Русия с отговор към САЩ в Полша: Още ракети в Калининград!

Вашингтон увеличавали войските си незаконно, твърди Кремъл
13 окт 2017 11:09,
227
Русия с отговор към САЩ в Полша: Още ракети в Калининград!
Снимка: Reuters, архив

Русия може да отвърне на дислоцирането на бронетанкова дивизия на САЩ в Полша с разполагане на допълнителни тактически ракети "Искандер" в Калининградска област. Това заяви председателят на комисията за отбрана в руския парламент и бивш командващ руските въздушно-десантни войски Владимир Шаманов, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Русия обвинява САЩ в незаконно увеличаване на войските си в Полша и балтийските страни. Според Москва разполагането на цяла американска бронетанкова дивизия в Полша е в нарушение на договора между Русия и НАТО, припомня Ройтерс.

"Това създава предпоставки, които могат да им позволят да формират плацдарм. Ние, разбира се, няма да гледаме на това през пръсти, а ще предприемем ответни мерки", заяви Шаманов.

Той потвърди, че сред тези мерки може да е разполагането на допълнителни войскови части в западно направление. "Не само части и подразделения, а и средства за поразяване - например увеличаване на комплексите "Искандер", включително в Калининград", заяви той.

"Ставащото се извършва без наше съгласие, което е категорично забранено от международните договорености", заяви шефът на руската парламентарна комисия за отбрана.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 123Ано Умни я ми кажи като отидеш на село в какво произвеждаш зарзавата който старците ти ще отнесат на пазара за да свържат двата края? В Долари или местна Валута? Долари ти трябват само и единствено ако излизаш извън пазара на страната.
122
3
 
3
 
! Отговори
до отворкото Боби преди 6 години
боб ли си леща ли си но на любимите ти рузки щайги прозвището им е Летящите ковчези измислено от твойте хора самите рузки льотчици защото двигателите им спират внезапно и падат като гнили круши
121
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби ватенке я не ни занимавай с павета *** су 27 миг 29 ...конкретно су 27 е с БГ електроника ( крадната от запад живилна ) -- ако не знаеш какъв 4ушко пек сте издялали
120
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ссдд 120 продтялото на на Ф-22 и Ф-35 осигуряват СТЕЛТ но не и подемна сила и да участват в маневрите както това е реализирано в Су-27 и МиГ-29 семействата.От друга страна Су-57 също ползва малко или много интегралната аеродинамикаПри конкурса за Ф-22 имаше конкурент УФ-23. Имаше едно много голямо преимущество ОГРОМЕН БОМБООТСЕК. Едно от преимуществата на Су-57 пред Ф-22 и Ф-35 е именно ГОЛЕМИЯ БОМБООТСЕК. Цялото пространство между и по продължение на двигателите е за бомби и ракети.
119
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ссдд 120Излиза МиГ-25 Компромис за свръхбърз самолет. Не достига скоростите на СР-71 но има достатъчна скорост за да го откаже от разузанавателни рейдове над СССРФ-15 е създаден върху концепцията на МиГ-25 но с феноменална по онова време маневреностЗа да изпреварят Ф-15 Микоян и Сухой са принудени да приложат доста сложната в инженерно отношение ИНТЕГРАЛНА АЕРОДИНАМИКА. Или с други думи самото тяло на самолета участва като част от крилото в маневрите. Су-27 и МиГ-29 са свръхманеврени
118
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби в руски рубли ))) сериозно все пак говорим за истински пари --- да кажем Либериски долар и Папуаска куна дето 1 струва --30 рубли
117
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Сун ДзъАко погледнеш БВП на Русия в Рубли всяка следваща година има по-голям БВП. Да с налагане на санкциите растежа намалява и с просто око се вижда но има растеж.Ще ми кажеш че трябва да е в Долари - ДА АМА НЕ БВП в долари се ползва само за САЩТова е гадния капан да сравняваш БВП на страните в Долари. Що не ползваме някоя физическа величина като БТУ примерно(British Thermal Unit) - не изкат бре щото тогава ще лъсне цялата стъкмистика.
116
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Иван от Русия а какво е руска икономика 80% износ на леки жени и нефт ... то не ти трябва да си експерт та да ти е яно какво представлява московската ко4ина
115
5
 
