В Германия за изборите: Кошмар, изумление, исторически поврат

Резултатът от този наказателен вот ще промени дълбоко Германия
25 сеп 2017 13:00, Елка Василева
75
В Германия за изборите: Кошмар, изумление, исторически поврат
Снимка: Reuters

"Кошмар", "изумление", "исторически поврат": германските вестници се надпреварват в търсенето на силни думи, за да опишат шока от развитието на вчерашните избори, белязани от пробива на националистическата десница, предаде Франс прес.

Плесница за Меркел, разгром за Шулц, шокиращ успех за "Алтернатива за Германия": резултатът от този "наказателен вот" ще промени дълбоко Германия, отбелязва популярният в. "Билд". Кошмарна победа за Ангела Меркел, обобщава най-четеният вестник в Германия.

Още по темата

Сензационният напредък на десните популисти представлява исторически поврат в германския политически живот, който се характеризира с култура на консенсус и цивилизовани дебати, а сега навлиза в епоха на много по-сурово и конфликтно поведение, посочва консервативният всекидневния "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

В редиците на консерваторите цари униние и главният отговорен за това е ясен, коментира десноцентристкият ежедневник "Зюддойче цайтунг".

Ангела Меркел може да остане канцлер, тя постигна "стратегическата си цел", но плаща висока цена: управляващата коалиция беше сурово наказана. АзГ влиза в Бундестага с подкрепа, надхвърляща 10 процента, и ще бъде изключително трудно да се състави солиден управляващ съюз за следващите четири години, подчертава в електронната си версия сп. "Шпигел".

След като социалдемократите изключиха категорично възможността да управляват отново с Християндемократическия съюз, Меркел няма друг избор, освен да договори коалиция със Зелените и Свободната демократическа партия, които се завръщат в Бундестага, след като бяха извадени от него на изборите през 2013 г. Бъдещето на една такава коалиция обаче изглежда несигурно, отбелязва Франс прес.

Грозящата ни коалиция между ХДС, Свободната демократическа партия и Зелените ще е само един изтощаващ съюз, който няма да изтрае през целия следващ четиригодишен период, предрича "Франкфуртер алгемайне цайтунг".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: Германияизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
простотията на мути,ще докара нов АДОЛФ ХИТЛЕР.
60
0
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Народите нямат никакъв проблем, ако са цивилизовани, да си гарантират мир и ненамеса, но самите политици не желаят, те искат да си оставят врати за водене на война. Поради тази причина вкарват толкова много идеология в цялата работа и точно те, а не аз губят истината в много бръщолевене. Преструват се, че враждуват, без никой да е нападнал никой и само притесняват народите си и ги настройват един против друг. Точно за това говоря аз, по-малко празни приказки. Договорите вече са по десетина тома!
59
0
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
До 40 Не знам какво си разбрал, но никъде не казвам, че ако дойде някой да се бие с теб, трябва да му се дадеш. Нито съм против въоръжаването, нито против военните съюзи, считам само, че хората трябва да се договарят по-целенасочено. Военни съюзи има от най-древни времена. Те не са включвали идеология. Враг е който те нападне и толкова. Като не те напада, не ти е враг. А целта на всеки народ е бил да има мирни договори с всички народи по света. Първа работа на всеки нов цар е да ги поднови.
58
0
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Просто по това време езикът ни е бил престижен, защото и околните народи са вярвали, че е първия език, божия и не е било под достойнството им да искат да го говорят. Богарски идва от божествен, а не от някакъв етнос, т.е., той е от преди нас, от Адам и преди Адам. Вярва се, че го говорят и ангелите и Бог. Когато езиците се разделят, старите книги остават у Тир, нашия праотец и езикът остава у траките. Но и почитта към самия език остава. Затова се е разпростирал, заедно с вярата на траките.
57
0
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
33, не, не казах, че руснаците са българи или траки, а че говорят български език. Всички славянски народи говорят български. Не сме етнически еднакви, не ги знам какви са, може и всички да са различни етнически. Но те са наречени славяни от Кубрат. Той казал, че тракийските племена ще се обединят под името българи, понеже говорят богарския език, траките считат езика си за първия, божия език. А запитан как ще се казват другите, говорещи българския език, той казал, словени, те са ни словесни братя
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой гербер няма ли да заподозре, че въпреки глупостите, които натвори с мигрантите, Шмеркел бе преизбрана с помощта на Путин?
55
0
 
