В Русия уверени: САЩ няма да ударят КНДР, знаят какво ги чака!

Не защитаваме Пхенян, изтъкна Лавров
Обновена: 24 сеп 2017 18:09 | 24 сеп 2017 18:07,
401
В Русия уверени: САЩ няма да ударят КНДР, знаят какво ги чака!
Снимка: Reuters, архив

САЩ няма да нанесат удар по Северна Корея, защото са уверени, че тя разполага с ядрено оръжие, което може да бъде използвано като ответна мярка, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизионния канал НТВ, излъчено днес.

"Американците не само подозират, а точно знаят, че Пхенян разполага с ядрени бомби. Президентът Владимир Путин неведнъж, говорейки по този въпрос, е казвал, че е невъзможно да си представим, че американците или който и да е друг имат стопроцентова информация за всички без изключение обекти" в Северна Корея, добави Лавров.

"Аз сега не искам да защитавам Северна Корея, а просто казвам, че всички сме съгласни с такъв анализ на ситуацията", добави руският външен министър. Според него тази логика е била подкрепена от повечето негови събеседници, с които се е срещнал тази седмица по време на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Лавров изрази надежда, че тази логика ще бъде взета предвид и от аналитиците във Вашингтон. В противен случай, отбеляза той, ситуацията може да излезе извън контрол и да се стигне до "много непредсказуем пик, и ще страдат хиляди и хиляди, десетки хиляди, ако не и стотици хиляди съвсем невинни граждани в Южна, Корея, в Северна Корея, разбира се, и в Япония, а и Русия и Китай са съвсем наблизо".

Спирайки се на вътрешнополитическите борби в САЩ, Лавров изрази мнение, че те са обусловени от това, че на власт там е дошъл несистемен кандидат. Русофобите буквално изпаднаха в нервен срив от победата на Доналд Тръмп на изборите, и сега същите тези русофоби се опитват да притиснат неговата администрация в ъгъла, каза руският външен министър.

"Главна роля тук, разбира се, играят демократите, които и досега обвиняват руската намеса за поражението на Хилари Клинтън. Но освен тях, и републиканците в значителна степен, поне по някои въпроси, активно се присъединяват към демократите. Това може да се обясни с избирането на несистемен човек, който намери път към сърцата на избирателите", посочи първият руски дипломат.

Говорейки по темата за реформирането на ООН, Лавров каза, че в световната организация несъмнено има натрупани излишества ("мазнинки"), които трябва да бъдат "изрязани", но това трябва да стане внимателно, за да не бъде засегнат нейният жив организъм. Тези бюрократични излишества до голяма степен се обясняват с това, че в ООН членуват 193 страни. Всяка от тях има "абсолютно обяснимо желание" да бъде приобщена по някакъв начин към работата на организацията и да бъде представена в нейния Секретариат, добави той.

Публикуваната тези дни декларация на САЩ за реформа на ООН няма отношение към структурите, създадени въз основа на Устава на организацията и не е ръководство за работата на нейните органи, подчерта Лавров. Макар че тази декларация е подписана от голям брой държави, това не я прави официален документ на ООН. "Да, въпросното мероприятие се проведе в тази сграда (централата на ООН в Ню Йорк - б.р.), но то няма никакво отношение към структурите, създадени въз основа на Устава на ООН", изтъкна той.

Според него изложените в декларацията принципи биха могли да станат основа за работата на Секретариата на ООН само ако той получи за тази цел съответен мандат. А такъв мандат може да бъде получен само от Съвета за сигурност или Общото събрание на ООН, добави руският външен министър.

Когато американският проект бил предоставен на Русия и на други страни, то САЩ се отказали да обсъждат каквито и да са формулировки в него. "Разбира се, нито ние, нито Китай, нито Франция можехме да се съгласим с такъв подход", отбеляза Лавров.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
0
 
3
 
! Отговори
Gele преди 6 години
До Ангелне мислиш ли, че може така да ги предизвиква? Все пак е друго ако за първи път видят американците какво е война на тяхна територия ако падне някоя ракета по западния им бряг.
298
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 6 години
На нимката два корееца.
297
19
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Алооо Лавров.Е кво като имат Ядрено оръжие тва не значи че САЩ ще им клекнат.Тва че вчера си станал Ядрен не те прави Велика Сила! Съмнявам се тея думи да са на Лавров по вероятно на някой неграмотен Копи-пейстър от групата на Инвестор. Кво имат СК.Една все още недовършена Ядрена програма.Колко бройки ракети имат? Една ! Две или чак Пет! САЩ имат ЯО от 73 години и разполага с Хиляди или може би Десетки хиляди ракети разпръснати по подводници и силози.Точно 1 промил от арсенала им ще заличи СК!
296
1
 
4
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 6 години
До АнонименТА КАКВО Е КАЗАЛА ТОЛКОВА ВАНГА?
295
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А БЕ НЕ ЗНАМ КВО Е ""КАЗАЛА""РУСИЯ ,АМА ЗНАМ КВО Е КАЗАЛА ВАНГА И ТЕ ТОЖЕ ЗНАЯТ
294
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-малко деградиралия алкохолик Лавров има думата, послушното кученце на Путнерката
293
10
 
