Какво загубиха двете големи партии в Германия?

Емил Роберт Коен пред Bloomberg TV Bulgaria
25 сеп 2017 21:39, Екип на Bloomberg
5
Какво загубиха двете големи партии в Германия?
Фрауке Петри и Александер Гауланд, Алтернатива за Германия. 25.09.2017. Снимка: REUTERS/Wolfgang Rattay

Двете големи партии в Германия загубиха. Християндемократическата партия и Християнсоциалния съюз загубиха повече от 8%. Социалдемократите загубиха повече от 5%. Това каза Емил Роберт Коен, председател на Либерални идеи за България и Европа, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"От друга страна големите страхове не се сбъднаха - че в Германия е възможно да има такава ситуация, в която да има или лява коалиция, или да се получи така, че да стане неизбежно участието на Алтернатива за Германия в управлението".

"Свободната демократична партия, немските либерали, класическите либерали, удвоиха резултата си. Прекратиха ваканцията - те не бяха представени в Парламента след предходните избори, а в момента с 10,7% и с 80 депутата ще бъдат естествения партньор на Меркел".

Меркел отново ще бъде на власт, а това е страшно важно за Германия и за Европа, страхотно важно за света, каза гостът.

"Защото Германия е "моторът" на Европа и най-голямата икономика. В ситуацията, в която в САЩ имаме президент, извън руслото на традиционните американски ръководители през последните десетилетия, наличието на Меркел начело на Германия ще бъде една спирачка и алтернатива, което ще възпира Тръмп от непремерени действия". 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Duro sapunar преди 6 години
Хайл Меркел!
4
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее великата Ангела Меркел, която ще успее да постигне това, което мустакатият грузинец не пожела, а именно - унищожението на сатанинската империя на немската с-***. Да живеят утробите на туркини и арабки, които да оправят веднъж завинаги немския генофонд. Фрау Меркел, Зи шафен дас.
3
1
 
9
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Загубиха си акъла!
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Загубиха ГДР поне така показват резултатите,а западната Германия ще дундурка 10 милиона паразита докато накрая не се усетят и изкарат конските вагони.
1
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай, Ангела, червенотивеничковчетата!