Ердоган: САЩ да не коментират покупката на С-400 от Русия

"Щом не могат да предложат подобна система, да не говорят"
Обновена: 24 сеп 2017 15:37 | 24 сеп 2017 14:10, Анисия Иванова
149
Ердоган: САЩ да не коментират покупката на С-400 от Русия
Снимка: БТА

САЩ нямат право да казват каквото и да било на Турция във връзка с купуването от Русия на зенитно-ракетни системи С-400, заявил турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи ТАСС, позовавайки се на турския телевизионен канал "А Хабер".

Още по темата

Ако САЩ не могат да ни предложат подобна система, то също така не могат и да говорят на тази тема, заявил Ердоган.
Например, ако Конгресът не одобри доставка на пистолети SIG Sauer /за охрана на Ердоган/, то не си мислете, че ще чакаме, докато те променят своето решение. Произведеното в Турция оръжие не е с нищо по-лошо, заявил Ердоган.

Турският лидер подчертал, че въпросът за С-400 дори не е бил повдигнат на срещата с президента на САЩ Доналд Тръмп, която се състоя в четвъртък.

По думите на Ердоган основното, което те обсъждали, е била ситуацията в Ирак и Сирия, а също така въпросът за екстрадицията на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, когото Анкара смята за главен инициатор на опита за преврат през юли 2016 г.

На 12 септември турският президент съобщи, че Анкара е подписала с Москва споразумение за купуване на системи С-400. След това говорителят на Пентагона Джони Майкъл заяви пред ТАСС, че САЩ са недоволни от решението на Анкара да купи С-400 от Русия. По-рано опасения по отношение на споразумението между Турция и Русия изрази и министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис.

В отговор на позицията на Вашингтон турският лидер неведнъж е казвал, че ако Турция не може да купи въоръжение от САЩ и НАТО, то републиката "самостоятелно ще предприема мерки за осигуряване на собствената си сигурност", посочва ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
6
 
4
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До Анонимен 125Чети внимателно. Никъде не съм писал, че турция е смешна. Писах че българските турчета, каквито не са, а са български помачета са смешни. Не преиначавай думите ми. Четеш Библията като дявола Евангелието. Връщай се в първи клас и от начало. Явно образованието ти не е на никакво ниво.
117
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горд Българин!!! Не виждам турция да е смешна,но виждам как те яд на тях и се питам..защо ли?
116
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Турция излезе от НАТО, когато кюрдите се вдигнат на възстановяване, когато ИД започне открито да ги напада, тогава ще видят мн Ива Червена Амрия, която да им "помогне", с това да станат нов "съветски сателит".
115
3
 
5
 
! Отговори
ази бре преди 6 години
И това доживяхме. Продажните ни пролетарски каскети под строй да ръкопляскат на турците.Както вече казах, продажниците ще продължат да пляскат и когато Турция и Русия ни делнат по братски. Поне вече свалиха "патриотичните" маски.
114
10
 
13
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
Тези смешни турчета с малки парчета в българските форуми избиват комплекси с постоянните си глупави постчета. Вероятно си мислят, че са някакъв фактор, а то едно НИЩО. А още по смешното е, че дори и турчета не са, а обикновени смешни помачета. Голямо величаене на ердо голямо чудо. Вече за всички е ясно, че на ердо шапката му е скроена щом хамериканците въоръжават кюрдите. Много ме забавляват нафуканите ви коментарчета помачета.
113
2
 
5
 
! Отговори
istina преди 6 години
tuka samo tursi i kürdi ima kürdite sa protiv tursite kakvo ste pravi bilgarina tuka ya mislete malko
112
8
 
7
 
! Отговори
Smej преди 6 години
Абе вярно, че тук действат турски агент-провокатори. Ястреба се оттегли дойде Ха-ха-хахото. Голем майтап.
111
4
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
nie imaxme sa6tite raketi ma gi narqzaxme po zapoved ot Amerika
110
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако САЩ и Русия се разберат, за независима държава на кюрдите, срещу урегулиране конфликта в Украйна...По какъв начин урегулирането на конфликта в Украйна зависи от кюрдите, че да им се дава право на държава срещу уреждане на украинския конфликт? От тях ли зависи?
109
6
 
