Матис и Столтенберг с изненадваща визита в Кабул

Преди седмици Тръмп обеща помощ на Афганистан
27 сеп 2017 08:30,
8
Матис и Столтенберг с изненадваща визита в Кабул
Снимка: архив Reuters

Американският сектретар по отбраната Джеймс Матис и Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигнаха неочаквано в Кабул в сряда, предава AFP, като се позовава на информация на свой репортер.

Визитата се осъществява няколко седмици, след като президентът Доналд Тръмп обеща да изпрати военна помощ на намиращата се тежко състояние страна. Националните военни водят боеве срещу талибаните от 2014 г., с подкрепата на контингент на НАТО, съставен най-вече от американски войници, припомня "Фокус".

Матис е първият член на администрацията на Тръмп, който посещава Афганистан, след като президентът обяви, че САЩ ще поддържат постоянно военно присъствие в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
убиици
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Столенберг с 2 камиона памперси и 6 човека медицински персонал да му ги сменят денонощно. Тоя за НАТО е нещо като Обама за нобела за мир ;)-
5
0
 
10
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
А нека работят здраво май-муните,че не се става лесно човек.Селтик, ходи да блъскаш за 600 кинта.Ти мен не ме гледай - аз съм реститут.
4
2
 
14
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Да, навремето САЩ създадоха и въоръжиха талибаните да воюват с муджахидините, които бяха проруски настроени. Обаче талибаните станаха много силни и поискаха да играят сами, а не под свирката на САЩ.Затова сега там има международен уж, военен конитнгент (сетих се че и България участва с две водоноски) да се разправи с талибаните.Обаче те вече са добре въоръжени (пак от САЩ) и битката ще бъде трудна.Очаквам скоро да се появи проект на някъкъв нов вид партизани, които да воюват с лошите талибани
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анонимен 1 Не ми философствай ами върви на работа, ***. Че такива безделници като тебе ги издържам с моите данъци.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А като се сетя че навремето талибаните ги създадоха именно американците ...Абе объркан свят. Интереса клати феса.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Урааа, разпалвачите на военни конфликти са отново на линия.Чакам и "независимия" екип на CNN да ни каже кои ще са сепаратистите и кои борците за свобода.И излизам да си купя бира и пуканки.