САЩ готови за война с КНДР. Доналд Тръмп: Ще ги опустошим!

Пхенян скоро с междуконтинентална балистична ракета с ядрена глава
Обновена: 27 сеп 2017 07:02 | 27 сеп 2017 07:00,
181
САЩ готови за война с КНДР. Доналд Тръмп: Ще ги опустошим!
Снимка: Reuters, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че страната му е готова за военна опция по отношение на севернокорейската ядрена криза, но предупреди, че нейното прилагане ще има много тежки последици за КНДР, предаде Ройтерс.

"Напълно готови сме за втората опция, но тя не е предпочитаната опция", каза Тръмп на пресконференция в Белия дом с испанския премиер Мариано Рахой.

Още по темата

"Но ако предприемем тази опция, казвам ви, тя ще бъде опустошителна, опустошителна за Северна Корея. Тази опция се нарича военната опция. Ако трябва да я приложим, ще го направим."

Рахой заяви, че Испания ще подкрепи всяко политическо решение на кризата около Северна Корея, предаде ТАСС.
САЩ наложиха нови санкции на осем севернкорейски банки и 26 банкови служители от същата страна, съобщи Асошиейтед прес.

Санкциите се въвеждат въз основа на указ на Тръмп, подписан миналата седмица и насочен срещу достъпа на КНДР до международната банкова система. Наскоро ООН също прие комплекс от санкции срещу Пхенян, най-строгия си досега.

Северна Корея скоро ще разполага с междуконтинентална балистична ракета, снабдена с ядрена бойна глава, заяви днес, цитиран от ТАСС, председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Джоузеф Дънфорд пред Комисията по въоръжените сили в Сената.

Не мога да кажа дали това ще стане след три, шест или 18 месеца, но е само въпрос на време, каза генералът на изслушване в Комисията, посветено на удължаването на пълномощията му с още две години.

Според Дънфорд сега Вашингтон трябва да изхожда от това, че Северна Корея както желание, така и възможност да нанесе удар по континенталната част на САЩ.

Американското министерство на отбраната подкрепя дипломатическите стъпки за решаване на кризата около севернокорейската ядрена програма, каза Дънфорд.

"Пентагонът подкрепя предприетите от Държавния департамент дипломатически и икономически усилия за уреждане на кризата около КНДР", заяви генералът.

Дънфорд отбеляза, че в последните 18 месеца министерството на отбраната е активизирало събирането на информация, свързана с военната дейност на Пхенян.

Макар политическата обстановка в момента да е много напрегната, не сме установили промяна в позициите на севернокорейските сили. Не се наблюдава военна дейност, съответстваща на напрежението в политическата среда, подчерта той, цитиран от Ройтерс.

Държавният секретар на САЩ пък Рекс Тилърсън ще посети Китай тази седмица за преговори, чийто предмет ще бъдат въпроси като кризата около Северна Корея и търговията, съобщи американският Държавен департамент, цитиран от Ройтерс.

По време на посещението на Тилърсън, което ще бъде от 28 до 30 септември, той ще има разговори с представители на китайското ръководство. Предвижда се сред целите на разговорите да е и свършване на подготвителната работа за визитата на президента на САЩ Доналд Тръмп през ноември, каза на редовен брифинг говорителка на Държавния департамент.

По време на срещата си с медиите тя също така приветства издадения от саудитския крал указ за разрешаване на жените да шофират. Саудитското кралство е единствената страна в света, където жените нямат право да карат автомобили, отбелязва ДПА.

Държавният департамент съобщи също, че в следващите часове във Вашингтон ще се проведе среща между Тилърсън и кубинския министър на външните работи по искане на правителството в Хавана. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
7
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Тръмпчо май си търси белята
157
5
 
4
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Нашите атлантически неофашистчета тръпнат от садистично удоволствие всеки път когато американската военна машина е готова да започне поредната съвременна война. Сигурно подобно сатанинско удоволствие са изпитвали на времето подстриганите хитлеристчета бидейки в възторг от действията на непобедимия Вермахт. Само, че пилците се броят на есен
156
7
 
12
 
! Отговори
Тръмпича преди 6 години
Може да прегази СКорея когато си поиска Ким Свин може Само да му врътне една *** вместо Мелания с молба да го пощади...
155
9
 
10
 
! Отговори
Блага вест преди 6 години
Таз година Коледата ще дойде по ранко Скоро Тръмп Велики ще сготви Прасчо. Амин!
154
8
 
