашингтон: Кучешки лай!
Снимка: Reuters

Севернокорейският външен министър И Йон Хо оприличи речта на Доналд Тръмп в ООН на "лай на куче" и омаловажи заплахата на американския президент, че САЩ може да бъдат принудени да унищожат напълно Северна Корея, предаде Ройтерс.

"Има поговорка, която гласи: Кучетата лаят, керванът си върви", заяви Йон Хо пред журналисти пред централата на ООН в Ню Йорк.

Попитан какво мисли за прякора "Човека ракета", който Тръмп лепна на севернокорейския лидер, той отвърна със сарказъм, че "съжалява помощниците на Тръмп".

И Йон Хо ще говори утре на сесията на Общото събрание на ООН.

Неговото изявление е първата реакция от Северна Корея на отправеното от Тръмп най-остро досега предупреждение към Пхенян и призива му към страните членки на ООН да работят заедно за изолиране на режима на Ким Чен Ун, докато не спре враждебното си поведение.

"Ако Северна Корея заплаши САЩ или нашите съюзници, подчерта Тръмп, ние няма да имаме друг избор освен напълно да я унищожим. Човекът ракета е предприел самоубийствена мисия за себе си и за режима си", заяви също Тръмп, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 20Добър опит да правиш пропаганда. СК от 55та до сега НЕ е имала ядрено оръжие ...И никой НЕ Е заличиЛ. Сигурно четеш много руски комикси. Второ има международни закони и ще спазват. Ако не бой. Ако бяха на твоята граница , нямаше да разсъждаваш толкова охолно.
21
2
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Художник 13 *** .ти , ама наши , комунистически. Нали така ? Така е...
20
14
 
12
 
! Отговори
do 17 преди 6 години
Съзнанието ти е на ниво плейстейшън, където значение има само крайния победител. Да Северна Корея ще бъде заличена(което отдавна щеше да се случи, ако нямаха ядро), така че те нищо не губят. Най-много да затрият 10 млн японци, 10 млн южнокорейци, и по възможност още толкова янките. Кое не ти е ясно?
19
6
 
30
 
! Отговори
Факт преди 6 години
При масиран ядрен удар срещу СК,Южна също си заминава поради радиацията.Както и прилежащи райони от Китай и Русия.Как мислите,тия две сили ще се примирят ли с това или ще ударят изненадващо САЩ?Дето се вика,ако ще е гарга-да е рошава,проблемът със САЩ се решава отведнъж,естествено със съответните жертви.
18
10
 
25
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Абсолютно е така ....САЩ е лош покер играч...никога няма да нападнат КНДР щото на всеки е ясно ,че дори само една ракета да удари американски мегаполис и с Уолстрийт е свършено .... цялата къща от карти ще се срине
17
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10Да пък те Япония и ЮК , ще седат и ще гледат само :))) И двете държави ще им бъде доставено ядрено оръжие преди удара. Общата бройка на самолетите на трите държави сигурно е умопомрачаваща . Ще залеят цяла СК е бомби. Тая ракета СК как ще е изстреля ? То да не е бенгалски огън .
16
1
 
6
 
! Отговори
Истината преди 6 години
До do 7За да стигне една БАЛИСТИЧНА ракета от СК до Япония,трябва да развие скорост близка до Първа космическа(7,9км/с).Значи 1200км ще бъдат изминати за 11мин.Айде да кажем,че средната скорост е наполовина,стават 20 мин.
15
5
 
5
 
! Отговори
yuo tube do 13 случа преди 6 години
"Орбитальный беспилотник X-37B. Полигон. Телепередача. Оружие ТВ".......коментара е от руски генерали. Приятно гледане.
14
1
 
10
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Ядрен удар срещу СК би създал прецедент,който може да се обърне срещу самите САЩ!Щом те могат да го направят,под предлог,че са заплашени,то и Русия може да стори това по същата причина и ще е точно толкова оправдано!Но най-вероятно Путин ще се опита да успокои обстановката.Той мрази да му бъркат дългосрочните планове и ще притисне Кими сериозно.Ако проектът "СТАТУС" беше вече готов,щеше да е друго.
13
27
 
15
 
! Отговори
Художник преди 6 години
Това мазно лице и отвратителен *** на снимката може да е само на комунист! Само те се тъпчат без мярка,защото никога не са изработили и един грам хляб !Какво да очакваш от песоглавци като тях - само идиотии!
12
7
 
10
 
! Отговори
до 11 случайно преди 6 години
.... В холивудско студио ....
11
10
 
11
 
! Отговори
случайно преди 6 години
преди дни САЩ отново изведоха в орбита Х-37 В.......
10
9
 
21
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Какво има Ким не е много ясно,но иначе е забавен!До Америка едва ли ще закара,ама може да осъмнем без Самсунг и КИА.Впрочем,има начин да удари и САЩ,макар и косвено.Една подводница с водородна бомба,взривена на подходящото място спокойно може да задейства Сан Андреас и...сбогом Калифорния!
9
2
 
17
 
! Отговори
do 7 преди 6 години
До Анонимен: Според теб колко секунди са необходими ядрената глава да посети Токио или Сеул? Я погледни картата
8
1
 
6
 
! Отговори
Очуден преди 6 години
И какво друго може да е речта?
7
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е вярно че никой неможе да атакува ядрена сила. СК НЕ разполага нито с много ядрени глави , нито с много ядрени носители. СК има слаб флот и ввс , има слаба комуникация , няма опит във войните. Няма пари и достатъчно храна . Може да бъде ударена , когато решат и няма да излезе победител. А изилзването на ядрено оръжие от нейна страна ,ще доведе до ярост и пълното и унищожение от останалите.
6
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не може да бомбардира ядрена сила, затова тоя е казал че лае това го знае и тръмп но няма как да го каже публично.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
D nes malko studeno premestih si go v drugiq krachol ta da vidim
4
6
 
22
 
! Отговори
Томахоук преди 6 години
БАУ!
3
45
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Явно Кимчо си търси белята.Бълхата се репчи на слона и търси " равновесие".Скоро някоя сутрин от новините ще разберем че СК не съществува.Този луд вече опъва нервите и на Русия и на Китай.Те няма да посмеят да се намесят да не оберат пишкира и те.