Южна Корея, САЩ и Япония с военно учение. Готвят се!

Твърдят, че ядрената програма на Пхенян е безпрецедентна заплаха
24 окт 2017 08:20,
99
Южна Корея, САЩ и Япония с военно учение. Готвят се!
Снимка: архив, Ройтерс

Южна Корея, САЩ и Япония започнаха двудневни военни учения с цел подготовка за противопоставяне на ракетна или ядрена заплаха от Северна Корея, предаде Ройтерс.

Ученията се провеждат във водите край бреговете на Южна Корея и Япония и ще включват отработване на маневри за проследяване на ракети.

Същевременно в съвместно изявление министрите на отбраната на трите страни казаха, че севернокорейската ядрена програма е сериозна и безпрецедентна заплаха, предаде Франс прес.

По време на среща във Филипините американският министър на отбраната Джеймс Матис и колегите му от Япония и Южна Корея Ицунори Онодера и Сон Йон-му се ангажираха да засилят дипломатическия натиск над Пхенян и да задълбочат военното си сътрудничество. Те осъдиха най-категорично провокативните действия на Северна Корея и призоваха Пхенян да се откаже изцяло и необратимо от забранените програми за разработване на ядрено и балистично оръжие.

Матис е на обиколка в Азия преди обиколката на Доналд Тръмп там идния месец.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, моята образованост е далеч над твоята.Тук става въпрос за реални факти и зависимости,а не за слугинаж. Но овцете са си овце.
76
3
 
4
 
! Отговори
РЕШЕНИЕТО : преди 6 години
ЗАЯВЯВА СЕ НАМЕРЕНИЕ ЯПОНИЯ ДА БЪДЕ СНАБДЕНА С АТОМНИ БОМБИ, РУСИЯ И КИТАЙ ВЕДНАГА КЛЯКАТ! ГОТОВО!
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 73 :****ил ,целия режим на Северна Корея е изграден на базата на провокация ,срещу Южна Корея и още няколко държави по света ! Преди да пишеш глупости ,се образовай малко и виж стотиците примери за провокации на Северно-корейците срещу света,червен ***.
74
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, знаеш ли че от 1910 до 1945Корея е била окупирана от Японияи официален език е бил японския.И още и още, но овцата си е овца.
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
73 ждрольо ти как би приел през въздушното ти пространство да прелитат на учения междуконтинентални балистични ракети както прелитаха над Япония
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
71 Грешка той е един от най-продуктивните Наскоро се продаде софтуерна компания за 50 млн долара а и преди когато се продаде Телериг за 250 млн долара това са компании направени от възпитаници на АУБ . Там има качествено образование . Виж разни библиотекарски институти бъкани от стари ченгета да
71
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе Мария, можеш ли да обяснишкакви са провокативните действияна Северна Корея? Или си някакъвпроскубан папагал, на който му е дошълредът за сещай се сама?
70
1
 
2
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Прасчо не е сам в борбата си с американския империализъм...Очаква се Путин да му изпрати на помощ димящата гемия Кузя... Колкото и да е бавна, за Велик ден все ще достигне корейски води...
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България има много университети и отЕС искат част от тях да бъдат затворени.Първият най-подходящ е американскияуниверситет в Благоевград.
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без да водят война някъде по света,по възможност по-далече, сащ немогат да съществуват. не могат да си вържат сметките ни вътре, ни вън.Трябват им *** мозъци да ги следвати да им играят по свирката.
67
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетох мокрите америгуанофилски бълнуванияи се смях от сърце. Япония и Южна Корея се държаткато америгуански слуги и не си дават сметка на къдеги водят изкукалите от вашингтон - ядрен апокалипсис.Те трябва да се еманципират или ще загинат катостадо овце.
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 60Подводниците на Северна Корея са край бреговете на САЩтака пише в руските вестници, а ти им вярваш :) Я си помисли колко нафта им трябва за да преплуват това разстояние? От морето ли ще я добиват или ще я купуват от американските бензиностанции :)
65
2
 
5
 
! Отговори
111 преди 6 години
До 60 :Какви подводници на СК около САЩ? Ти въобще адекватен ли си ? Първо,че подводниците на СК са толкова остарели,че въобще е спорно дали ще могат да напуснат бреговете им и второ САЩ са обградили корейците отвсяка една страна с радари,ядрени подводници,самолетоносачи,военни бази,кораби и бомбардировачи в готовност.Дори и пиле неможе да напусне Северна Корея,без САЩ да разберат.Една грешна стъпка на СК е достатъчна,да бъде превърната в пустиня.Другото е просто мокър русофилски мит.
64
2
 
3
 
! Отговори
до 56 преди 6 години
Никой НЯМА да използва ядрено оръжие никъде!Дано сте прав. Ама надали.Явно не сте служили в армия.Сирийския конфликт затихва, трябва им нова война.
63
4
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Пиша глупости, щото ми плащат от Козяк. Верно малко, ама то и аз не ставам за писател де.
62
5
 
4
 
! Отговори
до 62ри преди 6 години
Мислите ли че северно корейците не са наясно с тоталното военно надмощие на САЩ и съюзниците им?Не знам за кои наши самолети и нова ескадрила пишете. На същия сайт има статия че българските пилоти отказват да летят днес. Или сте американец, южно кореец или японец?Ако има конфликт със Северна Корея, ще е ядрен. Така казват всички анализатори.Последствията са непредвидими.Който си мисли че това ще е разходка като в Ирак, дълбоко се заблуждава.Те си извадиха поуките навреме.
61
2
 
8
 
! Отговори
до 60 преди 6 години
Северна Корея не разполага с подводници.Самолетите и могат да влезнат в равностойна битка с нашите изключвайки новата ескадрила която сме поръчали.Корабите им са само рибарски а самолетоносачи са виждали само на снимки!!!За тези които ще се разровят в Гугъл и ще ме оспорят искам да кажа че 12-те подводници закупени от РУсия през 94г са за скраб отдавна нарязани от Ким Чен Ир!!!
60
3
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Това което се иска от Япония и Южна Корея е да не допуснат Северняшка ракета да докосне тяхна територия.Вярвам че след подготовката и уменията които отработват на ученията ще успеят да се справят със заплахата която тегне над тях.Всичко останало да оставят в ръцете на САЩ. Те са напълно подготвени да унищожат СК за часове!
59
9
 
1
 
! Отговори
до 59 111 преди 6 години
Подводниците на Северна Корея са край бреговете на САЩ въоръжени с ядрени ракети и ако САЩ нападнат страната те ще обсипят америка с ядрени гъби.
58
8
 
7
 
! Отговори
111 преди 6 години
До 58 :САЩ е единствената държава в света,с която неможеш да водиш война на нейна територия.Кажи ни как ще стане това? Кой ще позволи на СК да закара войска до там,при положение,че САЩ и съюзниците им владеят океаните,въздуха,земята и общо взето всяка точка по света ? Как ще водиш пълноценна война срещу САЩ които са най-развитата и модернизирана армия за всички времена наред с техните съюзници ? Обесни ни как, как бе олиго*френ?