Тръмп предупреди КНДР: Готов е да използва военна сила

Той призова Пхенян да дойде на масата и да постигне сделка
7 ное 2017 13:53, Елка Василева
53
Тръмп предупреди КНДР: Готов е да използва военна сила
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп предупреди Северна Корея, че САЩ са готови да използват целия спектър от военни средства, с които разполагат, ако се наложи да защитават себе си и своите съюзници, предаде Ройтерс.

Тръмп каза на съвместна пресконференция с южнокорейския президент Мун Дже Ин, че е готов да направи всичко необходимо, "за да попречи на севернокорейския диктатор да заплашва животи . . . толкова ненужно", макар да се надява да използва всички средства, с изключение на военна сила.

"Не можем да позволим Северна Корея да заплашва всичко, което сме изградили", каза президентът на САЩ при посещение в Южна Корея.

Той все пак призова Северна Корея да "постъпи правилно" и каза, че "вижда някакво движение", но отказа да даде подробности.

"Надяваме се на Бога, че няма да се наложи да използваме" пълните военни възможности на САЩ, заяви Тръмп.

Американският президент беше посрещнат с официална церемония в Синия дом в Сеул, след което проведе разговор с южнокорейския си колега. Мун изрази надежда, че посещението на Тръмп ще успокои донякъде тревогата на южнокорейците във връзка със Северна Корея и ще бъде "повратен момент за уреждането на севернокорейския ядрен въпрос".

Американски служители казаха, че три самолетоносача на САЩ с придружаващите ги кораби ще проведат заедно учения в западната част на Тихия океан в идните дни.

Мун заяви, че двамата с Тръмп са се споразумели за увеличаване на товароносимостта на ракетния арсенал на Южна Корея, посочват ДПА и Асошиейтед прес.

Мун каза също, че те ще си сътрудничат за засилване на южнокорейския отбранителен потенциал чрез придобиване или разработване на модерни оръжейни системи и че Тръмп е потвърдил "непоклатимия" ангажимент на САЩ към отбраната на Южна Корея.

За целта Сеул ще купи от Вашингтон оръжия за "милиарди долари", отбеляза той.

Тръмп показа признаци на готовност за преговори със Северна Корея, като я призова да "дойде на масата" и да "постигне сделка".

"За Северна Корея е разумно да дойде на масата и да постигне сделка, която е добра за севернокорейския народ и за света", каза той.

През първия ден от двудневното си посещение в Южна Корея Тръмп смекчи своя тон по отношение на Северна Корея. Той не отправи заплахи за "огън и ярост" срещу Пхенян, както по-рано, нито използва измисления от него подигравателен прякор "Малкия човек ракета" на севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

/БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
u4en преди 6 години
До Боби....УЧИ СЕ ОТ УЧЕНИТЕ ! Какви шахти ...какви глупости ! Говориме за лазерно оръжие розп. на орбита ! Ще видим епизот от звездни войни .но не от Холивуд а от Пентагона !
39
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До u4enЛЕЛЕ КОЛКО СИ УЧЕНАко искаш да уцелиш Шахта на балистична ракета ти трябва бойна глава със супер система за самонасочване. Но за да уцелиш един мегаполис ти трябват технологии от ВСВ а Кимчо има достъп до доста по-качествени такива. А за да създадеш бойна глава която маневрира в полет не е толкова голяма философия особено ако си поставиш за цел да уцелиш голям град +/-25 км не е проблем. А маневрираща дори допотопна бойна част довежда БУКВАЛНО компютъра на ЗРК до нервна криза
38
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До *** 35Еххх ГрубиииАтлас Антей направи за Южна Корея ЗРК - точното име и то на Корейски не мога да го кажа. Приет на въоръжение и се произвежда и експлоатира. Само ще кажа че новия Руски С-350 комплекс от среден клас ползва наработките които рашките са направили за Южна Корея. Всички комплекси Патриот за ЮКорея са купени във вариант ПАК-3 - тоест не стават за стрелба по самолети а само по балистични ракети. С други думи основата на ПВО на ЮКорея са комплекси собствено производство.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
заплахи от нападение чувам и чета само от америка докато ким чен говори за отбрана , така е не знам кой крив кой прав ама май тоя на снимката е от лошата страна
36
1
 
7
 
! Отговори
ВА БАНК преди 6 години
Плонди, не е нужно Ким да изстрелва ракети. Достатъчно е да взриви ядрените си заряди,, радиацията няма да гледа кой е южен, кой северен кореец и кой японец.
35
0
 
8
 
! Отговори
ГЛУПАЦИ преди 6 години
Че за какво са им на южнокорейците оръжия.Ким ще ги изпепели заедно с тях.Да отидат на екскурзия до Хирошима и да се запознаят на място.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
".Американски служители казаха, че три самолетоносача на САЩ с придружаващите ги кораби ще проведат заедно учения в западната част на Тихия океан в идните дни.ТОВА СИГУРНО СА ТЕРИТОРИАЛНИТЕ ВОДИ НА САЩ.
33
5
 
