Германските социалдемократи печелят в Долна Саксония

Партията на Меркел е втора в регионалните избори
15 окт 2017 21:18, Анисия Иванова
11
Германските социалдемократи печелят в Долна Саксония
Снимка: БТА

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) е начело с 37,5 на сто от гласовете на регионалните избори в провинция Долна Саксония. Християндемократическият съюз (ХДС) на канцлерката Ангела Меркел остава на второ място с 35 на сто, предадоха световните агенции, цитирайки екзитпол на телевизия А Ер Де.

През последните 4 години регионалното правителство на провинцията беше коалиция на ГСДП и Зелените. На последните избори ГСДП получи 32,6 на сто от гласовете, а ХДС - 36 на сто, припомня Ройтерс.

По данни на екзитпола Зелените получават 8,5 на сто от гласовете. Либералната партия Свободни демократи получи 7 на сто, съобщава ТАСС.

Крайнодясната Алтернатива за Германия премина на косъм 5-процентовата бариера и ще влезе в местния парламент с 5,5 на сто, посочва Франс прес.

Консерваторите на канцлерката Меркел отбелязаха на 24 септември най-слабите си резултати на национални избори от 1949 г. и тази седмица ще започнат предварителни дискусии със свободните демократи и Зелените в опит за съставяне на федерално правителство, припомня Ройтерс.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Крайно време е, преди 6 години
Завинаги да бият шута на изкукалото бабе. Вече е мнооого късно,но все още не е фатално .. Съд за Шмеркел!!!!😬
8
1
 
3
 
! Отговори
Циник преди 6 години
SPD са същата из мет като CDU/CSU!!!Същите въведоха Zeitarbeit фирмите - новите робовладелци! По това ще познаете колко им пука за обикновените хора!Шрьодер мръсника се примъкна като та ли га рс ка *** ст ия на кьорсофрата на Газпром...и пълни гушка от милиардите на Путин и Медведев!Толкова за морала на тази партия!Тези същите ръкопляскаха на Мурксул, когато тя пусна милионите тарамбуки в Германия!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7От твоите уста в Божиите уши!!!!
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Долна Саксония е важна за Германия провинция. Радвам се че идолът на мюсюлманите Меркел губи.Още повече се радвам, че когато германците я изхвърлят от властта, това ще бъду краят и на пуделчето и в България - Суджук паша.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия са като нашите. менкат се и поддържат статуквото. Няма разлика, и двете големи партии са неолиберални социалисти. :-(
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шмъркел е загубила, веднага избутайте новината в трета глуха, че да не разберат нормалните хора. На нейно място сложете някой пресен скандал от биг брадър, Хората трябва да бъдат приспивани, а не стимулирани да мислят.
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората се осъзнаха и започнаха да се борят със злото (Меркел).
2
2
 
9
 
! Отговори
ЯЖТЕ ЛА""А преди 6 години
...като не искате да работите ....!
1
14
 
7
 
! Отговори
Зъбльо преди 6 години
Хората няма какво да ядат, тия със соц-демократи се занимават!