Демонстрация в Москва навръх рождения ден на Путин

Навални призова за протеста, в митинга участваха 700 души
7 окт 2017 20:30,
132
Демонстрация в Москва навръх рождения ден на Путин
Снимка: БТА

Московската полиция задържа днес участник в неразрешена проява в центъра на руската столица - на Пушкинския площад. Мъжът бе задържан, защото раздавал провокационни позиви, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Руският опозиционен лидер Алексей Навални призова за протестни шествия в страната днес, когато е рожденият ден на президента Владимир Путин.

Присъда за злоупотреби не позволява опозиционерът да се кандидатира за държавен глава на изборите през март, но Навални вече започна импровизирана кампания в страната.

В проявата участваха около 700 души. Редът бе охраняван от полицията и от федералната служба "Росгвардия".

Някои от присъстващите държаха в ръце надуваеми жълти патета като символ на кампанията срещу корупцията, допълва ДПА.

По-късно участниците в днешната неразрешена от властите проява в центъра на Москва се разотидоха, разделени на малки групи. Едва неколцина са останали на ул. "Тверская", предаде ТАСС.

Видимо са намалели хората на Пушкинския площад, където бяха започнали да се събират участниците в проявата, но полицаите засега не напускат площада и охраняват обществения ред.

Очаква се основният протест да се проведе в Санкт Петербург, родния град на Путин. Часове преди акцията в центъра на града има силно полицейско присъствие.

Според екипа на Навални протести са организирани в 80 града, а местни медии съобщават за по-малки демонстрации на по-отдалечени места като Владивосток и Новосибирск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
2
 
! Отговори
ЗАЩО преди 6 години
ЧЕТА И СЕ ЧУДЯ, КАКВО ОПРАВЯМЕ ЗАПАДИ И ИЗТОКА. НЕКА СИ ВИДИМ СОБСТВЕНАТА СТРАНА. НИТО РУСИЯ Е СВЯСТНА, НИТО САЩ.РУСНАЦИТЕ СА ЕДНИ КОМУНИСТИ, ЖИВЕЕЩИ ПРЕДИ 50-60Г В МИНАЛОТО, А КОЙТО ЖИВЕЕ В МИНАЛОТО ТОЙ НЯМА БЪДЕЩЕ.АМЕРИКАНЦИТЕ ПЪК СЪБИРАТ ЦЯЛАТА ГМЕЖ ОТ СВЕТА - МАНГАЛЯРИ, ИЗВРАТЕНЯЦИ, НАРКОМАНИ И Т.Н. ОТПАДЪЦИ.ЗА КАКВО ГОВОРИМ И КАКВО СПОРИМ, НЯМА СМИСЪЛ
106
1
 
6
 
! Отговори
На Путин преди 6 години
ще му ядете Путиновия. Там евроценности и гейщини не минават.
105
2
 
2
 
! Отговори
Гадната истина преди 6 години
Ето имена на евреите-олигарси в модерна Русия: Олег Бойко, Борис Минтс, Фархад Ахмедов, Марк Ротко, Юджин Швидлер, Березовски, Ходорковски, Борис Ротенберг, Зарак Илиев, Аркади Ротенберг, Год Нисанов, Вячеслав Моше, Юри Милнер, Алекс Абрамов, Петър Авен, Дерипаска, Алексей Кузмичев, Алишер Усманов, Михаил Фридман, Виктор Векселберг, Роман Абрамович, Михаил Прохоров, Майкъл Чьорни. BTW съпругата на Путин Людмила е с баща евреин - Абрамович. А майката на Путин е носила фамилията ШЕЛОМова. :)
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фашистче.
103
1
 
5
 
! Отговори
protesti преди 6 години
демонстрациите показват, че русия е по-демократична държава от нас,тук си имаме подобен "путин", който управлява едно поколение, но хората тук се страхуват да излизат на протести и такива неща са почти невъзможни, при условие че и медиите са обсебени от вожда си и го подкрепят денонощно
102
14
 
4
 
! Отговори
дългият нос на Путин преди 6 години
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в
101
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да е жив и здрав Путин, и да управлява още два мандата.
100
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
родните *** от бйе-сйе-*** - лична гвардия на Путин.
99
4
 
25
 
! Отговори
москвата преди 6 години
Тия са финансирани от запада,но Путин си знае работата,бой и яко бой, нека пак илезнат да викат.
98
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските *** и 700 не могат да се съберат на протест срещу ЕС и НАТО. И то про положение, че властите не ги тормозят а толерират а полицията не ги бие и арестува а ги пази.
97
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От опозицията са му направили подарък на човека - сами са отишли да ги понабият малко ;)-
96
2
 
34
 
! Отговори
haha преди 6 години
Ихаааа... 700 души*********************Полицаите и те са включени в тая бройка. Направо се тресе режима в Москва при тия масови протести. хахахах
95
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвета е тяхната полиция да почне да си върши работата квто тази в Испания, САЩ и тн. *** се изрива от улиците и толкова.
94
0
 
26
 
! Отговори
Путин да живее . преди 6 години
Приличат на протестите пред парламента, когато Бойко Борисов Суджука не беше във властта и плащаше на протестиращите една година да пречат на депутатите да работят .Пеевски се беше заканил да вкара в затвора всички наркопласьори работещи за ГЕРБ .Уплашиха се....Сега дават европоръчки на Пеевски да си кротува.Всички да имат парче от баницата, а народа да у.мира в бедност.
93
5
 
30
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Честит Рожден Ден на Путин.А тези... протестанти да си...
92
7
 
22
 
! Отговори
червен селянин преди 6 години
Платена кампания с пари на Сорос, която ще забави, но няма да спре процеса на обединяване на България с Русия и възстановяването на комунизма у нас като официален строй.Ленин, Сталин, Путин и Корнелия Нинова !!!
91
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Калеко АлекоНаправи ми впечатление, че нашите *** също са в празнично настроение, окрилени от светлия празник на Вожда си !бе не е лесно да си путинопитек! Правоверния путинопитек като види снимка на Вожда и по навик ближе монитора отзад, ама там бие ток :)))
90
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работата е сериозна... 700 човека...
89
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много бре 70 души на протест от 11 милионна Москва.
88
3
 
12
 
! Отговори
PLATENO OT USA преди 6 години
DO BG GOVEDARNIKA MUUUU