12
 
! Отговори
хахахахахах преди 6 години
До Анонимен САЩ нищо добро не ги чака разбира се защото САЩ като изключим снимачните площадки за заснемане на "велики неща" си остават усмивки от старите ленти.На всичкото отгоре с натресен президент- рижия *** конферансие за смях на публиката.Както се казва куче с извадени зъбки само лае но не може да хапе
292
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея има подкрепа от Русия и под подкрепа имам предвид военна помощ от Русия САЩ са бълха пред Русия а САЩ се правят на велики пред нас но ако САЩ атакуват северна Корея Русия ще се намеси ако САЩ и Русия започнат воина САЩ ще пострада и северна Корея затова са с Русия а не с САЩ защото САЩ няма достатъчно военна мощ зада пребори своите врагове
291
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ нищо не ги чака!НИЩО!Такава война ще бъде все едно извънземна цивилизация да нападне австралопитеци.
290
12
 
32
 
! Отговори
до 350 преди 6 години
В голяма заблуда си.Северна Корея не са нито Югославия,нито Ирак,нито Либия.Те имат ядрено оръжия и ще изпепелят поне 4-5 големи града на говедата.А Русия в момента не е на Елцин,а на Путин.
289
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Война ,която беше отложена от Трумън и за която се чака 70 г .Наивно се мисли че САЩ са мекотели и няма да се справят с режима!Така нямаше да ударят Югославия и Ирак !Машината на САЩ е военна извънземно поколение!
288
12
 
6
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Лавров:"САЩ няма да ударят С.Корея"Дали руснаците се заблуждават или просто лъжат,не знаем,но войната срещу С.Корея е почти сигурна!САЩ отчаяно се нуждаят от войни,а в момента една победна малка до средна война в отдалечен район е жизнено важна.Благоприятен е и фактът,че няма да наплашат и без това лабилните съюзници в Европа.От 2001г,когато с фалшивите атентати дадоха началото на Похода за завладяване на Света,политиката им е такава.Следващите 3-4 години са решаващи и последен шанс да го пост
287
1
 
9
 
! Отговори
Шегечка преди 6 години
До Анонимен 338 Да е жив и здрав Сидеров и да се ожени още два пъти.
286
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия захранва Пхенян
285
10
 
24
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
САЩ ВИНАГИ СА СЕ БЪРКАЛИ ТАМ КЪДЕТО ИМАТ ИНТЕРЕСИ,ГАЗ,ПЕТРОЛ,ЗЛАТО,АФРИКА,АМЕРИКА,АРАБИЯ,СЕГА НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ,ЗАЩО СИ ТЪРСЯТ БЕЛЯТА,КАКВО МОЖЕ ДА ИМ ПРЕДЛОЖИ СЕВЕРНА КОРЕЯ,НИКОГО НЕ СА НАПАДНАЛИ,ВЕРНО МРАЗЯГ ГИ ОТ КОРЕЙСКАТА ВОЙНА,НО КАКВО ОТ ТОВА.НЕ Е МНОГО УМНО ДА СИ СЪЗДАВАШ ВРАГОВЕ.КАТО ГЛЕДАМ КОЛКО ВОЙНИ СА ВОДИЛИ ОТ ВТОРАТА,НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА,ДЕТО Н ВСЯКЪДЕ СИ БУТА НОСА.МАЛКО ЛИ ИМ БЕШЕ ВИЕТНАМ,ТАКЪМ ПЕРДАХ ЯДОХА,А В ФИЛМИТЕ СИ ИЗЛИЗАТ ГЕРОИ,МЛАДИТЕ НИЩО НЕ ЗНАЯТ,КАК ИМ ПАДАХА САМОЛЕТ
284
15
 
13
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
След такива приказки няма да се учудя ако Кимчо го отнесе като куцо пиле домат ,като бръмбар сламка ,като швед шамар...
283
6
 
15
 
! Отговори
Не е толко луд преди 6 години
Голямата перука Не е толкова луд да не си прави сметка че Кимчо не се е сдобил с ракети и технологии от вятъра а и да не си прави сметка все пак че нито Китай нито отзад Русия ще му дадът да им се донамърда директно под полатаТова да не са международните експедиции из Българската акватория в Черно море да минат да изръшкат всичко да съберът информация и да си правят планове
282
14
 
10
 
! Отговори
BG преди 6 години
Ти не си АНОНИМЕН, а си едно руско *** на което Аврора още му звучи в ушите !
281
29
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя източен плач е невероятна мелодия за чуите :)))) всеки Божи ден пияната руска измеет реве :))))))))Мачкай бай Тръмпе руосфилистичнаата-путинофиилскаа сбирщина :)))))))
280
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган едва ли жули някого, освен Меркел и българските евроатлантици - взе ви аеца и потока. И си купува руски ядрени технологии и гориво и руски газ, а тока и газта ще препродава на българските евроатлантици с отоманска отстъпка за калпав евроатлантически материал. И материала ще купува. Щото си няма свой поток и АЕЦ. И защото съвсем се скапа от немската храна за източна европа ;)-