6
 
! Отговори
ГодБлесАмерика преди 6 години
Слаба ракия сте в БГ..мислите си, че ни е страх от жълтото джудже? Чайна и Раша си играят с тея малоyмниции и джуджето ни се Dърви, но ще го смелим за 2/3 дена...кви балистични ракети, кви 5 лева? Тез нещаcтници не могат даже Джапен да бомбардират! С Кво? Миг15? Миг16? ЛОЛ! Тръмпутин му требе нова война( която да спечелим обаче) , щото изборите след 2 години ще дойдат отново...война ще има със сигурност-помнете ми думата. Но дано 2021 да имаме нов президент
153
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е чак пък до флорида няма да закара
152
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рижко да кара по-спокойно, да не стане калифорния и флорида на радиоактивно стъкло...
151
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТи добре ли си?
150
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами какво чака? Нека опита, пък тогава ще види кой кум, кой сват...
149
9
 
5
 
! Отговори
Гошо журналиста преди 6 години
Добре, не знам какво става. На изборите в САЩ от Позитано ни казаха да пишем в полза на Тръмп. Даваха по 20 лв на ден. Като го избраха, ни спряха парите. Сега получихме директива да пишем срещу Тръмп, но още не са давали пари. Аз с какво ще си купувам цигари и бира , докато седя пред компютъра цял ден.
148
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ всички мразели САЩ ама не искат да ходят в Русия или Северна Корея.Искат кадилаци,Калифорния искат долари евро искат да имат права,полицаят да им казва "добър вечер сър" а не "шшш я ела тука бе".Все американски неща харесват и искат.Как па един дето храчи срещу американският начин на живот не каже "Искам да живея в 35 квадрата миризлива панелка,искам да си карам ладата 2107 с газова искам да бачкам за 300 долара на месец и купа ориз."Защо е това лицемерие?
147
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 156 : Глупости...Китай си прекратиха съюзническия договор със Северна корея именно заради САЩ.Също така китайците никога няма да се обърнат срещу САЩ защото знаят какво ги чака ,а и са разумен народ.
146
12
 
4
 
! Отговори
ДТ преди 6 години
Удрий Бай Тръмпе! Това е президент, човек на честта и блюстител на справедливостта и правото!
145
5
 
8
 
! Отговори
IDEALIST преди 6 години
След 11.09.2001 г. САЩ станаха Империя на лъжата. Постоянно създават напрежение, конфликти по целия Свят. Америка печели само от оръжия, грабежи и убийства. Тръмп вече не управлява нищо в САЩ, стана една жалка кукла на която дърпат конците от дълбините на най-тъмното управленско задкулисие на САЩ. Даваше надежди, че ще стабилизира Америка, ще я индустриализира и ще върне образа и на онази достойна страна, която помним от 60 -90 години на миналия век. Жалка Америка и президент ***.
144
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ НЯМА ДА НАПРАВИ НИЩО, ЗАЩОТО ЗАД СЕВ.КОРЕЯ СТОИ КИТАЙ.Не случайно кит.президент каза"В тази война няма да има победител"
143
2
 
3
 
! Отговори
до 146 преди 6 години
Нещо те сърби *** ....
142
3
 
13
 
! Отговори
до 153 ХаХаХа преди 6 години
Ще се " събудиш " но не в този а в " друг" свят, тъмен, изпълнен със зловещи стенания. Това е АДА. И вместо да четеш " днес" ще се молиш за глътка въздух, да не ти натискам главата в казана с врящия катран защото и аз ще бъда там но ОФИЦЕР на САТАНАТА .
141
18
 
7
 
! Отговори
ХаХаХа преди 6 години
Ще се събудя някоя студена зимна утрин.Ще отворя Днес.бг и ще прочета новината на деня .САЩ УНИЩОЖИХА СЕВЕРНА КОРЕЯ .Ще покажат Атомните сенки на Северно Корейския народ.Ще погледна коментарите ,как вие всички плюете по САЩ и Ще се Пръсна от Кеф .С нетърпение очаквам този момент!!!
140
8
 
22
 
! Отговори
Анал либераст преди 6 години
Едно време вси4ки искаха да са в САЩ, сега не е то4но така. Факт е 4е ФАЩ все още се държат защото петрола се търгува в долари а и печатат пари. Целия свят са впримчили да работи за тях. Иначе са гола вода и кал в ушите. Живял съм там. 50те , 60 те години беше истинската Америка.
139
3
 
13
 
! Отговори
редник преди 6 години
Икономистите с помощта на финансистите открили черна дупка в Северна Америка ! Засмуква петрол, ресурси , малки държави и наивни хора !