Тръмп вярва: Нещата ще се случат по въпроса за Северна Корея

САЩ и Китай са се споразумели да не повтарят провалите с кризата
9 ное 2017 15:40, Елка Василева
26
Тръмп вярва: Нещата ще се случат по въпроса за Северна Корея
Доналд Тръмп и Си Цзинпин. Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп изрази увереност днес, че "нещата ще се случат" по въпроса за Северна Корея, предаде Ройтерс.

Всички страни трябва да се обединят, за да спрат въоръжаването и финансирането на севернокорейския режим, заяви Тръмп след среща с китайския президент Си Цзинпин.

Той отбеляза, че САЩ и Китай са се споразумели да не повтарят вече провалилите се подходи за справяне с кризата. Необходими са съвместни действия и сила, за да се постигне мир, подчерта Тръмп.

Още по темата

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви пред медиите в Пекин, че американският и китайският президент нямат противоречия за Северна Корея, предаде Ройтерс.

Си е запознал Тръмп с конкретните мерки, които Китай предприема за прилагане на санкциите срещу Северна Корея, включително налагането на банкови ограничения.

Нито един от двамата лидери няма да приеме Северна Корея, притежаваща ядрено оръжие, добави Тилърсън.

Американският президент използва съвместната пресконференция с китайския си колега, за да подчертае добрите отношения между двамата, предаде ТАСС.
Тръмп увери Си, че Съединените щати поддържат и спазват политиката на единен Китай, съобщи агенция Синхуа.

През декември миналата година, след като беше избран за президент на САЩ, Тръмп наруши протокола и прие поздравителното телефонно обаждане от тайванската президентка Цай Ингвен. Това разгневи Китай, който смята самоуправляващия се остров за своя територия.

На среща днес с китайския премиер Ли Къцян Тръмп заяви, че е имал в Пекин "страхотни срещи" по въпросите на търговията, Северна Корея и опиатите, предаде още Ройтерс.

Изпитвам само топли чувства към Китай, подчерта той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей така САЩ се зъбеха на Фидел Кастро, пък той изкара 50 години и смени 10 американски президента.
19
0
 
1
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
Ами то вече се случи, продадоха се сума оръжия на уж застрашените страни, което си беше и целта на мероприятието.
18
0
 
5
 
! Отговори
Така стоят нещата преди 6 години
Тръмп вярва - Ким прави.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай е икономически гигант не заради ЕС и САЩ, а защото произвежда евтино, има евтини суровини, енергия и работна ръка и няма конкуренти. Да кажеш, че съществуват само заради ЕС и САЩ е като да кажеш, че китайската стена съществува заради Албания.
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента Тръмп се опитва да умори от глад севернокорейците. Това си е държавен тероризъм. Демократичен тероризъм. Въпреки това, БВП на Северна Корея вероятно е по - голям от българския.
15
0
 
5
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Спукана е работата на наглото пънкарче,значи.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмпи е на виза при ФАКТИЧЕСКИТЕ собственици на САЩ, и китайчетата му обясняват ,какво точно може и,какво не може да прави!Проблема е, че трябва да му се обяснява повече пъти, щото той не зацепва от първия път.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По публикацията работи: Eлкa Bacилевa" Интересно! Интересното е, че ровейки се из нета, никъде няма да откриете и прашинка информация, за този наша "видна журналистка". Не се ли пръкна тя някъде около старта на кризата в Украйна. Не, такова лице просто не съществува. Разтърсете се и ще видите, че е така.
12
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13Какъв пазар е Китай ????Огромен???Покупвателната способност на средно статестическия котаец клони към нула.Ако не са САЩ и ЕС да си изнасят стоката Китай е нищо.Огромен пазар бил Китай .....
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТОМАХОВКАРазликата е там, че Китай е огромен пазар и може без Европа и САЩ. Обаче Европа и САЩ не могат без Китай, поне в близките 10 год (докато си изградят производствени мощноти, които заради алчност изнесоха в Китай).
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тръмп е голям *ъ.п.ак
9
1
 
14
 
! Отговори
hm преди 6 години
Тия оризари вече не продават редки суровини в необработен вид, а държат да се произвежда целия продукт там и са почнали да правят невероятно качествени неща.
8
18
 
4
 
! Отговори
ТОМАХОВКА преди 6 години
Другари, не забравяйте, че ЦЯЛАТА китайска електронна промишленост е създадена от САЩ. Китайската икономика се крепи на производството на американски и европейски фирми и филиали. Без тези филиали и заводи, Китай е една обикновена работилница за ширпотреба...и именно за това основните договори за производство и търговия се сключват със САЩ и ЕС! Именно заради тези договори за производство Китай е икономически гигант в момента! Няма ли ги тези договори китайците ще станат пак обикновени оризари!
7
16
 
4
 
! Отговори
GAME OVER KIM преди 6 години
"Президентите на САЩ Доналд Тръмп и на Китай Си Цзинпин обявиха редица търговски споразумения за общо 253,4 милиарда долара". Прасчо беше спазарен за 250 милиарда! Сега е въпрос само на време Тръмп да унищожи комунистическата *** С.Корея!
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ме е смЕх когато чета, че според краварите Китай щял да направи нещо си по отношение на трети страни. Хайде малко по-полека Китай винаги се е водил от собствения си интерес да няма после пак рев в обора.
5
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп да посети и Русия или го е страх от г-н Путин?
4
2
 
10
 
! Отговори
аз там преди 6 години
да чакаме утре и малкия дебелан дали ще слушка :)
3
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
защо ще спират вьорьжаването на сев корея а сащ вьорьжава са за 350 милиардазащо сащ не си закрият базата в окинава кого е нападнала сев корея от 1945 до сегата всички така са се изплашили аз изпитвам ужас от базата в косово видяхте какам ракета удари една кьща в горна баня през 1999
2
2
 
7
 
! Отговори
репетиция преди 6 години
Спокойно народе, термоядрена война няма да има, още повече в работилницата на щатите. Направиха си много буфери за гурмене като Биткойни, космически одисеи, робокопи и изкуствен интелект, преди да изгори зеленото гущерче. А що се отнася до свръхпопулазията, спокойно, я вижте какво накъсяване тече у БГ, каквото не имало и през военно време.
1
2
 
21
 
! Отговори
Геша преди 6 години
Ко стана то - по време на изборите Китай беше причината the white american man да си загуби работата и да мизерства, пък сега изпитвал топли чувства и нямали противоречия.. иГати цРъвула тоя.