1
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Аууу, какъв кошмар - открили, че в Германия имало 10% хора които имат само по 2 гънки в мозъка (едната за плюскане и другата за дефекиране). Ами като в САЩ се оказа, че 50% са такива? К'во правим?Колко копейки ви платиха да публикувате това?
54
3
 
21
 
! Отговори
Do 56 преди 6 години
Германия не е 60 милиона, а 80 милиона. Но си прав, 20 милиона *** не се броят.Сега да ти обясня, щото живея тука. Германия има индустрия, има пари, но те не са в хората, а в държавата.50 процента са данъци.-Обикновеният германец няма собствено жилище, а квартира.-Колата е на лизинг,-има максимум 1 дете,-екскурзията е на кредитна карта. Живот на кредит се манипулира много лесно, защото живота ти се свежда до едно нещо - пари.
53
0
 
5
 
! Отговори
До Левски преди 6 години
Незнаеш колко си прав
52
0
 
2
 
! Отговори
До 56 преди 6 години
Германия не е 60 милиона приятелю, 80млн е може би си тълкуват погрешно тиражиране информация за 60 млн избиратели, не население!
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 56Че кой те пита?
50
8
 
1
 
! Отговори
? преди 6 години
И в Германия се усети дългата ръка на Путин!
49
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БВП в милиони:60 милионна / Германия: 3,466,757144 милионна / Русия: 1,283,16280 милионна / Турци: 857,7497 милионна / България: 50,425Мен ако питате, Меркел се справя СУПЕР
48
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия се създава една класа от бедни хора (новодошлите), които нямат намерение да работят, а да паразитират на гърба ба работещите. От тук няколко възможности за крадене на бюджет:- строителство на нови сгради- помощи - храна,ток,вода...- интеграция - то няма такаво, но... Курсове, медиатори...- купуване на вод (за кой ще гласуват след 5 години тарамбуките?)- манипулиране на обществено мнение и отвличане на вниманието от реалните проблеми - безпаричие, висока престъпност...
47
1
 
22
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Шмъркел да се сърди единствено на себе си за успеха на АзГ!
46
1
 
11
 
! Отговори
младен преди 6 години
До Гошо...ТъпотоТи па, да не мислиш че банкянският *** е измислил купуването на избори. Преди нас други са го измислили това! ;)
45
1
 
25
 
! Отговори
Левски преди 6 години
Ние сме уникални в целия свят няма такъв народ да знае всичко и да не предприема абсолютно нищо.Никой не може да ни измести от това място....
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Къде сгрешиха?Прав сте, но имайте в предвид че много партии които са опозиционни са доста бързо инфилтрирани от елементи които не искат те да прогресират и да имат успех. ЦРУ инфилтрира всички самостоятелно наченати организации в САЩ които представляват опасност за системата и ги превземат отвътре. Политическата борба не е такава каквато изглежда на повърхността и както се представя от медиите, всичко е игра за заблуда на народа. Не бъдете наивни че всичко е чиста монета.
43
5
 
30
 
! Отговори
Specter преди 6 години
Германците си направиха ритуално Харакири с избора на НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРЕДАТЕЛ на Европа - Меркел! Ненормална работа.
42
1
 
9
 
! Отговори
Левски преди 6 години
Ех народе народе.....написах Варненската гропировка с името си и веднага се цензурира автоматично предшолагам....Пазете децата си от тази орисия жалкооо...3