За първи път допуснаха жени до спортен стадион в Рияд

Поводът: Годишнината от провъзгласяването на кралството
24 сеп 2017 11:19, Анисия Иванова
21
За първи път допуснаха жени до спортен стадион в Рияд
Снимка: Reuters

Жени за първи път бяха допуснати до спортен стадион в Рияд като част от прояви по случай годишнината от провъзгласяването на кралството през 1932 г., предаде Ройтерс.

Честванията включват богата програма от концерти и представления, включително оперета, в която се разказва историята на основаването на съвременната саудитска държава от Ибн Сауд. Представлението позволи на жените за първи път да влязат на Международния стадион "Крал Фахд" в Рияд. 

"Дай Боже утре на жените да бъдат разрешени по-големи и по-хубави неща", пожела си 25-годишната Султана, след като за първи път може да влезе в стадиона.

В оперетата участваха коне, камили и стотици мъже, танцуващи с мечове и барабани. На сцената към тях се присъединиха и над двайсет момичета, както и незабулена жена.

Няколко хиляди семейства дойдоха да гледат представлението. В стадиона те влязоха през отделен вход от този на мъжете без жени. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
ким сун преди 6 години
Както каза краля на СА един път-''Ако не се заемем да демократизираме страната,може да свършим като Либия и Ирак.Мъдър човек,исляма няма място в новия свят.
19
3
 
4
 
! Отговори
ккк преди 6 години
Всяко общество си има недостатъци в България как е,раждат се деца и се изоставят,старческите домове са препълнени,наркоманията,проституцията....а вие се занимавате с тях,ние толкова ли сме процъфтели?
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Дай Боже утре на жените да бъдат разрешени по-големи и по-хубави неща" От онези неща с батериите :) ?
17
1
 
10
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
"Дай Боже утре на жените да бъдат разрешени по-големи и по-хубави неща", пожела си 25-годишната Султана - Бог дава, но не този, дето Мохамед му е пророк. Няма как да вярваш в някой, който те вижда като изтривалка, която мъжът може да си купи или да пребие, а също така да вярваш, че трябва да се случи обратното на това, което вярваш. Стана сложно, но тези хора трябва да осъзнаят, че проблемът им не е в мъжете им само и в управниците им, а и в религията им, която ги е направила такива, каквито са.
16
0
 
1
 
! Отговори
големи глyпocти! преди 6 години
До Калоян - "...Саудитска Арабия жена не е влизала в университет..."види се много си "врял и кипял" в саудитските обществени отношения
15
0
 
13
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Това значи ли, че след 500 години примерно, няма да ги убиват с камъни, ако младоженката се окаже че не е девствена?
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че наблизо до саудито е Бахрейн та всеки петък се отпиват и откарват на автомобили Саудитките. Само да можехте да видите как карат и как пият саудитските девойки щяхте да паднете под масите. Единствената държава в арабският свят където жените имат що годе някакви права е Бахрейн!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Якооо!
12
1
 
24
 
! Отговори
Гого преди 6 години
До КалоянИ в Иран няма забрана жена да шофира. Голяма част от тях упражняват професията си. Дори в атомния им център има жени. И в Иран жените не са с бурки, младите- с дънки и формално един шал, уж хиджаб, докато тези в "демократична" СА са с черни бурки, закриващи лицата- кой знае какво носят под пингвинското си облекло?
11
2
 
12
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
На стадион не може, ама всичките с Андроид. Там какви яки сайтове разглеждат... Иначе тия са доста хубавки, под черните чаршафи са скрити прелести.
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се подлъгвайте по вуншния им вид, и това че са онеправдани и подтиснати жени. Това е така, но те ще родят терористи, или в най добрия случай, мюсюлмани, които ще ни вземат работните места и ще разпространяват исляма. Предлагам всички да приемат християнството или да станат атеисти, да изгорят бурките и да им се конфискуват богатствата от петрола, и оръжията. Мързеливите да се принудят да работят, богатите също. Я най е споменал нещо за аллах малах, веднага в концлагера !
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не поставят на въпрос хуманитарната криза в Йемен и как СА унищожава храната която се доставя на бедстващото население. Там все едно са в концлагер. Измират от глад хиляди и за това са виновни мръcните чаршафи
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трибуна "Моци" ?
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, пуснали ги и след мача им ударили по 10 бича, за да запомнят завинаги колко са били благословени.
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Света определено въврви към демокрация ! Ето С. Арабия. В Куба например, миналата година Раул Кастро разреши на кубниците да имат мобилни телефони и да влизат в лоби бара на хотелите да пият кафе. Какви чудеса стават само !
5
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Върховна демокрация цари при аверчетата на САЩ. Лицемерните краварчета ореваха света къде нямало демокрация, но за тия диваци си затварят очите, нали им плащат милиарди за техника.
4
2
 
35
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
Чудя се защо Тръмп като беше в Саудитска Арабия не постави въпроса за правата на жените! :) Щото като дават петрол и ни купуват оръжието въпросите с правата остават на заден план... В тази връзка съм поне спокоен,че за правата на жените в Иран няма да се спре скоро да се говори...само че в Иран 35 % от завършилите висше образование са жени, а Саудитска Арабия жена не е влизала в университет
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледаш какви приятели имат щатите, не ти трябват врагове.
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само бомба за тез пустиняци
1
6
 
38
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ЧЕ ТОВА НАПРАВО Е РЕВОЛЮЦИЯ ИЛИ ПО-СКОРО ЕВОЛЮЦИЯ В ИСЛЯМСКИЯ СВЯТ ! ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ ЖЕНИТЕ ПОЛУЧАВАТ " ТОЛКОВА ГОЛЕМИ ПРАВА " ДА ХОДЯТ В СТАДИОНА !СЛЕД 10 000 Г. ЩЕ ИМАТ ПРАВО И ДА ХОДЯТ БЕЗ БУРКИ !