10
 
! Отговори
Smej преди 6 години
Ястребе, чак сега те разбрах какво мислиш. Според теб Османската империя е загинала, защото младотурците се опитали да я реформират и не успели. Не знаеш ли, че и в Русия са опитали, и в Китай и дори във великата Британска империя. Когато дойде краят на империята, той е защото тя не се е нагодила към промените в света. Ердоган не може да върне Османската империя, може да развие страната, но тя винаги ще е регионален, местен играч. Германия и Великоблитания са същите, та Турция.
108
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ердоган; сащ да вървят на м....та си
107
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Familiqta BARZANI e bil svurzan s MOSSAD referenduma iskali evreite ,za suzdavane na vtori izrael ,shokirashti danni
106
12
 
17
 
! Отговори
Smej преди 6 години
Вижте колко едвакви са референдумите в Кюрдистан и Каталуня. И двете части имат широка автономия, но искат независимост. Испания разбираемо се дразни, но Турция и друга държава и няма работа в Ирак. Ако й се разреши да решава проблеми в Ирак, утре може да се разпорежда и в България. Затова Ердоган ще е престъпник и трябва да бъде съден в Хага, ако предприеме военна акция в Ирак. Никой не го интересува защо не може да се оправи с кюрдските си граждани. Важното е да не се учи да посяга на чуждо.
105
10
 
7
 
! Отговори
PD преди 6 години
Ако САЩ и Русия се разберат, за независима държава на кюрдите, срещу урегулиране конфликта в Украйна, Ердо е пътник. Ако ли не, ще трябва да целува ръка на Путин и да си обира крушите от Сирия, или да воюва в Сирия и с армията и, зад която ще стоят Иран и Русия, и с кюрдите, обучени и въоръжени от САЩ и ЕС.Неочаквана подкрепа може и да получат от Ингилизите, през една васална и подконтролна им, ядрена държава, но и тя има своите врагове, които ще се възползват. Ердо е избран за новия Хитлер.
104
9
 
6
 
! Отговори
До Кокошката 4 преди 6 години
Ислямистите са първите управници в цялата история на Турция, които говорят официално за федеративно управление и за превръщането на Турция във федерация с отделни самоуправляващи се окръзи. Само нежеланието на републиканците за федерация спря засега ислямистите, но ислямистите продължават да правят реални стъпки за превръщането на Турция във федерация.Тези при една силна армия щяха да бъдат екзекутирани на място. И в скоро време това и ще се случи.Турците не спят и виждат какво правят тези ***
103
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Кокошката 3Nali predi 12 godini republikancite upravlqvaha Turcia 60 god i polojenieto v Turcia po tqhno vreme beshe ujasqvashto s desetki miliardi dolari vunshen dulg i bedni hora
102
7
 
10
 
! Отговори
До Кокошката 3 преди 6 години
Ислямистите са толкова некадърни, че в Турция всяка седмица стават терористични атаки. Никога в цялата история на Турция това не е било.затова републиканците казват "Дайте ни властта и това ще спре веднага".Ислямистите официално искат да превърнат Турция в държава от типа на СА, т.е. да унищожат светска Турция и да ликвидират всичко, което сега турците притежават (права, свободи), и да въведат като официален закон шериата.
101
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЯ ФЕЙК ГО ПУСКАТ ПАРАЛЕЛНО И В 2-ТА РУСКИ ТРОЛСКИ САЙТА!НЯМА ТАКОВА НЕЩО, ОНЯ ДЕНЕРДОГАН БЕШЕ ВЪВ ВАШИНГОН, ИЗЛИЗА ПОДМЕТКИТЕ НА ДОНИ, ЦЕЛУВА ГО НАВСЯКЪДЕ...
100
5
 
9
 
! Отговори
До Кокошката 2 преди 6 години
1. Ислямистите за първи път в цялата история на Турция използваха думата "Кюрдистан" за което получиха поздравления от Барзани лично.2. Ислямистите за първи път в цялата история на Турция сключиха примирие с ПКК за няколко години, което даде възможност на ПКК да се прегрупира, организира и съвземе.3. Ислямистите за първи път в цялата история на Турция организирха скалъпени съдебни процеси срещу висши военни и ги вкараха в затвора, с което отслабиха безвъзвратно турската армия.
99
9
 
12
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Турция е велика държава, но на никого не е позволено да хапе ръката, която го храни.А Турция я отхрани Западът.Разбира се, турците си имат огромни заслуги за всичко, но не може да правиш сечено на САЩ и Германия.Това е положението.