Мъж се самозапалил в Пекин в навечерието на конгреса на ККП

Китайските власти полагат усилия да държат настрана критици и протестиращи
18 окт 2017 22:25, Елка Василева
6
Мъж се самозапалил в Пекин в навечерието на конгреса на ККП
Снимка: Reuters

Мъж се е самозапалил в Пекин въпреки строгите мерки за сигурност, наложени заради започналия днес в китайската столица конгрес на управляващата комунистическа партия, предаде ДПА.

Два видеоклипа, разпространени вчера в Тwitter, показват горящ човек, който рухва на земята пред магазин на "Епъл" в търговския квартал Сидан. Виждат се двама охранители, които тичат и потушават пламъците с пожарогасители.

Няколко свидетели, цитирани от ДПА, казват, че са видели как мъжът се самозапалва вчера следобед. Твърди се, че той е оцелял и е бил отведен от мястото. "Не мисля, че е добре да обсъждаме това по време на 19-ия конгрес", каза продавач, цитиран от ДПА.

Китайските власти полагат големи усилия да държат настрана критици и протестиращи по време на ключови политически събития. Противопожарните служби в Пекин са в състояние на повишена готовност. Градската управа на столицата забрани използването на дронове и малки въздушни съдове.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Пекинсамозапалване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Няма по жалко нещо от жълтия човек в капиталистическа обстановка! Той непрекъснато е зает да брои пари и наблюдава наоколо някой гледа ли го, и ако забележи, мушва мащинално парите в джоба си и почва да крои планиве как да прецака този натрапник. Кажи на някой китаец една тризначна цифра и той след кратко замислене ще каже колко прави по 52, - годишен доход! За тази нисша раса единственото благо е диктатурата. В нея може да прави нещо надхвърлящо миниегоизма му.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието трябва да бъде: "Мъж се самозапалил в Пекин пред магазин на Епъл"
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човекът е искал да освети с жива факла доклада на другаря Сидзипин за да не се уморяват божествените очи на генералния секретар на ККП от тъмнината.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой каквото иска да ми говори за китайските другари колко били умни, колко били целомъдрени и т.н. комунистите си остават комунисти те никога няма да се цивилизоват винаги ще си останат един анахронизъм от миналия век.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Oще една жертва на капитализма, Си трябва да побърза и да ускори процесите в страната.