Пучдемон след ултиматума на Мадрид: Посланието е разбрано

"Ние искаме диалог, а отговорът е член 155"
12 окт 2017 16:15, Елка Василева
27
Пучдемон след ултиматума на Мадрид: Посланието е разбрано
Карлес Пучдемон. Снимка: архив, Reuters

Каталунският премиер Карлес Пучдемон реагира на ултиматума на испанското правителство да се откаже от плановете за независимост, защото в противен случай ще бъдат прекратени правомощията му, като заяви в Тwitter: "Ние искаме диалог и отговорът е да се постави на масата член 155. Посланието е разбрано", предаде Асошиейтед прес.

Пучдемон имаше предвид разпоредбата, привеждаща в сила неизползвани досега конституционни правомощия, която испанското правителство заплаши, че ще задейства, ако плановете за независимост не бъдат изоставени преди определения краен срок на 19 октомври.

Още по темата

По-рано Пучдемон предложи на каталунските депутати да замразят прилагането на плана за отцепване, за да дадат време за преговори с испанските власти по въпроса за независимостта. Министър-председателят на Испания Мариано Рахой отхвърля какъвто и да е диалог, докато отцепването се предлага като възможност.

Каталунският вицепремиер Ориол Жункерас каза на Рахой в Тwitter: "Това, което иска международната общност и което очаква Каталуния, е искрен диалог, а не конфронтация и нови заплахи."
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
EMIGRANT преди 6 години
PRESTANETE DA SI TORMOZITE GLAVITE I DA PRELIVATE OT PUSTO V PRAZNO.VSIQKO TOVA SI BE6E EDIN OPIT ZA PU4 NA EDNO LOKALNO PRAVITELSTVO,KATO EMANACI9 NA SBURKANATA 40 GODI6NA POLITIKA SPR9MO KATALUNI9!KATALANITE JIVE9T PO DOBRE OT SREDNOSTATISTI4ESKI9 EVROPEEC! SEGA KATO SE OMTAHA RAZBRAHA,4E 6TE ZAGUB9T VSI4KO I VZEHA DA SE GUCAT! C9LATA TA9 ISTORI9 E EDNA OGROMNA MANIPULACI9 NA SILI,KOITO ISKAT DA RAZBI9T ISPANI9 I EVROPA!
20
0
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Случая приключи. Всички заеха позиция срещу независима Каталуния, включително и България.
19
2
 
9
 
! Отговори
Марин преди 6 години
Свободата Санчо е на върха на копието.
18
5
 
10
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Да искаш независимост в такова положение си е чиста лудост, тези наивници не знаеха ли какво може да се получи с един незаконен референдум ? Даже и да се получи независимост-после на къде? Адски тъпо го направи каталунеца, или играе двойна игра с Мадрид? Едно е ясно-подиграха се с масите , направиха ги на *** овце!
17
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той човека не е виновен. Очакваше тея няколко милиона "каталонци" да се бият за държава. Ама те се посраххаа в деня на вота. Полицията им се ската , тея на улиците ядоха бой , имаше арести за политиците им. То всичко е вързано. Без кръв никой не дава земя.
16
2
 
2
 
! Отговори
джо преди 6 години
До МарияПредлагам по-добър пример, да си началник на верига от клозети
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пробва се да извива ръцете на Испания, но не му мина номера и сега седи като ***. Подай си оставката бе безгръбначен ***.
14
6
 
6
 
! Отговори
Той е преди 6 години
Пучдемоне, да беше мислил преди да забъркаш кашите !Сега някой трябва да обере пешкира. И това ще си ти.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и ко прайм ся? ко прайм? за един преател питам
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Испания да отваря посолство в Барселона
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея Каталуня много смешни. Мадрид им казва : ако обявите независимост - арести и махане на автономните права.Те продължават - без заплахи. Хахахаххах не разбраха ли, че няма да стане. Не си дават държавата и това е. Какви преговори може да има за независимост? Може да има за бюджета.
10
9
 
20
 
! Отговори
Мария преди 6 години
Все едно аз съм управителка на Банков клон и да искам диалог със собственика на банката да подари Банковия клон на мен.ХАХАХАХ Само заради наглостта да иска диалог за такива въпроси заслужава да го разстрелят !!! Те Испанците ще му видят сметката но явно чакат подходящия момент.
9
0
 
16
 
! Отговори
carles преди 6 години
Ние искаме диалог, а отговорът е член
8
8
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Разбира се промосковските медии са се хванали за тоя "пуч" и го раскручивают на полной катушке. Много им се ще некак си ЕС да се разпадне.
7
0
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Пуигдемонт се пише, каталунски е точно Пучдемон или Пушдемон и означава хълм на планина.
6
1
 
8
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Човека се казва Carles Puigdemont но се произнася КарлЕс Пуигдемонт а Карлос Пучдемон. Заради теб си пуснах Испански новинарски клип от youtube да чуя как го произнасят. Извини се Бързо !!!!
5
11
 
19
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Тоя изме.кяр какъв диалог иска?Какъв е тоя ке.леш да иска диалог?Луд ли е къв е!!! Радвам се че е разбрал посланието.Ние всички разбрахме посланието и то е че ако продължават да се правят на отворени ще загубят и малкото което имат.Ха да го видим сега!!!Нали са много отворени!!!
4
12
 
4
 
! Отговори
dsds преди 6 години
Човекът се казва Карлос Пуигдемонт. Това пучдемон са го измислили нашите *** журналисти,които освен да ядат шамари от Стоичков друго не могат
3
9
 
16
 
! Отговори
Санчо преди 6 години
Всички Каталунци да идат във краварското посолство и да поискат политическо убежище. Hали САЩ са демократи защо мълчат, нали ЕС са демократи защо мълчат. Докога ще лицемерничат сигурно докато хората им позволяват време е да вземем по една брадва и да възстановим основите на демокрацията. Може би расиста Тръмп мрази Каталунците и Мексиканците и иска да възроди нацизма и да удави планетата във ядрен холокост. като избие първо жълтурите
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошо Пучдемон, лошо, много лошо! Предлагат ти член с размер 155 и пак си недоволен!