8
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До БобиРусофилче ,да кажеш посредтвен изтребител на Ф-22 който все още няма конкуренция във въздуха ,а надали и ще има скоро е просто червена наглост.Същото важи и за Ф-35.Ако това са посредствени изтребители ,то руските трябва да са просто едни тостери с крила.
114
5
 
3
 
! Отговори
Адам Смит преди 6 години
Иван от РусияВ Болгария - има много експерти по руската икономика. Ех, Иванушка, Иванушка, виж какво казва Алексей Кудрин за състоянието на руската икономика. Той няма нищо общо с никакви дневници, а е министър на финансите на РФ до 2011 г.
113
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Oй те и романови са немци ако ще изребняваме ....а конкретно Борис Годунов си е монгол .... като толкова си се хванал кой какъв е в тази епоха ... ФАКТ е 4е поляците две години са в Кремъл
112
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До реалноста 99Относно КитайКитай има ДЖей -10 или Су-27 лицензно/собствено производствоДЖей-15 Шарк(Акула) Собствена разработка върху стари прототипи на Су-33 купени от Украйна(тия какво ли и на кого ли не продадоха)ДЖей-20 Псевдо стелт Бомбер - Защо Псевдо стелт? Защото Стелт е само в челната проекция завърти ли са на 15-30 - градуса и всичко лъсва. Стелт самолет с аеродинамични стабилизатори на корема ??? и Предно хоризонтално оперение(последното е в постоянно движение тоест анти стелт)
111
4
 
4
 
! Отговори
Иван от Русия преди 6 години
В Болгария - има много експерти по руската икономика.Те съставят заключенията си въз основа на статии в "Дневник" и "CNN"
110
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До реалностаФ-22 при интензивно ползване по някаква причина му се скапва повърхноста и лъсва на радаритеФ-35 е прекрасен ударен самолет създаван е върху спецификациите на Ф/А-18 също прекрасен ударен самолет но и двата самолета са ПОСРЕДСТВЕНИ ИЗТРЕБИТЕЛИ особено в близък маневрен бой. Факт е че Армейски Ф-16С е размазал в близък бой Ф-35А. Да последния прекрасно знае къде е и засича Ф-16 но не му стигат силиците и маневреност.
109
3
 
0
 
! Отговори
Иван от Русия преди 6 години
До Сун ДзъТи експерт за руската икономика? )))
108
3
 
7
 
! Отговори
Сун Дзъ преди 6 години
Военни части и пр- са само закачки.Днес истинските войни се водят на терена на икономиката, а там Русия губи тотално и никакви ракети, арбалети, пистолети и кастанети няма да й помогнат. Дори още повече ще влошат бездруго незавидното й положение.
107
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ззз 96Су-57 ще не ще ще влезне на въоръжение - Казах ти това е проект между Индия и Русия и двете страни им трябват тези самолети - Част от границата между Индия, Пакистан и Китай реално не е определена и до ден днешен. В Аляска се базират Ф-22 и вече Ф-35. На север все още властва МиГ-31 а скоро ще подновят работата пак щат не щат над заместника му (вероятно МиГ-41), но за контрола на Западната и Южна граница Су-57 е просто незаменим. Да Су-35С е прекрасен самолет но му липсват способности
106
2
 
0
 
! Отговори
преди 6 години
Бившия шведски крал и отцепник Сигизмунд III Ваза да не би да е поляк бре !Като е бил крал на Полша и други разни ...какъв поляк каква Полша каква 1610 година те гони............
105
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 92Су-57Излетна маса с 100% гориво 30 600 кгМакс излетна маса 35 400кг(тоест боен товар 5 т)Двигател АЛ-41Ф тяга 2*8800/15000(форсаж) или в перспектива Изделие 127 2*11000/17500 КГФВероятно с новия двигател бойният товар няма да е 5 тона а повече
104
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Кой е жертвата русия губи няма какво да се залъгваме