5
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Каква воина....какви глупости ! Ким-чо си вдига цената при предстоящите преговори за обединението на Корея ! Този филм сме го гледали ! Какви атомни бомби ??? Това да не е 45год....нали трябва да се изстреля ...да прелети 20-30 мин и да се взриви на височина 100-тина метра над обекта ...а до тогава ще я ударят 100 пъти. ударена в полет - пада като скрап ! А ще видиме оръжия от звездни войни . който и в Холивуд не са ги сънували !
32
0
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Щом работата стигне до сделки, като нищо Тръмп и Ким Чен Ун ще станат приятели. Американците имат един бог, и той се казва печалба.
31
5
 
3
 
! Отговори
До 30 преди 6 години
Аре бе, Кимчо имал неподозирани възможности???? Докато изтреля и една ракета, дебелото откачалниче ще цвръкне като кебапче на скара! Едно е да имаш икономика и военна мощ, друго е да нямаш ток и храна за да изхраниш народа си. Санкциите съвсем ще му стъжнят положението на откачалничето.
30
2
 
12
 
! Отговори
БРЕЙ преди 6 години
ЕДНО РАЗБРАХ,ДОГОВОРИ СА МИЛИАРДИ ВОЕННА ТЕХНИКА ЗА ЯПОНИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ,А МОЖЕШЕ С ЕДИН ДОГОВОР ЗА ПРИЯТЕЛСТВО И ВЗАИМОПОМОЩ,БЕЗ НАПАДЕНИЯ,БЕЗ СТРЯСКАНЕ,БЕЗ ЗАПЛАШВАНЕ,БЕЗ ПОКАЗВАНЕ НА МУСКУЛИ,ПРОСТО НЕНАПАДЕНИЕ И ВСЕКИ ДАСЕ РАЗВИВА МИРНО И ТИХО,НО ТОВА С ВАЕННИТЕ ЦЕНТРАЛИ НЕ МОЖЕ,ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИВА,ДА СЕ ПЛАШИ,ДА СЕ ГНЕТИ ТОВА МОГАТ ТОВА ПРАВЯТ,ПАРИ И ПАРИ.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ги мисли ще отидат няма къде да ходят, Те са наемници повечето са от бедни семейства има и много емигранти с надежда да получат гражданство, чернокожи испанчуги и прочие ***
28
6
 
6
 
! Отговори
Някои истини преди 6 години
Питам се кои ли ще са тези американски родители, които ще изпратят синовете си на евентуална война със Северна Корея, след като знаят, че корейците имат ядрен потенциал достатъчен да унищожи всичко в радиус поне на 1500 километра, което означава цялата техника и жива сила разположена в този периметър и да заличи от лицето на земята поне 2 държави - Япония и Южна Корея в рамките на половин час. И това е само онова за което се знае, а какви изненади има Ким за които не се знае.
27
5
 
16
 
! Отговори
Познава ли Тръмп Ким преди 6 години
"Никога не нападай противник, който не познаваш достатъчно."Сун Дзъ "Изкуството на войната"
26
6
 
21
 
! Отговори
Фактите преди 6 години
Извън пропагандните тези на САЩ и съюзниците, реалността е доста по-различна. На практика КНДР не е заплашвала никога никоя държава, а е декларирала единствено намерението си да се защитава срещу всеки агресор. Не ми е известно т.нар. ядрени държави от Съвета за сигурност да са искали разрешения за провеждане на ядрени изпитания, но това не им пречи да обвиняват Ким за неговите ядрени опити. Това е двоен стандарт и е много далеч от разбирането на справедливост.
25
3
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Северна Корея има 700 000 постоянен състав - Кадрови военни и Наборници и 4,5 милиона резервистиЗначи САЩ и Южна Корея ще трябва за една съвременна операция да дислоцират поне 2 милиона човека и поне 3 дори 4 самолетоносачаИ 100% е сигурно че ядрения потенциал на СКорея ще оцелее след първия колкото и да е голям и комплексен Класически удар. А Ако САЩ ползва отново ядрено Оръжие първи ... ЮКорея ще стане първата жертва а Япония Втората заедно със всички американци на тези територии
24
2
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Вероятно е крайно време да спрат да се занимават с Ким. На всеки здравомислещ човек е ясно, че Ким няма да спре ядрената си програма при никакви обстоятелства поради простата причина, че това е единственият начин за оцеляването му на власт, както и единственият му силен коз срещу САЩ, НАТО, Южна Корея, Япония и изобщо срещу всеки, който му се противопоставя. Без ядрени оръжия Ким е обречен, при тези обстоятелства не съществува шанс за каквито и да било преговори или споразумения.
23
3
 
18
 
! Отговори
Предсказател преди 6 години
Няма да има никакви военни действия от страна на САЩ. Ким ще си продължи с ядрената програма и опитите с балистични ракети. НАТО, САЩ, Южна Корея и Япония ще продължат да си реват, а ООН ще "проявява разбиране" и "ще оказва подкрепа" с безсмислени декларации. Един ден всички ще трябва да приемат очевадната реалност, че КНДР е ядрена държава и колкото и да не искат ще трябва да се съобразяват с нея. До това ще се стигне защото е единствения път за опазване не просто на мира, а и на планетата.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мога да си представя какъв неистов стрес е обзел Ким след словоизлиянията на клоуна с перчема.
21
2
 
15
 
! Отговори
Лао Цзъ преди 6 години
"Многословието е присъщо на слабия и страхливия."